Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Είμαστε προετοιμασμένοι για το 2025; (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τη ζωή αυτή τη στιγμή στον 21ο αιώνα,ότι τώρα είμαστε ζώα που μπορούν να μας χακάρουν.  (να παρέμβουν σε εμάς νοητικά και σωματικά )
-Yuval Noah Harari
Ο Yuval Noah Harari είναι ιστορικός, φιλόσοφος και συγγραφέας μπεστ σέλλερ .

Γεννημένος στη Χάιφα του Ισραήλ το 1976, ο Harari έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2002 και είναι σήμερα λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει 27 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 2018 και το 2020, ο Yuval Noah Harari έκανε βασικές ομιλίες για το μέλλον της ανθρωπότητας στο ετήσιο μίτινγκ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Ο Harari συνομιλεί τακτικά για παγκόσμια ζητήματα με αρχηγούς κρατών και είχε δημόσιες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρουτ και με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπαστιάν Κούρτς. Συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας, τον πρόεδρο Mauricio Macri της Αργεντινής, τον πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier της Γερμανίας και τον δήμαρχο Ying Yong της Σαγκάης. Το 2018, ο Yuval παρουσίασε την πρώτη ομιλία TED που έγινε ως ψηφιακό είδωλο (digital avatar) και το 2019, έκανε μια μαγνητοσκοπημένη συζήτηση για την τεχνολογία και το μέλλον της κοινωνίας με τον Mark Zuckerberg, τον CEO του Facebook.

Ο καθηγητής Harari δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για τα θέματα που αναπτύσσει στα βιβλία και τα άρθρα του και έχει συγγράψει για εκδόσεις όπως ο Guardian, οι Financial Times, οι New York Times, οι Times, ο Economist και το Nature. Διαθέτει επίσης εθελοντικά τις γνώσεις και το χρόνο του, σε διάφορους οργανισμούς και κοινά .


Σχόλια