Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Γράφτηκε ευθέως , σε διεθνές mainstream μεγάλο ενημερωτικό μέσο! Η πρώτη αναφορά στο quantum-dot tattoo σε συνδυασμό με το εμβόλιο του Covid-19.





Βρίσκεστε στο έτος 2022 και μόλις φτάσατε στον ταξιδιωτικό προορισμό των ονείρων σας. Καθώς κατεβαίνετε από το αεροπλάνο, ένα ρομπότ σας υποδέχεται με μια κόκκινη ακτίνα λέιζερ που μετρά τη θερμοκρασία σας από απόσταση. Εξακολουθείτε να είστε μισοκοιμισμένοι μετά από μια μακρά υπερατλαντική πτήση, οπότε ο εγκέφαλός σας μόλις που καταγράφει το ηχητικό σήμα του ρομπότ. Είχατε περάσει παρόμοιους ελέγχους κατά την επιβίβαση στο αεροπλάνο πριν από ώρες, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να σας ανησυχεί και μπορείτε απλά να προχωρήσετε στο επόμενο σημείο υγειονομικού ελέγχου. 
Καθώς περιμένετε στην ουρά επιθεώρησης της αναπνευστικής σας λειτουργίας, ένας εργαζόμενος σας δίνει μια μικρή κάψουλα αναπνευστήρα με ένα μικρό τσιπ μέσα. Εννοιολογικά, το τεστ είναι παρόμοιο με εκείνο που μετρά τα επίπεδα αλκοόλ των οδηγών, αλλά αυτό ανιχνεύει τα σωματίδια του κορονοϊού στην αναπνοή των ανθρώπων, εντοπίζοντας τους ασυμπτωματικούς φορείς που δεν είναι άρρωστοι αλλά μπορούν να μολύνουν τους άλλους. Γνωρίζετε ήδη τη διαδικασία, οπότε βήχετε επιμελώς στην κάψουλα και τη ρίχνετε στο μηχάνημα που μοιάζει με ένα τεράστιο φούρνο μικροκυμάτων. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα και το μηχάνημα ανάβει πράσινο , κάνοντας ένα απαλό ήχο. Μπορείτε τώρα να προχωρήσετε στο σημείο ελέγχου εισόδου, οπότε ψάχνετε το διαβατήριό σας καθώς προχωράτε. 
Αυτές οι τεχνολογίες μπορεί να ακούγονται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά είναι οτιδήποτε πέραν αυτού. Εάν έχετε ταξιδέψει νωρίτερα αυτό το έτος, όταν οι χώρες άρχισαν να κλειδαμπαρώνονται, ίσως ήδη προσέξατε τα απομακρυσμένα υπέρυθρα θερμόμετρα που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμια. Ωστόσο, ενώ τα θερμόμετρα είναι χρήσιμα, δεν είναι ιδανικά. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν πυρετό για άλλους λόγους ή μπορεί να έχουν κορονοϊό χωρίς συμπτώματα. Για να εντοπίσετε πρώιμες λοιμώξεις ή ασυμπτωματικούς φορείς, πρέπει να ελέγξετε για τα σωματίδια του κορονοϊού στην αναπνοή τους. 
Εδώ χρησιμεύει το μηχάνημα ελέγχου της αναπνοής. Δεν το έχετε δει ακόμη σε κόμβους διέλευσης, αλλά υπάρχει ήδη στο εργαστήριο φωτονικής του Gabby Sarusi, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev στο Ισραήλ (σ.ι που αλλού;). Όταν ο Covid-19 χτύπησε και τα νοσοκομεία παγκοσμίως αγωνίστηκαν να δημιουργήσουν γρήγορα και ακριβή βιολογικά διαγνωστικά τεστ, ο Sarusi εξέτασε το πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο. Ως φυσικός, θεώρησε τον κορονοϊό όχι ένα βιολογικό παράγοντα αλλά ένα σωματίδιο νανο-μεγέθους που μπορεί να ανιχνευθεί από εξειδικευμένο ηλεκτρικό εξοπλισμό. Όταν βρίσκεται στη μέση ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, τα σωματίδια προκαλούν κάποια «παρεμβολή» στη ροή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν. Αυτό συμβαίνει όταν η κάψουλα πέσει στο μηχάνημα που μοιάζει με φούρνο μικροκυμάτων. «Παίρνουμε το τσιπ μέσα από την κάψουλα και το μετράμε με ένα φασματόμετρο που ακτινοβολείται με τα μαγνητικά κύματα», εξήγησε ο Sarusi. Εάν υπάρχουν σωματίδια κορονοϊού, είπε, «μπορούμε να αισθανθούμε τη μετατόπιση».
Η ομάδα του έχει ήδη συγκρίνει την απόδοση της συσκευής με τις τυπικές εξετάσεις επιχρίσματος σε 150 ασθενείς και διαπίστωσε ότι ήταν 92% ακριβής. Αυτό είναι αρκετά υψηλό ποσοστό, σημειώνει ο Sarusi, δεδομένου ότι πολλές εγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις έχουν χαμηλότερη ακρίβεια από αυτήν. Ωστόσο, επειδή με τα αποτελέσματα του τεστ της αναπνοής θα διακυβεύονται πολλά - οι ταξιδιώτες ενδέχεται να εμποδίζονται να επιβιβαστούν ή να μπαίνουν σε καραντίνα - η ομάδα θέλει να βελτιώσει περαιτέρω τη συσκευή. Μόλις είναι έτοιμη, ελπίζουν να λάβουν ταχεία έγκριση από το FDA, επειδή θα μπορούσε να αναζωογονήσει τον ταξιδιωτικό κλάδο. Ο Sarusi αναμένει αυτές οι συσκευές να αρχίσουν να εμφανίζονται σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς σύντομα. «Ίσως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ή το επόμενο έτος », είπε. 
Φυσικά το καλύτερο πράγμα για να καθησυχάσουν οι πάντες θα ήταν ένα εμβόλιο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο το 2021 όπως αναφέρεται στο Scientific American, οπότε όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να τηρούν τα αρχεία εμβολιασμού τους. Ακόμα και σήμερα, ορισμένες χώρες απαιτούν απόδειξη πρόσφατου εμβολιασμού για ασθένειες όπως ο κίτρινος πυρετός και ο κορονοϊός μπορεί να ενταχθεί σε αυτήν τη λίστα. 
Οι ταξιδιώτες θα δίνουν στους τελωνειακούς υπαλλήλους τη βίζα τους και το αρχείο εμβολιασμού τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια έντυπη κάρτα - ή ένα μικρό τατουάζ στο χέρι τους, αόρατο με γυμνό μάτι, αλλά αναγνώσιμο από έναν σαρωτή υπερύθρων. Αυτή η τεχνολογία υπάρχει ήδη και έχει δοκιμαστεί σε ζωντανά ζώα και δέρμα ανθρώπινου πτώματος, δήλωσε η ερευνήτρια Ana Jaklenec του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Η μέθοδος τους χρησιμοποιεί έμπλαστρα μικρο-βελόνας που μπορούν να χορηγήσουν τόσο το εμβόλιο όσο και το αόρατο μελάνι κάτω από το δέρμα του ατόμου, αποθηκεύοντας το αρχείο εμβολιασμού. "Οι μακρο-βελόνες δεν αφήνουν ουλές και είναι λιγότερο επεμβατικές από τις κανονικές βελόνες - είναι σαν να φοράς ένα Band-Aid", δήλωσε η Jaklenec. Αυτός το υποδερμικό αρχείο εμβολιασμού είναι αναγνώσιμο με έναν απλό σαρωτή, πρόσθεσε. "Μπορεί ακόμη και να αναγνωστεί με ένα τροποποιημένο τηλέφωνο." Υποστηριζόμενη από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η τεχνολογία έχει ως στόχο να βοηθήσει στον αναπτυσσόμενο κόσμο όπου τα έντυπα ή ηλεκτρονικά αρχεία δεν είναι πάντα αξιόπιστα. Ο στόχος είναι να δοκιμαστεί σύντομα σε ανθρώπους με το εμβόλιο κατά της ιλαράς, αλλά η τεχνολογία μπορεί να είναι χρήσιμη για άλλα αποδεικτικά εμβολιασμών - για παράδειγμα σε σημεία ελέγχου εισόδου (σ.ι σε αεροδρόμια και ότι άλλο αποφασιστεί στην πορεία).


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την τεχνολογία :



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου