Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η Mastercard συμμετέχει στη συμμαχία ψηφιακής ταυτότητας blockchain, ID2020



Χθες (21/5/2020) , η εταιρεία πληρωμών Mastercard ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στην Συμμαχία ID2020 για να διερευνήσει λύσεις ψηφιακής ταυτότητας. 

Η Συμμαχία ID2020  ιδρύθηκε από τις Accenture, Microsoft, Gavi, Rockefeller Foundation και IDEO. Μεταξύ των εταιρων συμπεριλαμβάνονται ΜΚΟ, ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμοί του ΟΗΕ. 

Η συνεχιζόμενη πανδημία οδήγησε στην εμφάνιση ψηφιακών λύσεων, μόνο που απαιτούν από τους χρήστες να αποδείξουν ποιοι είναιΗ ψηφιακή ταυτότητα θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών. 

«Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να δημιουργήσουμε συνέπεια και κοινά πρότυπα σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορούν να την πραγματοποίησουν, αντιμετωπίζοντας τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους και καινοτομώντας συνεχώς », δήλωσε ο Ajay Bhalla, πρόεδρος, Cyber ​​& Intelligence, της Mastercard.

Πέρυσι, η Mastercard δήλωσε ότι  διερευνά την αποκεντρωμένη ψηφιακή ταυτότητα  για την επαλήθευση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, κυβερνητικών αλληλεπιδράσεων και διαδικτυακών υπηρεσιών. Είναι κοινώς αποδεκτό γεγονός ότι η ψηφιακή ταυτότητα θα μπορούσε να επιτρέψει τραπεζικές και άλλες υπηρεσίες για άτομα, χωρίς χαρτούρα ή πιστωτικό ιστορικό. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι  πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι  δεν έχουν καμία μορφή νομικά αναγνωρισμένης ταυτότητας. Αυτό εμποδίζει την πρόσβασή τους σε ζωτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης και της χρηματοδότησης. 

Πολλές λύσεις αναπτύσσονται παγκοσμίως, αλλά η ID2020 πιστεύει ότι η συνεργασία και οι παγκόσμιοι συνεταιρισμοί είναι το κλειδί για την υιοθέτηση της ψηφιακής ταυτότητας. 

«Η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να είναι ένας ισχυρός πολλαπλασιαστής ισχύος για την ενίσχυση κοινωνικών και οικονομικών ευκαιριών για όλους τους ανθρώπους», δήλωσε η Ντακότα Γκρόινερ, Εκτελεστική Διευθύντρια του ID2020. «Αλλά για να πραγματοποιήσουμε πλήρως αυτή τη δυνατότητα , οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες τεχνολογίας, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πολίτες πρέπει να συνεργαστούν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Mastercard στην Συμμαχία ID2020 και να επικροτήσουμε τη δέσμευσή τους για ψηφιακή ταυτότητα που εστιάζει στο χρήστη και στην προστασία της ιδιωτικότητας. "
Η Gruener έγραψε πρόσφατα ένα whitepaper του Χάρβαρντ σχετικά με τα πιστοποιητικά ανοσίας του COVID-19, για λογαριασμό του Κέντρου Ηθικής Edmond J. Safra.

Η Συμμαχία ID2020  επιτρέπει στους εταίρους να συγκεντρώνουν κεφάλαιο και άλλους πόρους για την ανάπτυξη πρότζεκτ ψηφιακής ταυτότητας. 

Η Συμμαχία έχει ήδη ξεκινήσει  πιλοτικά πρότζεκτς και πρόσφατα συνεργάστηκε με την  κυβέρνηση του Μπαγκλαντές  για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας για εμβολιασμούς στη χώρα. 

Η ψηφιακή ταυτότητα  έχει μυριάδες εφαρμογές και η Mastercard εντάχθηκε στο  Ίδρυμα Trust over IP  (ToIP). Άλλα μέλη της κοινοπραξίας περιλαμβάνουν τις  Accenture, Evernym, IBM, DIDx και R3.

Η Evernym είναι η εταιρεία που ξεκίνησε το  δίκτυο Sovrin , το δημόσιο αυτόνομο δίκτυο ταυτότητας. Η Νότια Κορέα  διαθέτει τρία ξεχωριστά πρότζεκτς αποκεντρωμένης ταυτότητας. 

Τον περασμένο μήνα, οι Microsoft, Evernym, ID2020 και πολλοί άλλοι δημιούργησαν την  πρωτοβουλία COVID Credentials Initiative  (CCI) για να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή ταυτότητα ώστε να διατηρήσουν τον έλεγχο της εξάπλωσης του COVID-19. 

Σχόλια