Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η Pfizer, η AstraZeneca και η Amazon θα δημιουργήσουν εργαστήριο νέας καινοτομίας στο Ισραήλ


Το Εργαστήριο Καινοτομίας θα έχει προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων, θα βρίσκεται στο Επιστημονικό Πάρκο Rehovot και θα αρχίσει να λειτουργεί το 2021. Στους εταίρους θα περιλαμβάνονται οι φαρμακευτικές εταιρείες Teva και Merck, καθώς και το Ταμείο Βιοτεχνολογίας.

Αν μιλάμε για μεγάλα έργα για το 2021, αυτό είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer, AstraZeneca, Merck και Teva , σε συνεργασία με το Ταμείο Βιοτεχνολογίας και το Amazon Web Services , θα δημιουργήσουν ένα Εργαστήριο Ψηφιακής Υγείας και Υπολογιστικής Βιολογίας στο Ισραήλ, ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές.


Η Αρχή Καινοτομίας και το Εθνικό Ψηφιακό Υπουργείο του Ισραήλ ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Εργαστηρίου Καινοτομίας. Ο προϋπολογισμός για το εργαστήριο υπολογιστών είναι 32 εκατομμύρια σέκελ, που ισοδυναμεί με 10 εκατομμύρια δολάριαΑυτό το ποσό, που προγραμματίζεται για τα επόμενα πέντε χρόνια, αποτελείται από τις συνεισφορές των συνεργαζόμενων εταιρειών και του ισραηλινού ταμείου.


Η πρόταση της ισχυρής ομάδας εταιρειών επιλέχθηκε σε ένα διαγωνισμό διαφόρων πρότζεκτ. Το νέο συγκρότημα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021 και θα βρίσκεται στο Rehovot Science Park, όπου βρίσκεται και το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann .


Ο στόχος του Εργαστηρίου Καινοτομίας θα είναι η υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων επιχειρήσεων για την έναρξη έργων που σχετίζονται με τη βιομηχανία υγείας. Οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο εργαστήριο θα λάβουν χρηματοδότηση από την Αρχή Καινοτομίας και το Εθνικό Ψηφιακό Υπουργείο , η οποία θα δώσει ώθηση στις δημιουργίες τους.


«Η ταχεία ανάπτυξη εμβολίων για τον ιό covid-19 οφείλει την επιτυχία της εν μέρει στις δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών όπως η Pfizer και η Moderna. Οι τομείς αυτοί αναμένεται να είναι πιο σημαντικοί τα επόμενα χρόνια » , εξήγησε η Αρχή Καινοτομίας σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπό της .


Το Εργαστήριο Καινοτομίας θα βοηθήσει επίσης τους επιχειρηματίες μέσω συνεργαζόμενων εργαστηρίων δίνοντας τους πρόσβαση στις επιστημονικές γνώσεις τους και στους παγκόσμιους ειδικούς για την ανάπτυξη επαναστατικών φαρμάκων και θεραπειών.


«Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει στη δημιουργία και την προώθηση νέων επιχειρήσεων που αναπτύσσουν καινοτόμες υπολογιστικές τεχνολογίες βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στοχεύουν στην ανακάλυψη εξατομικευμένων θεραπειών και λύσεων ", κατέληξε η δήλωση.

Σχόλια