Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η Mastercard δεν θα στείλει το προσωπικό της πίσω στα γραφεία χωρίς εμβόλιο κοροναϊού 



Του Noor Zainab Hussain

(Reuters) - Η Mastercard Inc. δεν θα ζητήσει από το προσωπικό της να επιστρέψει στα γραφεία της ανά την υφήλιο, έως ότου διατεθεί ένα εμβόλιο για τον μερικώς θανατηφόρο κοροναϊό που έχει μολύνει τον κόσμο, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της στο Reuters την Τετάρτη (20/5/2020).

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πληρωμών στον κόσμο εξετάζει επίσης τη θέση της στην αγορά ακινήτων και εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης γραφείων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανθρωπίνου Δυναμικού Μάικλ Φράκαρο.

"Αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες ότι περισσότεροι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι παρά να έρχονται στο γραφείο", είπε. "Και συμφωνούμε με αυτό. Υποστηρίζουμε αυτήν την επιλογή."

Η εταιρεία απασχολεί σχεδόν 20.000 άτομα παγκοσμίως, με την έδρα της να βρίσκεται στο Westchester, ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Η Mastercard κατέχει αυτό το συγκρότημα , το οποία αγόρασε από την IBM το 1994.

Όταν η κατάσταση σταθεροποιηθεί, οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα γραφεία τους είναι περίπου 30% γεμάτα, δήλωσε ο Fraccaro, κάνοντας την Mastercard να σκεφτεί τις μελλοντικές της ανάγκες σε ακίνητα.

Η Mastercard εντάσσεται σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών που έχουν δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να εφαρμόσουν εκτεταμένη επιστροφή των υπαλλήλων τους στο γραφείο σύντομα, συμπεριλαμβανομένων των κύριων αντιπάλων της όπως οι American Express Co και Visa Inc.

Όμως, η Mastercard έχει προχωρήσει ελαφρώς περισσότερο από τις άλλες, λέγοντας ότι περιμένει ένα εμβόλιο και δεν ευθυγραμμίζει απαραίτητα το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης της με τη λήξη των lockdowns από τις κυβερνήσεις.

Η Mastercard δημιούργησε μια ειδική ομάδα για το "μέλλον της εργασίας" που προσπαθεί να καταλάβει πώς μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις ανάγκες των ακινήτων και των εργαζομένων, δήλωσε ο Fraccaro.

Περίπου το 90% του εργατικού δυναμικού της λειτουργεί εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εδρεύουν σε υπερπόντιες τοποθεσίες όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, δήλωσε ο Fraccaro. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα γραφεία πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης , να φορούν μάσκες και να υποβάλλονται σε ελέγχους θερμοκρασίας, είπε.

"Μόλις υπάρξουν επαρκή τεστς και υπάρχει εμβόλιο και οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν, τότε μπορεί να δούμε περισσότερους (στα γραφεία) ", είπε. "Αλλά στις πρώτες φάσεις θα είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που είχαμε."









Σχόλια