Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Γνωρίζετε τα συμπεριφορικά βιομετρικά χαρακτηριστικά σας ;


Η κλοπή ταυτότητας και το χακάρισμα των κωδικών πρόσβασης είναι δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ατόμων και των επιχειρήσεων παγκοσμίως. Δυστυχώς, οι τυπικές μορφές ελέγχου ταυτότητας κατά τη σύνδεση όπως τα SMS δύο βημάτων, δεν είναι αρκετά ισχυρές για να αποτρέψουν τις παραβιάσεις των δεδομένων.

Όλοι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ιριδοσκόπηση και δακτυλοσκόπηση, αλλά αυτό απαιτεί έναν ακριβό εξωτερικό περιφερειακό εξοπλισμό που θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιαστεί. Αντ 'αυτού, τα συμπεριφορικά βιομετρικά (behavioral biometrics) μπορούν να ενισχύσουν την διαδικτυακή ασφάλεια, χωρίς απαίτηση να δαπανηθούν πολλά χρήματα σε νέο εξοπλισμό.

Τι είναι τα συμπεριφορικά βιομετρικά;

Ο κωδικός πρόσβασής σας θα μπορούσε εύκολα να παραβιαστεί, αλλά η προσωπικότητά σας και τα τυπικά πρότυπα της συμπεριφοράς σας είναι σχεδόν αδύνατο για κάποιον να τα κλέψει (σ.ι. Όχι εντελώς αδύνατο αφού υπάρχουν οι διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής). Επομένως, τα συμπεριφορικά βιομετρικά είναι μια από τις πιο αξιοσημείωτες και ασφαλείς μεθόδους επιπρόσθετου διαδικτυακού ελέγχου ταυτότητας.

Παρόλο που η βιομετρική συμπεριφορά δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, η προσθήκη αυτού του επιπλέον επιπέδου ασφάλειας θα διευκολύνει τα προσωπικά σας δεδομένα να παραμείνουν ιδιωτικά. Είναι παρόμοιο με το να έχετε δύο κλειδαριές στην πόρτα σας αντί για μία μόνο. Εάν η μία κλειδαριά ή ο κωδικός πρόσβασης είναι σπασμένα, το άλλο μπορεί ακόμα να αποτρέψει κάποιον να εισβάλλει.


Ο τρόπος πληκτρολόγησης είναι ένα κοινότυπο συμπεριφορικό βιομετρικό αλλά υπάρχουν επίσης πολλές άλλες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, τα tablet, η φορητή τεχνολογία και τα smartphone είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που μπορούν να διαβάσουν τα πάντα, από το πόσο γρήγορα σύρετε την οθόνη έως τον τρόπο με τον οποίο κρατάτε το smartphone σας. Τα συμπεριφορικά βιομετρικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν δεδομένα, όπως ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε συνήθως για μετάβαση μεταξύ των πεδίων πληκτρολόγησης και ποια ώρα της ημέρας συνήθως έχετε πρόσβαση σε σχετικούς ιστότοπους.

Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, η ταχύτητα και το στυλ πληκτρολόγησης είναι μοναδικά, όπως και τα δακτυλικά σας αποτυπώματα. Κανείς άλλος δεν θα μπορεί εύκολα να μαντέψει ή να μιμηθεί τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε όταν συναντάτε διαδικτυακές φόρμες, σελίδες όπου πρέπει να συνδεθείτε και οτιδήποτε άλλο απαιτεί να πληκτρολογήσετε ή να αλληλεπιδράσετε με κάτι. Αυτό παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που δεν μπορεί να κλαπεί κατά τη διάρκεια ενός χακαρίσματος των δεδομένων σας.


Πώς χρησιμοποιούνται τα συμπεριφορικά βιομετρικά;

Πολλοί εμπορικοί, πολιτικοί και κυβερνητικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν ήδη συμπεριφορικά βιομετρικά για να διασφαλίσουν ευαίσθητα δεδομένα. Οι εταιρείες αρχίζουν επίσης να χρησιμοποιούν τα βιομετρικά δακτυλογράφησης, που είναι μια μορφή συμπεριφορικών βιομετρικών, για να αποτρέψουν τα χαμένα έσοδα από την κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Αμυντικών Προγραμμάτων των ΗΠΑ (DARPA) ξεκίνησε για πρώτη φορά να διερευνά τη δυνατότητα χρήσης των συμπεριφορικών βιομετρικών για τα μέλη της το 2012 . Έκτοτε, η τεχνολογία της βιομετρικής πληκτρολόγησης εξελίχθηκε ραγδαία. Είναι πλέον δυνατό για τους χρήστες να συνδεθούν σε εξοπλισμένους ιστότοπους εισάγοντας ένα δείγμα πληκτρολόγησης μικρότερο από ένα tweet αντί να χρησιμοποιούν έναν κωδικό πρόσβασης.







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου