Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο Κούσνερ ενημέρωσε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν για την Πολιτική της Διοίκησης Τραμπ στη Μέση Ανατολή

 



Από τον Gary Willig, Arutz Sheva

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Jared Kushner έχει ενημερώσει τον νεοεισερχόμενο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan για τις πολιτικές της κυβέρνησης Trump στη Μέση Ανατολή , όπως ενημέρωσε την Κνεσσέτ τη Δευτέρα, ο εξωστρεφής πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ David Friedman .

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Axios  Μπαράκ Ραβίντ, ο Φρίντμαν ενημέρωσε τους βουλευτές για αυτήν την εξέλιξη κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης σε αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμήν του στην Knesset.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Φρίντμαν είπε στους Ισραηλινούς βουλευτές ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που εμπλέκονται στην πολιτική της Μέσης Ανατολής έχουν συναντηθεί με αξιωματούχους της εισερχόμενης κυβέρνησης Μπάιντεν με την ελπίδα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει να χτίζει τις επιτυχίες των Συμφωνιών του Αβραάμ , τις συμφωνίες εξομάλυνσης που επιτεύχθηκαν μεταξύ Ισραήλ και τεσσάρων αραβικών κρατών το 2020.

Ο Φρίντμαν δήλωσε επίσης ότι είχε συναντηθεί με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ Νταν Σαπίρο τις τελευταίες εβδομάδες για να τον ενημερώσει σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης Trump στη Μέση Ανατολή. Ο Shapiro, ο οποίος υπηρέτησε ως πρέσβης επί κυβέρνησης Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν είναι μέλος της μεταβατικής ομάδας του Μπάιντεν.

Ο πρεσβευτής είπε στους βουλευτές ότι ο Μπάιντεν είναι φίλος του Ισραήλ, αλλά ότι θα ασκήσει πίεση στο εβραϊκό κράτος για την κατασκευή οικισμών και θα συνεχίσει τη βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού, οι βουλευτές αποχαιρέτησαν τον Πρέσβη Φρίντμαν, πριν από τη μετάβαση από την κυβέρνηση Τραμπ στην εισερχόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Φρίντμαν τόνισε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τραμπ τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ.

«Θα αφήσω τη θέση μου σε εννέα ημέρες. Ο καιρός πέρασε γρήγοραΔεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που πήρα αυτή τη θέση, έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από τότε που διορίστηκα. »

«Είχαμε μια εξαιρετική σχέση, όλοι μας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί των Ηνωμένων Πολιτειών και οι ομόλογοι τους στα υπουργεία εδώ, όλο το στρατιωτικό και το προσωπικό των υπηρεσιών πληροφοριών που δεν εμφανίζονται δημόσια, αλλά με τους οποίους είχα το προνόμιο να καθήσω. »

«Νομίζω ότι καταφέραμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ… να τις καταστήσουμε ισχυρότερες από ποτέ».




Δείτε επίσης: 

Σαμπάτ στο Νταβός. Η πραγματική δύναμη που κινεί τα νήματα (ελληνικοί υπότιτλοι)







Σχόλια