Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«Η Ατζέντα 21 του ΟΗΕ και η Μεγάλη Επαναφορά. Η πτώση από τον φιλελευθερισμό στον τεχνοκρατισμό και τον διανθρωπισμό».

Κισινάου Φόρουμ 9/11-10/11.2023

Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”.


 Σουηδός ερευνητής, συγγραφέας, καθηγητής και μουσικός Phd στην τεχνολογική και κοινωνική αλλαγή στο Πανεπιστήμιο Linkoping. Mαστερ κοινωνικών επιστημών στη γεωγραφία και μάστερ κοινωνικών επιστημών στην κουλτούρα και την παραγωγή των Media. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων “Ροκφελερ ο έλεγχος του παιχνιδιού” και “Το παγκόσμιο πραξικόπημα”.

Περισσότερα για τον Dr. Jacob Nordangard θα βρείτε εδώ



Aπο τον  Άγγελο Καραγεώργο (Η ομιλία σε κείμενο)



1. Η Ανθρωπότητα σε έκτακτη ανάγκη από τον Δρ Jacob Nordangård


2. Πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά όχι για τον πλανήτη αλλά για την ανθρωπότητα. Το φάρμακο που συνταγογραφήθηκε για να θεραπεύσει φαινομενικά τον πλανήτη φαίνεται να παράγει εξαιρετικά σοβαρές παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην ανθρωπότητα αν δεν βάλουμε αμέσως ένα τέλος σε αυτό


3. Η κοινή μας ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνει 12 δεσμεύσεις για το πώς να επιτύχουμε μια νέα πολυμερή παγκόσμια τάξη πραγμάτων με μυς. Πρόκειται για την εγκατάλειψη κανενός πολίτη του πλανήτη πίσω και υπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θέτει τις υποχρεώσεις μας για την προστασία του πλανήτη από τις επιβλαβείς ανθρώπινες ενέργειες.


4. Μας δεσμεύει να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 ή νωρίτερα. Αυτό σημαίνει μια συνολική αναδιάρθρωση τόσο των ενεργειακων όσο και των συστημάτων τροφίμων.


5. Η μετάβαση απαιτεί εκτεταμένη δορυφορική παρακολούθηση με έξυπνες πόλεις, όπως καθώς και την παροχή σε όλους τους ανθρώπους και τα προϊόντα μιας ψηφιακής ταυτότητας συνδεδεμένης στο διαδίκτυο, ώστε να μπορεί να μετρηθεί το ατομικό μας αποτύπωμα του κλίματος και να διορθώνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης.


6. Τα οφέλη μας πρέπει να σταθμιστούν σε σχέση με την επιβάρυνση που έχουν οι ενέργειές μας για την ευημερία του πλανήτη.


7. Ένας παγκόσμιος κώδικας δεοντολογίας θα εξασφαλίσει τη συναίνεση στα βασικά επιστημονικά δεδομένα που έχουν καθοριστεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΟΗΕ, ενώ όλα τα δεδομένα σχετικά με τις ανθρώπινες στάσεις, τις απόψεις και τις επιλογές ζωής θα συλλέγονται σε μια παγκόσμια συλλογική υπηρεσία πληροφοριών, που θα ονομάζεται Futures Lab.


8. Οι συμπεριφορές μπορούν να αναλυθούν και οι κίνδυνοι να ανιχνευθούν σε πρώιμο στάδιο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το εργαστήριο μελλοντικών τεχνολογιών θα εποπτεύεται από ένα φόρουμ για τις μελλοντικές γενιές και έναν ειδικό απεσταλμένο που θα μιλάει εκ μέρους των μελλοντικών γενεών.


9. Για την ταχεία εφαρμογή του σχεδίου, πιθανότατα θα κηρυχθεί έκτακτη κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης.


10. Αυτό θα ενεργοποιήσει την ίδρυση μιας Έκτακτης Πλατφόρμας που θα ακολουθεί προκαθορισμένα πρωτόκολλα και θα ενεργεί από κοινού για την επίλυση της κρίσης.


11. Το προτεινόμενο παγκόσμιο σύστημα ελέγχου μπορεί να περιληφθεί ως εξής:


Εκτελεστική Διακυβέρνηση


Ο ΟΗΕ αναβαθμίζεται σε παγκόσμια κυβέρνηση με παγκόσμιο κοινοβούλιο και μια μόνιμη στρατιωτική δύναμη που, υποστηριζόμενη από έναν επιστημονικό συμβούλιο, θεσπίζει νόμους, στόχους, κατευθυντήριες γραμμές και τους εφαρμόζει εκτελεστικά.


Προληπτική Διακυβέρνηση


Προληπτική διακυβέρνηση μέσω της συλλογής δεδομένων πολιτών του κόσμου για τη μελέτη της αντίδρασης και της συμμόρφωσης, καθώς και για την πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων και την παροχή βάσης για συνεχή λήψη αποφάσεων.


Πολυκεντρική Διακυβέρνηση


Διακυβέρνηση δικτύου με δημόσιο-ιδιωτικές εταιρικές σχέσεις για την υλοποίηση αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.


12. Αυτό το σχέδιο με την ονομασία “Συμφωνία για το Μέλλον” θα υπογραφεί – αν οι δημιουργοί του το επιτύχουν – από τους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον το 2024 και θα εφαρμοστεί το 2025. Όλα αυτά για να δημιουργηθεί “Το Μέλλον που αυτοί θέλουν”.


13. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η εκτεταμένη αναδιάρθρωση δικαιολογούνται από το γεγονός ότι αρκετά από τα εννέα όρια του πλανήτη έχουν υπερβληθεί ή είναι προ των πυλών να υπερβληθούν, πράγμα που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα έχει εισέλθει τώρα στην έκτη μαζική εξαφάνιση.


14. Αυτή η θεωρία, που έχει διαμορφωθεί υπό την ηγεσία του Johan Rockström στο Κέντρο Ανθεκτικότητας της Στοκχόλμης, υποστηρίζεται από φορείς όπως το Future Earth, το Κλαμπ της Ρώμης, το Ινστιτούτο Potsdam και το IIASA. Αυτοί αποτελούν το νέο επιστημονικό ιερατείο που καθορίζει τα όρια για τις ενέργειές μας.


15. Οι υποστηρικτές και προωθητές αυτής της ατζέντας περιλαμβάνουν τους πλουσιότερους, ισχυρότερους και με μεγαλύτερη επιρροή ανθρώπους στον κόσμο. Και ιδίως αυτό ισχύει για την παγκόσμια ελίτ που ανήκει στον στενό εταίρο οργανισμό του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, και τους περίπου 3.000 δισεκατομμυριούχους που κατέχουν και ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία.


16. Αυτό φαίνεται, για παράδειγμα, στο έργο της Παγκόσμιας Συμμαχίας Κοινών Πόρων του Rockefeller Philanthropy Advisor.


17. Αυτό το έργο υποστηρίζεται από αρκετές οικογένειες δισεκατομμυριούχων και τα συναφή και οργανισμούς τους. Εδώ απεικονίζεται ο André Hoffman από το Ιδρυμα MAVA. Αντιπρόεδρος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche, μέλος του Club of Rome και εμπιστευόμενος του WEF.


18. Στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών βρίσκονται η Τριμερής Επιτροπή, η Αμερικανική δεξαμενή σκέψης Council on Foreign Relations με το αγγλικό σκέλος της Chatham House. Και οι δύο πηγάζουν από την κλειστή ομάδα του Λόρδου Milner, η οποία για περισσότερο από 100 χρόνια έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος διαχείρισης, που κυριαρχείται από την αγγλοσαξωνική ελίτ που αντιπροσωπεύουν.


19. Κυρίως αυτοί θα αναλάβουν τη θέση των “διαχειριστών του υλικού σύμπαντος για τις μελλοντικές γενιές”.


20. Ο ψηφιακός εγκέφαλος του κόσμου που αναδύεται εμφανίζει σαφείς ομοιότητες με τον κόσμο που προωθούσε ο συγγραφέας H.G. Wells στο βιβλίο του “The World Brain” και τον κυβερνοβιολογικό σύστημα στο οποίο το άτομο υποτάσσεται στο συλλογικό παγκόσμιο οργανισμό, όπως περιγράφεται από τον καθηγητή φιλοσοφίας Oliver Reiser στο βιβλίο του “Cosmic Humanism and World Unity”.


21. Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να αναφέρουμε μια πολύ καλή ανάλυση της ιδέας του κόσμου εγκεφάλου του Wells από τον W. Boyd Rayward από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. “Στην τελική ανάλυση, είναι δυνατό να περιγράψουμε τον κόσμο του Wells ως τον πιο πρόσφατο και μεγαλύτερh έκφραση της κοινωνικοβιολογικής εξέλιξης. Θα είναι το όργανο που θα διαμορφωθεί ταυτόχρονα από αυτήν και θα είναι υπεύθυνο για την τελική επιτυχία αυτής της “ανοικτής συνωμοσίας” μέσω της οποίας οι επιστήμονες και άλλοι θα δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη.


22. Ως ένα θεμελιώδες στοιχείο αυτής της νέας τάξης του κόσμου, θα παρέχει τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την καταστολή της διαφωνίας και της ποικιλομορφίας. Θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας αντιατομικής, αντιδημοκρατικής διοικητικής και επιστημονικής ελίτ, του Αρμοδίου Αποδέκτη και της μεγαλοπρεπώς ονομαζόμενης τάξης των Σαμουράι.


23. Αυτοί οι “επίσημοι” θα εκτελούν τα καθήκοντά τους και θα διατηρούν τα καταπιεστικά καθεστώτα τους διοικητικά με βάση τις γνώσεις που προέρχονται από μια τεράστια βάση δεδομένων, στην οποία ενσωματώνονται πληροφορίες για όλες τις πτυχές της ζωής των πολιτών που βρίσκονται υπό την επίβλεψή τους. Θα διαχειρίζονται ευρύτερα κοινωνιοβιολογικά θέματα που σχετίζονται με την άμεση ευημερία και εξελικτική ανάπτυξη της ανθρώπινης φυλής, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των μη κατάλληλων μέσω κράτησης ή καταστροφής.


24. Όπως περιγράφω στο βιβλίο μου “Rockefeller – Ο Έλεγχος του Παιχνιδιού” και συνοψίζω συνοπτικά στο “Παγκόσμιο Πραξικόπημα”, ολόκληρη η παγκόσμια ατζέντα βασίζεται στη θεωρία ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που προέρχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα είναι αυτό που προκάλεσε τη μέτρια παγκόσμια αύξηση θέρμανσης περίπου 1 βαθμού Κελσίου που παρατηρείται από την έναρξη της βιομηχανικής εποχής, αντί να οφείλεται σε ηλιακούς κύκλους, γεωλογικές και αστρονομικές διεργασίες ή φυσική ανάκαμψη μετά την τελευταία παγετώνα.


25. Η θεωρία του διοξειδίου του άνθρακα αναπτύχθηκε από τον Σουηδό φυσικό και ευγενιστή Svante Arrhenius ήδη από το 1896, αλλά αρχικά δεν λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη. Αργότερα, το θέμα τονίστηκε από τον γερμανό κλιματολόγο και μετεωρολόγο Hermann Flohn, πρώτα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη ναζιστική Luftwaffe και στη συνέχεια μετά τον πόλεμο σε συνεργασία με αμερικανούς και σουηδούς επιστήμονες.


26. Από τη δεκαετία του 1950, πρώτα ο Ιδρυματικός Οργανισμός Rockefeller και αργότερα ο Οικογενειακός Ταμείο Rockefeller άρχισαν να εμπλέκονται στο ζήτημα και να χρηματοδοτούν κορυφαίους κλιματολόγους όπως ο Roger Revelle, ο Σουηδός Carl-Gustaf Rossby και ο διδακτορικός του φοιτητής Bert Bolin (ο οποίος, αντίστοιχα, έκανε συνεργασία με τον Johan Rockström).


27. Η θεωρία του διοξειδίου του άνθρακα συνδέεται στενά και με τις προειδοποιήσεις ότι η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού θα οδηγήσει σε μια Μαλθουσιανή καταστροφή με πείνα και έλλειψη πόρων αν δεν περιοριστεί με αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου του πληθυσμού. Αυτό παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις καταστροφής έχουν επανειλημμένα διαψευστεί.


28. Τα μοντέλα στα οποία όλα εξαρτώνται φαίνεται επίσης ότι έχουν την ίδια επιστημονική αξιοπιστία με μαντεία ή σαν να λένε τον καφέ.


29. Ο αναγνωρισμένος Σουηδός κλιματολόγος Λέναρτ Μπένγκτσον επισημαίνει ότι έχουμε λάβει όλο και πιο προηγμένα κλιματικά μοντέλα, αλλά παρά ταύτα η αβεβαιότητα είναι τόσο μεγάλη όσο πριν ή ακόμη μεγαλύτερη.


30. Ωστόσο, οι απειλητικές εικόνες που παρουσιάζονται έχουν χρησιμεύσει σε έναν μεγαλύτερο και πιο αδιάβλητο σκοπό. Από την αρχή, στόχος της οικογένειας Rockefeller και των συμμάχων τους στο διεθνές οικονομικό έλιτ ήταν η δημιουργία αλληλεξάρτησης και κεντρικού ελέγχου του πλανήτη, και η ωκεανογραφία, η μετεωρολογία και η παγκόσμια υγεία θεωρήθηκαν κατάλληλοι τομείς για να ξεκινήσουν, καθώς δεν σταματούν στα εθνικά σύνορα.


31. Αυτό χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει διεθνείς συμφωνίες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη διεθνή ανταλλαγή καθώς και την επιστημονική ανάπτυξη σε αυτές τις περιοχές.


32. Έτσι, έχουν συμβάλει στο να καταστεί η κλιματική αλλαγή το κυρίαρχο ζήτημα της εποχής μας, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτώντας και επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις σημαντικές διάσκεψεις, αναφορές, οργανισμούς και παγκόσμιες συμφωνίες για το περιβάλλον και το κλίμα. Η μακροπρόθεσμη εργασία των πολυδισεκατομμυριούχων επί δεκαετίες για την ανάπτυξη αυτού που αποκαλούν “βιώσιμη ανάπτυξη” οδήγησε τελικά σε αυτά που τώρα αποδεικνύονται ότι είναι οι δύο πλέον καθοριστικές εκδηλώσεις στην ανθρώπινη ιστορία:


33. Η έγκριση της Ατζέντας 2030 κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2015.


34. Η υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού (κατά τη διάρκεια της συνάντησης για το κλίμα του ΟΗΕ στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015), η οποία σήμαινε τον στόχο να διατηρηθεί η παγκόσμια θέρμανση “κάτω από 2 βαθμούς, αλλά προτιμότερα κάτω από 1,5 βαθμό”.


35. Τώρα, αφού απομένει μόνο η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Μέλλον τον Σεπτέμβριο του 2024, με τον ενημερωμένο Διεθνή Κανονισμό Υγείας του ΠΟΥ που αποτελεί όπλο, η παγκόσμια ψηφιακή ολοκληρωτική τεχνοκρατία γίνεται πραγματικότητα. Ωστόσο, έχουμε ακόμα ένα μικρό παράθυρο χρόνου για να αντιταχθούμε σε αυτήν την ατζέντα διαδίδοντας ευαισθητοποίηση για τα δημοσίως διακηρυγμένα σχέδιά της και σταματώντας να συνεργαζόμαστε με όλα τα μικρά της τμήματα και βήματα.


36. Έτσι, προσπαθούμε να επηρεάσουμε ένα μικρό μέρος αυτών των 16 μερών ανά εκατομμύριο (ppm) διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (όπως υποτίθεται ότι συνεισφέρουν οι συλλογικές δραστηριότητες του ανθρώπου), ώστε να πρέπει να ψηφιοποιηθεί ολόκληρος ο κόσμος και όλα τα πράγματα σε αυτόν να παρακολουθούνται, ελέγχονται – και να μπορούν να κλείνονται αυθαίρετα εξ ολοκλήρου από τους εκλεγμένους πλανητικούς διαχειριστές.


