Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Τα λύματα «μίλησαν» και στα Ιωάννινα !

 «Ίχνη» κορωνοϊού στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων




Θετικό σήμα κορωνοϊού ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην είσοδο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού εκεί όπου συρρέουν όλα τα ακάθαρτα της πόλης.

Ο εντοπισμός έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που κάνει το Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ.

Προ λίγων ημερών και στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας είχε εντοπιστεί θετικό σήμα δομή της Αγίας Ελένης, στην περιοχή που απορρέει στο αντλιοστάσιο του Πανηπειρωτικού Σταδίου και στο Άλσος όχι όμως στην είσοδο του βιολογικού.

Η διαφοροποίηση αυτή και το γεγονός ότι εντοπίζεται φορτίο στην απορροή του κεντρικού αγωγού ερμηνεύεται ως αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή κάτι άλλωστε που αποτυπώθηκε και στα επίσημα νούμερα των τελευταίων ημερών.

Η ΔΕΥΑΙ και το Εργαστήρι Επιδημιολογίας αποφάσισαν να αυξήσουν την συχνότητα των ελέγχων στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης.


         Το Great Reset στους υπονόμους σας. (κλικ στην εικόνα για περισσότερα)



Έτσι με διαφορά λίγων ημερών από την προηγούμενη έγινε η έκτη σειρά δειγματοληψίας και αναλύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ τα αποτελέσματα έδειξαν θετικό σήμα στο αντλιοστάσιο της περιοχής του Γηροκομείου αλλά όχι στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης, ούτε στην περιοχή του Άλσους όπου στις προηγούμενες αναλύσεις είχε ανιχνευτεί θετικό σήμα.

Εκτός από το Γηροκομείο, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε επίσης στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού όπου συρρέουν όλα τα ακάθαρτα ύδατα της πόλης. Οι αναλύσεις συνεχίζονται ώστε να διαπιστωθεί αν τα παραπάνω ευρήματα παρουσιάζουν εμμονή ή όχι.

Σημειώνεται, για άλλη μια φορά, ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των αστικών λυμάτων.


Πηγή



Σχόλια