Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η Visa κατέθεσε πατέντα διπλώματος ευρεσιτεχνίας για blockchain ψηφιακού δολαρίου – και σχόλια του Adam Green


Forbes



Το γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) δημοσίευσε σήμερα (14/05/2020) ότι η Visa έχει υποβάλει αίτηση ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος σε έναν κεντρικό υπολογιστή χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ισχύει για ψηφιακά δολάρια καθώς και για άλλα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τράπεζών όπως λίρες, γιεν και ευρώ και έτσι το φυσικό νόμισμα μιας κεντρικής τράπεζας οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούσε να ψηφιοποιηθεί.
Περιγραφόμενο ως «Ψηφιακό νόμισμα Fiat», το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε αρχικά από τη Visa στις 8 Νοεμβρίου 2019, με το USPTO να δηλώνει σήμερα, «Χρειάζεται αρκετός χρόνος…» για τη δημοσίευση μιασ κατάθεσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Visa περιγράφεται ως κεντρική οντότητα υπολογιστή, που λαμβάνει αιτήματα που περιλαμβάνουν τον σειριακό αριθμό και την ονομαστική αξία ενός φυσικού νομίσματος. Η δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος και η αφαίρεση του φυσικού νομίσματος από την κυκλοφορία σε ένα σύστημα νομισμάτων fiat, καταγράφεται σε ένα blockchain.

«Η Visa έχει μια τεράστια παγκόσμια ομάδα εφευρετών και καινοτόμων που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής. Κάθε χρόνο αναζητούμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για εκατοντάδες νέες ιδέες », λέει ένας εκπρόσωπος της Visa. «Παρόλο που όλες οι πατέντες δεν θα οδηγήσουν σε νέα προϊόντα ή χαρακτηριστικά, η Visa σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία και εργαζόμαστε ενεργά για την προστασία του οικοσυστήματος μας, των καινοτομιών μας και του εταιρικού σήματος της Visa».

Ο J. Christopher Giancarlo, ανώτερος σύμβουλος της Willkie Farr και Gallagher και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Commodity Futures Trading Commission , σχολίασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Visa που κατατέθηκε στο USPTO: «Αυτό επιβεβαιώνει ότι όταν οι ΗΠΑ δημιουργούν μεγάλα επιτεύγματα όπως το διαστημικό πρόγραμμα και το Διαδίκτυο, υπάρχει συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η κατάθεση αυτής της πατέντας αποτελεί απόδειξη ότι ο ιδιωτικός τομέας εργάζεται έντονα για το μέλλον του χρήματος. "
Ο Giancarlo ήταν πολύ δραστήριος αυτήν την εβδομάδα στο εικονικό συνέδριο «Consensus Distattered» που διοργανώθηκε από το Coindesk.

Το Κογκρέσο εξέτασε την ιδέα ενός ψηφιακού δολαρίου κατά τη συζήτηση του νόμου CARES, του τρίτου πακέτου βοηθείας για τον COVID-19. Παρόλο που το ψηφιακό δολάριο δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό σχέδιο νόμου, έχουν εισαχθεί ξεχωριστά νομοσχέδια τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία που κοιτάνε να δημιουργήσουν νομικό πλαίσιο για ψηφιακό δολάριο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως επίσης ένα ψηφιακό πορτοφόλι δολαρίου στο Εθνικό Θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ. Το ψηφιακό δολάριο προτάθηκε για παροχή οικονομικών επιδομάτων και ενδεχομένως καθολικό βασικό εισόδημα στους Αμερικανούς.
Η πλήρης περίληψη του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε η Visa περιγράφεται ως « τεχνικές αποκαλύπτονται οι οποίες περιλαμβάνουν τη λήψη, από έναν κεντρικό υπολογιστή, ενός αιτήματος για ψηφιακό νόμισμα. Το αίτημα περιλαμβάνει έναν σειριακό αριθμό και μια ονομαστική αξία ενός φυσικού νομίσματος. Ο κεντρικός υπολογιστής δημιουργεί το ψηφιακό νόμισμα για την ονομαστική του αξία και συνδέεται με τον σειριακό αριθμό. " Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Visa συνεχίζει: «Η δημιουργία περιλαμβάνει καταγραφή του ψηφιακού νομίσματος σε ένα blockchain. Ο κεντρικός υπολογιστής μεταδίδει μια ειδοποίηση για τη δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος. Ο κεντρικός υπολογιστής προκαλεί την αφαίρεση του φυσικού νομίσματος από την κυκλοφορία σε ένα σύστημα νομισμάτων fiat. "
Παρακάτω παρατίθεται μια εικόνα της κατάθεσης ευρεσιτεχνίας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καταχώρησε τον αιτούντα ως «Visa International Service Association» στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και ονομάζει τους εφευρέτες ως Simon J. Hurry και Alexander Pierre. Η πατέντα περιγράφει επιπλέον, τη λειτουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού και ενός blockchain. Το ψηφιακό πορτοφόλι περιλαμβάνει ένα ζεύγος δημόσιου και ιδιωτικού κλειδιού, ενώ το blockchain περιγράφεται ότι περιλαμβάνει ένα «... πλήθος μπλοκ, [με] τουλάχιστον ένα μπλοκ αυτού του πλήθους , που αποθηκεύει δεδομένα για ένα πλήθος συναλλαγών ...συμπεριλαμβανομένης μιας πρώτης εγγραφής που δείχνει ότι το ψηφιακό νόμισμα ενός ποσού που σχετίζεται με την ονομαστική αξία, έχει δημιουργηθεί [καθώς επίσης] ... ένα δημόσιο κλειδί που σχετίζεται με ένα ψηφιακό πορτοφόλι ».

Η δεύτερη εγγραφή στο blockchain περιγράφει την «... καταγραφή της αφαίρεσης του φυσικού νομίσματος από την κυκλοφορία».

Παρακάτω είναι ένα διάγραμμα που περιλαμβάνει το εμπρόσθιο άκρο, το μεσαίο λογισμικό και το πίσω μέρος της εφεύρεσης.


Crypto και Blockchain Ventures της Visa

Η Visa έχει κάνει προηγούμενες σημαντικές ανακοινώσεις, παρακολουθώντας στενά τα κρυπτονομίσματα και το οικοσύστημα blockchain. Πέρυσι, η Visa ανακοινώθηκε αρχικά ως μέλος του νέου Libra Association που ιδρύθηκε από το Facebook έως ότου αποσύρθηκε τον Οκτώβριο, μαζί με ορισμένες άλλες εταιρείες. Επίσης, τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Visa ανακοίνωσε ότι εισήλθε στην αγορά B2B διασυνοριακών συναλλαγών ( ύψους 125 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού για γρηγορότερες, φθηνότερες και πιο διαφανείς πληρωμές. Η Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Χρηματοοικονομικής Τηλεπικοινωνίας ή SWIFT, μια βελγική οργάνωση που ξεκίνησε το 1973 με 11.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξυπηρετεί επί του παρόντος 11.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που πραγματοποιούν συναλλαγές B2B, ωστόσο, η SWIFT έχει επικριθεί για τα παλαιά της συστήματα και τις ανεπάρκειές της.

Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Visa ανακοίνωσε ότι χορήγησε άδεια στην Coinbase, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντάς τους να εκδώσουν μια χρεωστική κάρτα με την οποία οι χρήστες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν πληρωμές.
Η πλήρης αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Visa παρατίθεται παρακάτω.



Σχόλια