37. Αυτό θέτει επίσης μερικά ερωτήματα:

Πόση ενέργεια θα απαιτηθεί για να λειτουργήσει αυτός ο ψηφιακός εγκέφαλος του κόσμου που υποτίθεται ότι είναι αναγκαίος για να δημιουργηθεί “το αειφόρο μέλλον μας”;

Είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια δραστική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα χωρίς να μας θέσει όλους υπό μόνιμο κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να επιστρέψουμε σε τεχνολογία της Προϊστορίας ή να εξαφανίσουμε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γης;

Πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει στην ατμόσφαιρα και τη θερμοκρασία της Γης;


38. Ωστόσο, αυτό το “τέλειο σύστημα” που προορίζεται να μας βοηθήσει να πάρουμε τις “σωστές” αποφάσεις από την αρχή ως το τέλος και που μπορεί να απενεργοποιήσει την κοινωνία με ένα πάτημα κουμπιού, έχει αδυναμίες. Όσο καλά σχεδιασμένο και να φαίνεται, δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τη φυσική νοημοσύνη που μας ενώνει.


39. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μια πραγματική συνείδηση που μπορεί να απομιμηθεί τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Δεν έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει, να νιώσει ή να δώσει αγάπη. Αντιπροσωπεύει αντίθετα μια άδεια, μηχανική, ψυχρή και μηχανιστική αντίληψη του ανθρώπου και της ζωής, όπου είμαστε απλά κενά φύλλα που μπορούν να ανασχηματιστούν σύμφωνα με τη θέληση των δημαγωγών.


40. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απατηθούμε και να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο όπου παραδίδουμε την εξουσία σε ένα άψυχο μηχανικό νοημοσύνης αντάλλαγμα για “προσωπική ασφάλεια”. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε να επιλέξουμε τον δρόμο προς την ολοκληρωτική ψηφιακή δυστοπία για να “σώσουμε τον πλανήτη μας”.


41. Οι πλούσιοι ελίτ που υποστήριξαν αυτήν την ατζέντα προσπάθησαν με επικίνδυνο τρόπο να ελέγξουν την αλήθεια αποκτώντας και ελέγχοντας την παραγωγή γνώσης. Αλλά οι πλούσιοι έλιτ που προώθησαν αυτήν την ατζέντα προσπάθησαν με ύπουλο τρόπο να ελέγξουν την αλήθεια, αποκτώντας και ελέγχοντας την παραγωγή γνώσης. Αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε ψέματα. Η αλήθεια είναι απόλυτη και είναι ο πραγματικός κυρίαρχος. Δεν μπορείς να κατέχεις την επιστήμη. Η επιστήμη είναι μια μέθοδος για την αναζήτηση της αλήθειας, όχι μια κόσμοθεωρία αυτή καθαυτή.


42. Δεν είναι δυνατόν να κρύβεσαι πίσω από στρώματα ψευδαισθήσεων στο μακροπρόθεσμο, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα, εξουσία και επιρροή διαθέτεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όλους εκείνους που με εξεζητημένα μέσα έχουν κάνει το ψέμα τη θρησκεία της εποχής μας.


43. Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί αυτό το απάτητο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν πλέον κινήσεις σαχλών που μπορούν να σώσουν την κατάστασή τους. Κάθε κίνηση που γίνεται ξυπνάει όλο και περισσότερους ανθρώπους που αρχίζουν να βλέπουν και να κάνουν ερωτήσεις.


44. Τώρα πρέπει να κάνουμε την επιλογή να απελευθερωθούμε από την αλήθεια ή να δεθούμε από το ψέμα. Είναι η πεποίθησή μου και η πεποίθηση μου ότι μια δύναμη ξυπνάει μέσα μας όταν ως είδος απειλούμαστε, που μας φέρνει σε επαφή με όλους τους ανθρώπους που χρειαζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυνάμεις που τελικά μας απειλούν. Είναι σαν ένας νόμος της φύσης. Καμία ανθρώπινη ή μηχανική νοημοσύνη δεν μπορεί τελικά να νικήσει τη φυσική νοημοσύνη ή τη δύναμη της ζωής και να θέσει τον εαυτό της πάνω από την αλήθεια.

45. Αμην








Σχόλια