Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η DARPA χορηγεί στη Moderna έως και 56 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει μια κινητή μονάδα για μικρής κλίμακας παρασκευή θεραπειών και εμβολίων νουκλεϊνικού οξέος.



H Moderna, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας πρωτοπόρων θεραπειών και εμβολίων αγγελιοφόρου RNA (mRNA) που δημιουργεί μια νέα γενιά μετασχηματιστικών φαρμάκων, ανακοίνωσε σήμερα μια συμφωνία ύψους έως 56 εκατομμυρίων δολαρίων με την Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης μιας πρωτότυπης κινητής παραγωγικής μονάδας που θα αξιοποιεί την υπάρχουσα κατασκευαστική τεχνολογία της Moderna και η οποία θα μπορεί να παράγει γρήγορα εμβόλια και θεραπευτικά σκευάσματα. Η συμφωνία βασίζεται σε μια προηγούμενη επιχορήγηση της DARPA του 2013. 

Η επιχορήγηση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της DARPA ονόματι Νουκλεϊκά Οξέα Κατά Παραγγελία Ανά Τον Κόσμο- Nucleic Acids On Demand World-Wide (NOW) με στόχο την ανάπτυξη μιας φορητής αυτοματοποιημένης κατασκευαστικής πλατφόρμας για την επιτόπια και έγκαιρη παραγωγή εμβολίων νουκλεϊκού οξέος (συμπεριλαμβανομένου του mRNA) και θεραπευτικών σκευασμάτων τηρώντας την ορθή παρασκευαστική πρακτική, με σκοπό την παροχή σχεδόν άμεσης προστασίας και θεραπείας, τόσο στο στρατιωτικό προσωπικό όσο και στους τοπικούς πληθυσμούς. Ο σχεδιασμός προβλέπει μια μονάδα παραγωγής ικανής να παράγει εκατοντάδες δόσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων εντός λίγων ημερών σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, εντός ενός δοχείου διαστάσεων 6x6x6 ποδιών (σ.ι. Ενδιαφέρουσα η επιλογή των διαστάσεων). 

«Είμαστε ευχαριστημένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη DARPA με μια νέα επιχορήγηση και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας για τον γρήγορο σχεδιασμό και την κατασκευή εμβολίων όπως αποδείξαμε με το mRNA-1273, το εμβόλιο του COVID-19 που βρίσκεται σήμερα σε δοκιμές Φάσης 3 και το mRNA- 4157, το εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου που βρίσκεται σήμερα σε δοκιμές Φάσης 2 », δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Αυτή η νέα επιχορήγηση θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε την εμβέλεια της τεχνολογίας μας για να επιτρέψουμε ενδεχομένως την γρήγορη, αυτοματοποιημένη και επιτόπου κατασκευή εμβολίων και θεραπευτικών σκευασμάτων τόσο για το στρατιωτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, εντός ενός δοχείου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γρήγορα για την κατασκευή προσαρμοσμένων εμβολίων και θεραπειών. Η ικανότητα παρασκευής φαρμάκων σε μια κινητή μονάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα ανταπόκρισης μας σε μελλοντικές ιογενείς προκλήσεις. Η Moderna δεσμεύεται να αποτελέσει μέρος της λύσης για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.» 

Η οικονομική υποστήριξη του προγράμματος NOW της DARPA αποτελεί μέρος της δέσμευσης της για τη δημιουργία καινοτόμων βιοτεχνολογικών προσεγγίσεων για τον γρήγορο εντοπισμό, τον χαρακτηρισμό και τον μετριασμό απειλών από νεοεμφανιζόμενα ή κατασκευασμένα σε εργαστήριο παθογόνα. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου