Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Τα έθνη, οι θρησκείες, οι επιχειρήσεις, το χρήμα, οι ιδεολογίες, αποτελούν όνειρα των νεκρών..

 



Γ.Ν. Χαράρι στην ΕΡΤ: Πιο ψηφιακός και πιο ελεγχόμενος ο κόσμος μετά την πανδημία

Με αυτή την πανδημία θα υπάρξουν θεμελιώδεις αλλαγές... Όλα θα γίνονται μέσω Διαδικτύου και όλα θα καταγράφονται, αυτές είναι οι δυο μεγάλες αλλαγές.

Όμως το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για χειρότερα αυταρχικά καθεστώτα, απ’ ότι έχουμε συναντήσει ποτέ στην ιστορία.




Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/09/2020

    Τα σωστά που λέει ο Χαράρι τα έχουν πει πάμπολλοι έντιμοι αναλυτές. Όμως ο Χαράρι τα νοθεύει με συστημική προπαγάνδα πολύ πιό επικίνδυνης βαρύτητας από τις ανώδυνες ουσιαστικά καταγγελίες του τις οποίες έμμεσα ωραιοποιεί, τις εμφανίζει ως εν μέρει αναπόφευκτες. Κάποιος μπορεί να τον πιστέψει και να θεωρήσει ότι η μασκοφορία, τα εμβόλια και τα λοιπά μέτρα είναι προς την σωστή ιατρικά κατεύθυνση - απλώς ίσως να το έχουν λίγο παρακάνει και να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για την προώθηση του ολοκληρωτισμού, και σε αυτήν την πεποίθηση τον σπρώχνει ο Χαράρι. Κάποιος όμως που πιστεύει ότι τα μέτρα είναι σωστά, γίνεται σύμμαχος του συστήματος και οι ανησυχίες του για τον ολοκληρωτισμό παραπέμπονται στις καλένδες.
    Μέσα από το διφορούμενο μήνυμά του ουσιαστικά αμβλύνει τις αντιθέσεις, και σπέρνει την σύγχυση που οδηγεί σε στάση αναμονής και ανοχής. Η διγλωσσία είναι μορφή προπαγάνδας.
    Η στάση και η κατανόηση ενός ανθρώπου είναι τελείως διαφορετική αν πιστέψει ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πραγματική πανδημία που την εκμεταλλεύονται υπέρ τού (αποκλειστικά) πολιτικού ολοκληρωτισμού και τελείως διαφορετική αν πιστέψει ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ΕΙΚΟΝΙΚΗ πανδημία σχεδιασμένη από την αρχή με στόχο τον ολοκληρωτισμό όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε ιατρικό, ειδικώς δε σε επίπεδο γενοκτονικών ιατρικών πρακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου