Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ένα σύντομο ιστορικό των γενετικών εμβολίων (Μέρος 1ο): Έμπολα

 


Της Julie Beal 

Τα περισσότερα από τα εμβόλια κορονοϊού είναι κάποιου είδους γενετικά κομμάτια (potion =POsitive selecTION ) και τόσο πολύς χρόνος και χρήμα έχουν διατεθεί γι αυτά και όπως φαίνεται τώρα είναι η ώρα των απολαβών. Τα γενετικά εμβόλια αποτελούν μέρος μιας τεράστιας βιομηχανίας που βασίζεται σε συνθετικές εκδόσεις της φυσικής βιολογίας, με πολλά απο αυτά να είναι κατασκευασμένα - και έτοιμα προς χρήση.

Κοιτάζοντας την ιστορία των εμβολίων DNA για τον ιό HIV και τον Έμπολα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το πώς δημιουργήθηκαν τα εμβόλια κορονοϊού. Αυτό το άρθρο (Μέρος 1) αφορά τα εμβόλια DNA για τον Έμπολα, π.χ. δοκιμές στην Αφρική που χρησιμοποίησαν ιχνηλάτηση επαφών και όπου οι άνθρωποι ένιωθαν σαν πειραματόζωα εργαστηρίου, συστατικά εμβολίων και γενετικούς μολυσματικούς παράγοντες ( μόνιμες παρεμβάσεις στο γονιδίωμα ).Το 2ο μέρος θα εξετάσει τις ατελείωτες αποτυχίες των εμβολίων DNA για τον ιό HIV τα τελευταία 30 χρόνια και θα εξετάσει πώς ο HIV εισήγαγε την έννοια των τεστ για «περιπτώσεις όπου υπάρχει υπόνοια μόλυνσης».


(Όλα τα άρθρα σχετικά με τα εμβόλια κορονοϊού βρίσκονται στο ActivistPost.com , με τους υπερσυνδέσμους των πηγών.)


Το πράσινο φως για ένα γενετικό εμβόλιο


Στις 12 Νοεμβρίου 2019, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έβαλε μπρος για το γενετικό εμβόλιο Ebola της Merck ως μέρος της «ταχύτερης διαδικασίας προεπιλογής εμβολίων που διεξήγαγε ποτέ ο ΠΟΥ». Λέγεται ότι περισσότερα από 303.000 άτομα στο Κονγκό έλαβαν το εμβόλιο κατά τη διάρκεια των δοκιμών.


«Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα …».είπε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ. «Πριν από πέντε χρόνια, δεν είχαμε εμβόλιο και καμία θεραπεία για τον Έμπολα. Με ένα προεπιλεγμένο - εγκεκριμένο εμβόλιο και με πειραματική θεραπευτική αγωγή, ο Έμπολα είναι πλέον προβλέψιμος και ιάσιμος.

Προκειμένου να φέρει το εμβόλιο της Merck, το Ervebo, στην αγορά, ο ΠΟΥ συνεργάστηκε με την GAVI, τη «συμμαχία εμβολίων» και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) . Δύο ημέρες πριν από την προεπιλογή - έγκριση του ΠΟΥ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους έκτακτης ανάγκης,  άδεια κυκλοφορίας στη Merck για το εμβόλιο, μετά από σύσταση του EMA. Οι αφρικανικές ρυθμιστικές αρχές «είχαν δηλώσει ότι θα εγκρίνουν γρήγορα το εμβόλιο σύμφωνα με τη σύσταση του ΠΟΥ». Το Ervebo εγκρίθηκε επίσης από το FDA στις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Αρχικά, με το πιασάρικο όνομα «rVSV-ZEBOV», το εμβόλιο χρησιμοποιεί τον ιό της φυσαλιδώδους στοματίτιδας (VSV) ως το μέσο για να στείλει την πλαστή έκδοση DNA του ιού Έμπολα στο εσωτερικό των κυτάρρων του σώματος. Ο ιός VSV είναι ανασυνδυασμένος (γενετικά τροποποιημένος) και μετατρέπεται σε υβρίδιο επειδή έχει κάποιο γενετικό κώδικα κρυμμένο μέσα του που λέει «Δημιουργήστε πρωτεΐνες Ebola!»

Αυτό υποτίθεται ότι μιμείται μια φυσική λοίμωξη και το σώμα υποτίθεται ότι κατανοεί τον τεχνητό κώδικα και αντιδρά ανάλογα.Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται από πολλές άλλες εταιρείες για κάθε είδους «ιογενείς λοιμώξεις». Πιο συγκεκριμένα, τα εμβόλια κορονοϊού που κατασκευάστηκαν από την AstraZeneca και την J&J, και τα δύο χρησιμοποιούν αδενοϊούς ως φορείς του κώδικα των πρωτεΐνών του κορονοϊού. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ιικούς φορείς που χρησιμοποιούνται για το εμβόλιο κορονοϊού, αυτός είναι ικανός για αναπαραγωγή, που σημαίνει ότι μπορεί να πολλαπλασιαστεί μέσα στο άτομο που έχει εμβολιαστεί.

Για να πάρετε μια γεύση για το πόσο αλλόκοτα είναι τα γενετικά σκευάσματα, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα άλλα «φάρμακα» που προτείνονται από τον EMA (όλα δοκιμάζονται στη ΛΔΚ - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό):


  • REGN-EB3, ένα συν-διαμορφωμένο κοκτέιλ τριών ανθρώπινων μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της γλυκοπρωτεΐνης του ιού Έμπολα

  • mab114, ένα ανασυνδυασμένο ανθρώπινο IgG1 αντίσωμα κατά της γλυκοπρωτεΐνης του ιού Ebola

  • remdesivir, ένα προφάρμακο ενός τροποποιημένου αναλόγου νουκλεοσιδίου αδενίνης (που ονομάζεται GS-441524)

  • ZMAPP, ένα ισομοριακό μείγμα τριών ποντικών / ανθρώπινων χιμαιρικών IgG1, kappa mAbs.

ΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ERVEBO


Το εμβόλιο πρέπει να φυλάσσεται σε καταψύκτη και μετά την απόψυξη, «το ERVEBO είναι ένα άχρωμο ή ελαφρώς καστανοκίτρινο υγρό χωρίς ορατά σωματίδια.Ο ιός του εμβολίου χορηγείται σε διάλυμα «που περιέχει 10 mM Tromethamine (Tris) και 2,5 mg / mL ανασυνδυασμένης ανθρώπινης αλβουμίνης ορού που προέρχεται από ρύζι. Κάθε δόση 1 mL μπορεί να περιέχει υπολειμματικές ποσότητες DNA κυττάρων-ξενιστών (≤10 ng) και βενζονάσης (≤15ng).Το εμβόλιο μπορεί να περιέχει ίχνη πρωτεΐνης ρυζιού. »

Είναι για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω· δεν έχουν ιδέα για πόσο καιρό θα σας κάνει να παράγετε αντισώματα, αλλά εξέρχεται από το σώμα και άρα μπορεί να εξαπλωθεί:


Το RNA του ιού απο το εμβόλιο έχει ανιχνευθεί στο αίμα, στο σάλιο, στα ούρα και στα υγρά από δερματικά κυστίδια εμβολιασμένων ενηλίκων.Η μετάδοση του ιού του εμβολίου είναι θεωρητική πιθανότητα. ”

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες λέγεται ότι περιλαμβάνουν: 
Πόνο στο σημείο της ένεσης (70%), οίδημα (17%) και ερυθρότητα (12%).Οι πιο συχνές συστηματικές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό με ERVEBO ήταν πονοκέφαλος (37%), πυρετός (34%), μυϊκός πόνος (33%), κόπωση (19%), πόνος στις αρθρώσεις (18%), ναυτία (8%), αρθρίτιδα (5%), εξάνθημα (4%) και ανώμαλη εφίδρωση (3%).

Υπήρξαν επίσης αναφορές για ρίγος, παραισθησία, αναφυλαξία, σοβαρή αντίδραση πυρεξίας, σοβαρή αρθρίτιδα και σοβαρή αρθραλγία. Η «Μελέτη 5» ήταν μια ομάδα 24 ατόμων που εμφάνισαν αρθρίτιδα, έξι από τα οποία είχαν «υποτροπιάζοντα ή παρατεταμένα συμπτώματα στις αρθρώσεις που διαρκούν έως και 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό, τη μεγαλύτερη περίοδο παρακολούθησης». Δύο άτομα στη Μελέτη 5 είχαν δερματική αγγειίτιδα και τέσσερα από αυτά είχαν εξάνθημα, το οποίο φαίνεται να υποδηλώνει την αποβολή του ανασυνδυασμένου ιού. Μια ξεχωριστή μελέτη 697 ατόμων αξιολόγησε τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων τους και διαπίστωσε ότι έως και 85% από αυτούς είχαν μείωση στα λεμφοκύτταρα, ενώ το 43% είχε μειώσεις στα ουδετερόφιλα.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην εγκυμοσύνη και μπορεί να είναι στο μητρικό γάλα, δεδομένου ότι είναι ικανό να αναπαράγεται. Δεν φαίνεται να έχουν γίνει εξετάσεις γι αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν απαιτούνται δοκιμές γενετικής τοξικότητας για τα γενετικά εμβόλια, τα οποία όλα ταξινομούνται ως «βιολογικά».Η Merck έκανε μερικές δοκιμές σε θηλυκούς αρουραίους, αλλά εκτός από αυτό, «το ERVEBO δεν έχει αξιολογηθεί για το ενδεχόμενο να προκαλέσει καρκινογένεση, γονοτοξικότητα ή βλάβη στη γονιμότητα των ανδρών».


Δοκιμές και δοκιμασίες του Έμπολα

Το Ervebo αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Καναδά , ο οποίος το αδειοδότησε για τη NewLink Genetics, η οποία με τη σειρά της χορήγησε άδεια στη Merck το 2014. Παρόλο που η Merck ανέπτυξε το εμβόλιο με χρηματοδότηση από την GAVI, «η γνώση για την ανάπτυξη εμβολίων τύπου rVSV…παραμένει στη Merck »και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε άλλο που επιθυμεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο rVSV. «Κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την ίδια κυτταρική σειρά που χρησιμοποιείται για το Rotateq, δηλαδή κύτταρα Vero που προέρχονται από τα νεφρά ενός αφρικανικού πράσινου πιθήκου.

Το Ervebo δοκιμάστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της «δεύτερης μεγαλύτερης  έξαρσης του ιού Έμπολα στον κόσμο » στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ). Το ξέσπασμα διήρκεσε δύο χρόνια και θεωρήθηκε «λήξαν» στις 25 Ιουνίου 2020. Το rVSV-ZEBOV δοκιμάστηκε επίσης στη Σιέρα Λεόνε και έλαβε χρηματοδότηση από τον ΠΟΥ, το Wellcome Trust του Ηνωμένου Βασιλείου , την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το Médecins Sans Frontières, το Νορβηγικό Υπουργείο Εξωτερικών , και την καναδική κυβέρνηση. Η δοκιμή ονομάστηκε «Ebola ça Suffit!» που σημαίνει, «Έμπολα ,αρκετά· ονομάστηκε «δοκιμή εμβολιασμού δακτυλίου» επειδή περιελάμβανε τον επιλεκτικό εμβολιασμό ατόμων με βάση τις κοντινές τους επαφές:


Μετά την επιβεβαίωση ενός κρούσματος της νόσου του ιού Έμπολα, καταγράψαμε οριστικά σε μια λίστα έναν δακτύλιο (σύμπλεγμα) όλων των επαφών τους και των επαφών των επαφών, συμπεριλαμβανομένων των ονομασμένων επαφών και των επαφών των επαφών , που απουσίαζαν κατά την επίσκεψη της ομάδας που έκανε την δοκιμή.

Οι άνθρωποι χωρίστηκαν τυχαία σε ομάδες και μερικοί ήταν εμβολιασμένοι και άλλοι όχι.Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν ένα «εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα» της νόσου του ιού Έμπολα, που εμφανίστηκε δέκα ημέρες ή περισσότερο μετά την ένταξη στη δοκιμή. Παρόλο που ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με το «ποιος θα εμβολιαστεί», δεν συμφώνησαν όλοι να συμμετάσχουν στο πείραμα. Στη δοκιμή Φάσης 3 , 4.160 άτομα έλαβαν το εμβόλιο · αναφέρθηκε ότι υπήρξαν 80 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, δύο εκ των οποίων «κρίθηκαν ότι σχετίζονται με τον εμβολιασμό». Το εμβόλιο δόθηκε επίσης σε 2.016 εργαζόμενους πρώτης γραμμής και το 70% από αυτούς ανέφεραν ανεπιθύμητα συμβάντα. Ωστόσο, εκτός από το να πούμε ότι ο πονοκέφαλος και η κόπωση ήταν τα πιο συνηθισμένα, κανένα από τα σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα δεν περιγράφηκε ,αλλά απλώς απορρίφθηκαν ως «άσχετα με το εμβόλιο».

Πήραν συνέντευξη απο όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και έγινε μια εις βάθος ανάλυση των απαντήσεών τους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη δοκιμή. Μερικές από τις απαντήσεις τους περιγράφηκαν και παρατέθηκαν σε μια έκθεση · για παράδειγμα:

Η εξωπραγματική φύση της επιδημίας προκάλεσε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης ότι ο Έμπολα είχε εισαχθεί από τους λευκούς για να εξαλείψει τον πληθυσμό ή ότι η επιδημία ήταν ένα τέχνασμα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που ήλπιζαν να ωφεληθούν εξαναγκάζοντας την επιτάχυνση (και ίσως λιγότερο ηθικά αυστηρές) των δοκιμών και την παραγωγή εμβολίων.

Μερικοί από τους εργαζόμενους δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να γίνουν «εργαστηριακοί αρουραίοι» για αυτό που θεωρούσαν ως η «βιομηχανία του Έμπολα», η οποία είχε να κάνει με το κέρδος.

Μερικοί ήταν καχύποπτοι για το ότι το αίμα δεν συλλέχθηκε για τον προσδιορισμό της απόδοσης του εμβολίου, αλλά αντ 'αυτού χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς, όπως η εξέταση ασθενών με Έμπολα για να μπουν καραντίνα.

Άλλες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών ανέφεραν ότι, από τους 5.837 εμβολιασμένους (παρακολουθήθηκαν μόνο για δώδεκα εβδομάδες), το 53,9% από αυτούς ανέφεραν τουλάχιστον ένα ανεπιθύμητο συμβάν τις δύο πρώτες εβδομάδες, και τα περισσότερα αλλά όχι όλα ήταν «ήπια» ·από τις 80 αντιδράσεις που ταξινομήθηκαν ως σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, δύο κρίθηκαν ότι σχετίζονται με τον εμβολιασμό (ένα άτομο είχε «εμπύρετη αντίδραση», ένα άλλο υπέστη αναφυλαξία) και μια αντίδραση ειπώθηκε ότι «πιθανώς σχετιζόταν με το εμβόλιο» (ήταν «ασθένεια που μοιάζει με γρίπη») · την τελευταία φορά που έκαναν τους έλεγξαν, λένε, αυτοί οι άνθρωποι αισθανόντουσαν καλύτερα, οπότε αυτές οι παρενέργεις προωθήθηκαν στο σκουπιδοτενεκέ μαζί με όλες αυτές που «θεωρήθηκαν άσχετες».


(Johnson & Johnson) J&J - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Janssen είναι μία από τις πολλές εταιρείες που προσπαθούν να φέρουν τα γενετικά εμβόλια στην αγορά, με την ισχυρή υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον Ιούλιο του 2020 , το γενετικό εμβόλιο Έμπολα της J & J έλαβε άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οπότε φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα της Merck. Αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη χρήση του το 2019, χορηγήθηκε σε περισσότερα από 50.000 άτομα στη Ρουάντα και το Κονγκό (ΛΔΚ).

Το εμβόλιο της J&J παραδίδει επίσης το DNA σε έναν γενετικά τροποποιημένο ιό, όπως και το εμβόλιο κορονoϊού (αλλά με διαφορετικό ένθετο DNA) και ονομάζεται «Ad26.ZEBOV». Αυτό είναι μέρος ενός «σχήματος εμβολίου» όπου το εμβόλιο J&J χορηγείται για την πρώτη δόση και, στη συνέχεια, μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση, (στην περίπτωση αυτή από διαφορετική εταιρεία), δίδεται ως η δεύτερη δόση.Το MVA-BN-Filo είναι το δεύτερο που χρησιμοποιείται - περίπου οκτώ εβδομάδες μετά το εμβόλιο της J&J . Είναι φτιαγμένο από την εταιρεία Bavarian Nordic. Το εμβόλιο της J&J  χρησιμοποιεί έναν αδενοϊό που έχει σχεδιαστεί για ανεπαρκή αναπαραγωγή και περιέχει τις γενετικές οδηγίες για τη γλυκοπρωτεΐνη του ιού Zaire Ebola, ενώ το εμβόλιο της Bavarian Nordic είναι ένα μη αντιγραφόμενο, ανασυνδυασμένο, τροποποιημένο εμβόλιο που βασίζεται σε φορέα Ankara (MVA) , κωδικοποίηση γλυκοπρωτεϊνών από τον ιό Zaire Ebola, τον ιό του Σουδάν και τον ιό Marburg και ηνουκλεοπρωτεΐνη από τον ιό Tai Forest . Η τεχνολογία AdVac® της Janssen χρησιμοποιείται για την κατασκευή του Ad26.ZEBOV. Αυτός είναι ένας φορέας αδενοϊού χιμπατζή που παράγεται στην ανθρώπινη κυτταρική σειρά PER.C6 (που σημαίνει ότι αναπτύσσεται σε κύτταρα από ένα εκτρωμένο έμβρυο). Αυτό το κάνει παρόμοιο με το εμβόλιο κορονοϊού της AstraZeneca / Oxford University, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούν κύτταρα από διαφορετικό εκτρωμένο μωρό (HEK293). Ένα έγγραφο EMA απαριθμεί τα συστατικά του εμβολίου της J & J ως: χλωριούχο νάτριο, σακχαρόζη, πολυσορβικό-80, αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ (EDTA) διένυδρο άλας νατρίου, μονοϋδρική μονοϋδροχλωρική L-ιστιδίνη, αιθανόλη και ενέσιμο νερό.

Η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω, όπου χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικά εμβόλια, έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές δοκιμές για τον ιό HIV και άλλους ιούς. Είναι ταξινομημένο ως ένα πρόγραμμα εμβολίων πρώτης ενίσχυσης και είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται σε δοκιμές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δοκίμασαν τον ιικό φορέα του ChAdOx1 για φυματίωση (ο ίδιος φορέας που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο κορονοϊού της AstraZeneca) σε μια δοκιμή prime-boost παράλληλα με το MVA-85A (ένα εμβόλιο φυματίωσης που έφτασε στη δοκιμή Φάσης 2β το 2010). Το MVA σημαίνει Modified Vaccinia Virus Ankara και το bit 85A αναφέρεται στο «αντιγόνο» (το οποίο στην περίπτωση αυτή είναι ο κώδικας της φυματίωσης).

Αρκετές δοκιμές έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν τη μέθοδο. Παρόλο που «οι βασικοί μηχανισμοί της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής prime-boost εξακολουθούν να παραμένουν ελάχιστα κατανοητοί», αυτή η προσέγγιση « μεικτού τρόπου» μπορεί να είναι κάτι που επιμένουν να κάνουν οι μαριονέτες της κυβέρνησης ως μέρος του παγκόσμιου πειράματος. Τον Ιανουάριο του 2020, πραγματοποιήθηκε μια δοκιμή φάσης Ι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιώντας το εμβόλιο ChAdOx1 85A πρώτο, και στη συνέχεια το εμβόλιο ως MVA85A ως «επαναληπτικό», σε 42 υγιείς ενήλικες που είχαν ήδη κάνει το αντιφυματικό εμβόλιο BCG. Οι περισσότεροι από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και υπήρξαν προβλήματα με το αίμα τους, όπως λεμφοπενία, καθώς και μια περίπτωση έρπητα ζωστήρα, αλλά οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες θεωρήθηκαν άσχετες και, ως εκ τούτου, παραβλέφθηκαν.

Μία έκδοση του MVA , που περιέχει την S γλυκοπρωτεΐνη από τον MERS-CoV (το «ξέσπασμα» του 2012), χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό ποντικών σε ένα θανατηφόρο πείραμα πρόκλησης το 2015. Τα ποντίκια επέζησαν μετά την επακόλουθη έκθεση στην ασθένεια, καθιστώντας αυτό το πείραμα ένα μόνο παράδειγμα γενετικών εμβολίων που λέγεται ότι αποφεύγουν να προκαλέσουν αύξηση της νόσου, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους «συμβατικού τύπου».


Δοκιμές προηγούμενων εμβολίων της J&J για μηνιγγίτιδα, RSV, Ebola, καρκίνο του προστάτη και για χρυσίζων σταφυλόκοκκο έφτασαν στη φάση 1, ενώ οι δοκιμές εμβολίων για ελονοσία, φυματίωση, ηπατίτιδα C, HIV και «πανδημική γρίπη» έφτασαν στη φάση 2. Εκτός από τoν κορονοΐό  , η J&J χρησιμοποιεί αυτήν την περίοδο την πλατφόρμα Ad26 σε εμβόλια για τον ιό HIV, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και τον Zika .


Συμπέρασμα:


Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εταιρικοί γίγαντες έχουν εργαστεί σκληρά για να προετοιμαστούν για έναν «παγκόσμιο επαναπροσδιορισμό» - όλοι οι τεχνολογικοί μηχανισμοί έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την υποστήριξη της πλήρους εφαρμογής των ανειλικρινών στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ατζέντα 2030). Τώρα που έχουν αναπτύξει πράγματα όπως ψηφιακές ταυτότητες, drone, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ψεύτικο κρέας, αναμένουν απο εμάς να τα αγοράσουμε. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές έχουν ετοιμάσει έναν σωρό εξαιρετικά αφύσικων προϊόντων, βοηθάει να γνωρίζουμε από πού προέρχεται αυτός ο σωρός και τι υπάρχει εντός του.

Η ιστορία των γενετικών εμβολίων εξηγεί την τρέλα που μας βρήκε με την απάτη του κορονοϊου. Τα επόμενα άρθρα θα εμβαθύνουν σε αυτήν λίγο περισσότερο, και στη συνέχεια θα περιγράψουν μερικά από τα παράξενα συστατικά, καθώς και τη βλάβη που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν, καθώς και τις γενετικές / μοριακές οδούς μέσω των οποίων μπορεί να συμβεί αυτό.





Σχόλια