Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Και ο Elon Musk εμπλέκεται με το εμβόλιο του covid-19



Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι θα πάει στη Γερμανία για να αξιολογήσει την προσπάθεια της Tesla να κατασκευάσει ένα νέο είδος εκτυπωτή εμβολίων μαζί με την Curevac και την πρόοδο του γιγαντιαίου υπο κατασκεύη εργοστασίου της στο Βερολίνο.

Νωρίτερα φέτος, ο Musk ανακοίνωσε ότι η Τέσλα θα συνεργαστεί με την εταιρεία βιοτεχνολοίας CureVac, για την παραγωγή του RNA εμβολίου που αναπτύσσει για τον COVID-19 .

Ο Μάσκ ανακοίνωσε ότι η Tesla θα «κατασκευάζει μικρο-εργοστάσια RNA για τη CureVac», μια εταιρεία με έδρα τη Γερμανία.

Αυτό προκάλεσε έκπληξη δεδομένου ότι είναι ένας εντελώς διαφορετικός τομέας από τα ηλεκτρικά οχήματα ή τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (σ.ι. όχι ακριβώς αφού όλα αποτελούν μέρη του great reset).

Αλλά όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, η Tesla συνεργάζεται με την CureVac από το προηγούμενο έτος - συμπτωματικά προ της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19.

Η Tesla υπέβαλε ένα κοινό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με την CureVac για έναν πιθανώς επαναστατικό «βιοαντιδραστήρα για RNA ».

Τώρα ο Musk λέει ότι θα πάει στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα για να αξιολογήσει το πρότζεκτ, μαζί με την πρόοδο της Tesla για το γιγαντιαίο εργοστάσιο του Βερολίνου:




Η Tesla θα δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εκτύπωσης RNA και θα το χρησιμοποιήσει σε όλον τον κόσμο.

Το RNA είναι ένα μόριο που βρίσκεται σε όλες τις μορφές κυτταρικής ζωής και έχει περιγραφεί ως αδελφό μόριο του DNA.

Η CureVac έχει βρει έναν τρόπο να σταθεροποιήσει το μόριο και να το κάνει να καταπολεμά συγκεκριμένες ασθένειες στο σώμα.

Η εταιρεία εργαζόταν για τη θεραπεία άλλων στελεχών της γρίπης, αλλά στράφηκε στον COVID-19 εν μέσω της πανδημίας και αυτή τη στιγμή το εμβόλιο της βρίσκεται στην πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής:


Εάν επιτύχουν, θα συνεργαστούν με την Tesla για την ταχεία ανάπτυξη συστημάτων παραγωγής, που μερικές φορές αναφέρονται ως εκτυπωτές RNA, για να κάνουν το φάρμακο ευρέως διαθέσιμο.

Ο Μάσκ είπε ότι η ομάδα της Tesla «σχεδίασε και δημιούργησε» το μηχάνημα για την CureVac:

«Η Tesla Germany σχεδίασε και δημιούργησε τους εκτυπωτές RNA εμβολίων για την CureVac, αλλά ανάλογα με την διεθνή πατέντα της CureVac, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και για άλλες εταιρείες»

Ο Musk προφανώς πρόκειται να συναντηθεί με την ομάδα στη Γερμανία.

Είπε ότι η επίσκεψή του σχετίζεται επίσης με το γιγαντιαίο εργοστάσιο (Gigafactory) της Tesla στο Βερολίνο , το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο πρόσφατα με πολλά κτίρια να χτίζονται, βάσει πρόσφατων βίντεο από drone:


Η Tesla στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του Model Y στο νέο εργοστάσιο, τον Ιούλιο του 2021.



Σχόλια