Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο Κορονοϊός προκάλεσε «κβαντικό άλμα» στην τεχνολογία των drones

Jerusalem Post


Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει ένα «κβαντικό άλμα» στην τεχνολογία των drones, τόσο τεχνολογικά όσο και εννοιολογικά, δήλωσε ένας ηγέτης της βιομηχανίας. 

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ισραήλ ενέκρινε τον Απρίλιο μια δοκιμαστική πτήση, για πολλαπλά αεροσκάφη που ελέγχονται από έναν μόνο αερομεταφορέα ταυτόχρονα, χωρίς την απαίτηση να υπάρχει οπτική  επαφή μεταξύ χειριστή και αεροσκάφους. Η εταιρεία Simplex που βρίσκεται πίσω από τη δοκιμαστική πτήση, δήλωσε ότι η επιτυχία της πτήσης, κατά την οποία κατευθύνθηκαν τέσσερα drones διαφορετικών τύπων ταυτόχρονα, άνοιξε το δρόμο για πολλαπλές χρήσεις, όπως παραδόσεις μέσω drones, απομακρυσμένη γεωργία, ακόμη και μεταφορά ιατρικών προμηθειών όπως φάρμακα, εξετάσεις αίματος, εμβόλια και προϊόντα αίματος.

Η εταιρεία προχωρά τώρα στην αδειοδότηση της τεχνολογίας της για αστικά περιβάλλοντα. 

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ δημοσίευσε δύο νέες προσφορές για να ενθαρρύνει περαιτέρω έρευνα στον τομέα. 

Η Simplex θα επιδείξει την τεχνολογία της στην έκθεση μη επανδρωμένων συστημάτων και ρομποτικής AUS & R 2020 στις 6 Σεπτεμβρίου στο Expo Τελ Αβίβ. Είναι η ένατη χρόνια της έκθεσης , που φιλοξενείται από την iHLS (Ισραηλινή Εσωτερική Ασφάλεια), μια νεοσύστατη εταιρεία επιταχυντών εκκίνησης που ειδικεύεται στον τομέα της ασφάλειας και θα επικεντρωθεί σε μη επανδρωμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των εναέριων συστημάτων όπως τα drones, τα επίγεια οχήματα και τα συστήματα παρακολούθησης.



«Η πανδημία του COVID-19 επέφερε ένα τεχνολογικό και εννοιολογικό κβαντικό άλμα στη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων στον αέρα και στο έδαφος», δήλωσε η iHLS σε άρθρο στον ιστότοπό της. Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στην έκθεση φέτος "θα παρουσιάσουν μια πραγματική ανακάλυψη σε έναν τομέα που έχει κερδίσει ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική στο Ισραήλ και παγκοσμίως."

Ο Ofer Haruvi, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Simplex, και ο Πρόεδρος της έκθεσης iHLS 'AUS & R Unmanned Systems Conference, δήλωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε τόσο την ανάπτυξη της τεχνολογίας drone όσο και τη ρύθμιση της. 

Η καινοτομία της Simplex ήταν να αναπτύξει έναν αερομεταφερόμενο «υπολογιστή αποστολής», μετατρέποντας ένα τυπικό drone σε ένα αυτοματοποιημένο ρομπότ ικανό να πετάξει από μια καθορισμένη τοποθεσία, να ταξιδέψει εντός καθορισμένων περιορισμών και να προσγειωθεί αυτόνομα. Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν την απαγόρευση πτήσης πάνω από κατοικημένες περιοχές ή πληθυσμιακά hot-spots και τη χαρτογράφηση ενός ταξιδιού για λήψη πλεονεκτήματος από αυτοκινητόδρομους ή ανοιχτές περιοχές. 

Η τεχνολογία έχει επίσης στρατιωτικές εφαρμογές. Την περασμένη εβδομάδα, η μονάδα 9900 του Ισραήλ άνοιξε ένα νέο τμήμα drone . Η μονάδα 9900 η οποία είναι υπεύθυνη για τη συλλογή οπτικών στοιχείων για βελτιστοποιημένη απόδοση καθώς και για τη χαρτογράφηση των δεδομένων για στρατεύματα στο πεδίο της μάχης και για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. «Η μονάδα θα είναι ένας σημαντικός πολλαπλασιαστής της ικανότητας της 9900 να παρέχει γεω-οπτική ευφυΐα», δήλωσε ο Ισραηλινός Στρατός στη Jerusalem Post. 

Ο Shay Levy, Διευθύνων Σύμβουλος της Simplex Interactive, δήλωσε: «Η τεχνολογία που έχουμε επιδείξει είναι μια πραγματική ανακάλυψη στις πτήσεις με drone στο Ισραήλ. Η εξουσιοδότηση που εκδίδεται από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε επιτόπιες δοκιμές και να αποδείξουμε ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε drones σε αστικό περιβάλλον για διάφορες αποστολές με αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. "

 


Σχόλια