Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

O Σιωνισμός είναι το Εβραϊκό Black Lives Matter (οι μαύρες ζωές έχουν σημασία)

Του Moshe Daniel Levine -Ανώτερου Εβραίου Εκπαιδευτικού στο OC Hillel και Ραββινικού συνεργάτη στο Temple Beth Tikvah


Υπάρχει μια ιδιαίτερη ειρωνεία όταν ακούω κάποιους από την επικρατούσα εβραϊκή κοινότητα να φωνάζουν το περίφημο σύνθημα «όλες οι ζωές έχουν σημασία». Όχι, δεν πρόκειται μόνο για προδοσία της ηθικής μας παράδοσης που απαιτεί να ανυψώνουμε τους καταπιεσμένους. Είναι μάλλον βαθιά ειρωνικό, που αυτό το σύνθημα πραγματικά υπονομεύει την πεποίθηση που μοιράζεται η συντριπτική πλειοψηφία της εβραϊκής κοινότητας - το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως εβραϊκό κράτος και τη σημασία της ύπαρξής του.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της Ιστορίας οι Εβραίοι έχουν δοκιμάσει το επιχείρημα «όλες οι ζωές έχουν σημασία». Δώσαμε την ιδέα του ηθικού μονοθεϊσμού στον κόσμο - υπό τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις ότι όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν κατ΄εικόνα του Θεού. Σε έναν κόσμο που κυριαρχούνταν από τις κοινωνικές ιεραρχίες, οι πρώτοι Ισραηλίτες και οι προφήτες στράφηκαν ενάντια σε αυτό το άδικο σύστημα κάστας, ξεκινώντας μια μακρά διαδικασία ηθικής προόδου. Πρακτικά εφηύραμε την ιδέα ότι «όλες οι ζωές έχουν σημασία».

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, στη συνέχεια προσπαθήσαμε να το διδάξουμε αυτό στους Αιγύπτιους, τους Βαβυλώνιους, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους - ωστόσο η εχθρότητα τους έναντι στους άλλους, ειδικά εναντίον μας, συνέχισε ασταμάτητη. Συμμετείχαμε σε μεσαιωνικά ντιμπέιτς με την Χριστιανική ηγεμονία, θέτοντας το επιχείρημα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι εγγενώς πολύτιμοι και θεοσεβείς. Ωστόσο, οι συκοφαντίες, τα πογκρόμ και το να είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν έπαψαν ποτέ.

Τέλικά, νομίσαμε ότι μετά το Διαφωτισμό, ο αντισημιτισμός θα τελείωνε σύντομα. Τελικά, ο κόσμος αναγνώρισε ότι όλες οι ζωές έχουν σημασία - ότι οι άνθρωποι έχουν θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματα που δεν πρέπει να εξαρτώνται από το χρώμα του δέρματος ή τα πιστεύω τους. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε πώς κατέληξε αυτό .

Ο Theodere Herzl ήταν ένας νεαρός κοσμικός Εβραίος που γεννήθηκε στην Ουγγαρία. Όπως πολλοί Εβραίοι διανοούμενοι εκείνη την εποχή, ήθελε ο Ιουδαϊσμός απλώς να αφομοιωθεί στον ευρύτερο και καλύτερο ευρωπαϊκό πολιτισμό, ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν τα «επαίσχυντα εβραϊκά χαρακτηριστικά» του και να σταματήσει ο αντισημιτισμός. Ο ανώτερος πολιτισμός της Δυτικής Ευρώπης, κήρυξε ο Herzl, διακήρυτε ένα μήνυμα ισότητας και αποδοχής για όλους. Τραγουδούσαν «όλες οι ζωές έχουν σημασία».

Όμως, δεν είναι ποτέ τόσο απλό. Χιλιάδες χρόνια αντισημιτισμού δεν μπορούν να διαγραφούν από μερικούς αλλαγμένους νόμους και διατάγματα. Το μίσος κατά των Εβραίων και ο συστηματικός αντισημιτισμός ήταν πανταχού παρόν σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Ο Herzl το συνειδητοποίησε αυτό κατά τη διάρκεια της υπόθεσης Dreyfus καθώς άκουγε τους θυμωμένους όχλους να φωνάζουν «θάνατο στους Εβραίους». Σύντομα, η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων παγκοσμίως θα κατέληγε στο ίδιο συμπέρασμα, καθώς θα έβλεπαν την φρίκη που συνέβησε κατά το Ολοκαύτωμα.

Τελικά "όλες οι ζωές δεν έχουν σημασία", σκέφτηκε ο Herzl. Μια ήπειρος με ιστορία και θεμέλιο τον αντισημιτισμό δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει καταφύγιο ή στέγη για τους Εβραίους, εκτός εάν υπάρξει μια θαυματουργική αλλαγή. Και δεν περιμένουμε πλέον θαύματα.

Το τραγούδι «όλες οι ζωές έχουν σημασία» της εβραϊκής ιστορίας σταμάτησε σιγά σιγά και αντικαταστάθηκε από το «οι εβραϊκές ζωές έχουν σημασία». Ένα κράτος για τους Εβραίους, στην ιστορική και αυτόχθονη πατρίδα μας, όπου μπορούμε να κυβερνούμε και να προστατεύουμε τον εαυτό μας, να καλλιεργούμε την παράδοσή μας και να τη διατηρούμε ζωντανή και να είμαστε το καταφύγιο για κάθε Εβραίο που αντιμετωπίζει προβλήματα. Ναι - Οι Σιωνιστές χάνουν τον απόλυτο ισχυρισμό ότι οι ζωές των Εβραίων έχουν σημασία.

Οι Εβραίοι έφτασαν στη δύσκολη αλλά σημαντική συνειδητοποίηση ότι πρέπει περιστασιακά να απορρίπτουμε την οικουμενικότητα για χάρη της ιδιαιτερότητας. Κατανοούμε ότι, ενώ πρέπει να είμαστε συνεχώς αφοσιωμένοι στα παγκόσμια και οικουμενικά ζητήματα, η εβραϊοκεντρική εκπαίδευση και προστασία είναι υψίστης σημασίας για την ευημερία μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να υποστηρίζουμε με υπερηφάνεια το γεγονός ότι «οι εβραϊκές ζωές έχουν σημασία.»

Εξαιτίας αυτού, δεν έχουμε απλώς επιτακτική ηθική ανάγκη να υποστηρίξουμε το Black Lives Matter (οι μαύρες ζωές έχουν σημασία). Έχουμε και προσωπική .Η ίδια η ιστορία και οι αξίες που με εμπνέουν να είμαι ειλικρινής Σιωνιστής, θεμελιώνουν την υποστήριξή μου για το Black Lives Matter.

Οι προφήτες μας διδάσκουν ότι στους Μεσσιανικούς χρόνους ολόκληρος ο κόσμος θα ενωθεί σε μια μονολιθική ουτοπία όπου δεν θα υπάρχουν πλέον διαμάχες ή πόλεμος. Μέχρι τότε, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή της φυλετικής δικαιοσύνης και ναι, αυτό σημαίνει την απόρριψη προβληματικών και αναποτελεσματικών ισχυρισμών, όπως το ότι «όλες οι ζωές έχουν σημασία».

σ.ι. Στο κείμενο αναφέρεται με ωμή ειλικρίνεια ότι μόνο οι εβραϊκές και οι μαύρες ζωές έχουν σημασία. Βλ. εδώ (περισσοτέρες λεπτομέρειες στο τέλος του). Αυτό και αυτό σχετίζονται.


Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/02/2020

    https://www.jta.org/2020/07/01/culture/my-black-jewish-familys-values-were-150-years-in-the-making

    being Black is not separate from being Jewish.

    Προετοιμαζουν τον κόσμο να προσκυνησει τον μεσσία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου