Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Βρετανία: "Οι εμβολιασμένοι πιθανόν να μεταδίδουν τον ιό"



Βρετανία: "Οι εμβολιασμένοι πιθανόν να μεταδίδουν τον ιό"

Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ, συμπληρώνοντας πως ακόμα και μετά το εμβόλιο θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Βρετανός καθηγητής ανέφερε   ότι "κανένα εμβόλιο δεν ήταν ποτέ 100% αποτελεσματικό, επομένως δεν υπάρχει εγγυημένη προστασία" και πρόσθεσε πως οι επιστήμονες "δεν γνωρίζουν ακόμη τον αντίκτυπο του εμβολίου στη μετάδοση". Σημείωσε ακόμη τα εμβόλια προσφέρουν "ελπίδα", αλλά τα ποσοστά μόλυνσης πρέπει να μειωθούν γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης ακόμη και από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε ότι "ακόμη κι αν κάνει κάποιος και τις δύο δόσεις εμβολίου μπορεί και πάλι να μεταφέρει τον ιό σε κάποιον άλλο κι έτσι οι αλυσίδες της μετάδοσης να συνεχιστούν. Εάν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας μπορούμε να μεταδώσουμε τον ιό διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων και βάζοντας σε κίνδυνο άλλους που επίσης χρειάζονται εμβόλιο αλλά βρίσκονται πιο χαμηλά στη λίστα προτεραιότητας". 


Πηγή

Σχόλια