Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«Ένα νέο πρότυπο στη συνείδησή μας παγκοσμίως»

Οι Έγχρωμοι Εβραίοι επιδιώκουν να διεξάγουν την πρώτη μελέτη για την εβραϊκή εμπειρία

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να κατανοήσουμε και να καταλάβουμε τους αγώνες των άλλων σχεδόν πάντα προέρχεται από εκείνους με τα λιγότερα κοινωνικά εμπόδια προς την επιτυχία. Φωτογραφία: Από τις διαδηλώσεις των Αιθιόπων πέρυσι στην Ιερουσαλήμ ενάντια στη βία και τις διακρίσεις της αστυνομίας μετά το θάνατο του Solomon Tekah

Jerusalem Post

Η έρευνα θα διευθύνεται από ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, το Στάντφορντ, της Ουάσιγκτον, καθώς και επαγγελματίες από τη Microsoft.

Η πρωτοβουλία «Έγχρωμοι Εβραίοι» (Jews of Color- JoC) διεξάγει μια έρευνα στο πλαίσιο μιας μελέτης για την περαιτέρω «κατανόηση των εμπειριών και των προοπτικών των έγχρωμων Εβραίων στις Ηνωμένες Πολιτείες».


«Θέλουμε 1.000 Έγχρωμους Εβραίους να μοιραστούν τις ιστορίες τους συμπληρώνοντας την έρευνα», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Πρωτοβουλίας Ilana Kaufman. «Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε εβραϊκές κοινότητες και ηγέτες που αντανακλούν και εκπροσωπούν όλους τους Εβραίους, πρέπει να το κάνουμε σωστά».


Η πρωτοβουλία ψάχνει 1.000 ερωτηθέντες για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όπως το πώς οι Έγχρωμοι Εβραίοι θεωρούν την Εβραϊκή ταυτότητα, ποιες είναι οι εμπειρίες τους εντός της Εβραϊκής κοινότητας, πώς έχει επηρεάσει ο συστημικός ρατσισμός τους Εβραίους που ζουν σε Εβραϊκές κοινότητες και πώς μπορεί η Εβραϊκή κοινότητα να αντανακλά καλύτερα το «εύρος των εμπειριών και των ταυτοτήτων όλων των ανθρώπων.»


Η έρευνα θα είναι ανοιχτή έως τις 19 Φεβρουαρίου, και η πρωτοβουλία JoC ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο – και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν ευρέως για να δρομολογηθεί αλλαγή στις εβραϊκές κοινότητες.


«Οι αμερικανοί εβραίοι ηγέτες και οι οργανώσεις έχουν συχνά συσχετίσει τον εβραϊσμό μόνο με την εμπειρία των Λευκών Ασκενάζι», πρόσθεσε η Kaufman. «Αυτή η νοοτροπία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο δομής και λειτουργίας των οργανισμών, ποιούς θεωρούν ως κοινό τους, ποια προγράμματα αναπτύσσονται και προσφέρονται, και πώς οι άνθρωποι καλωσορίζονται -ή όχι- σε οργανισμούς και εκδηλώσεις. Χρειαζόμαστε δεδομένα και σωστή έρευνα που στηρίζει τη θέση μας αναμφισβήτητα, ότι οι ηγέτες πρέπει να δουν την εβραϊκή κοινότητα μέσω ενός εντελώς διαφορετικού πρίσματος. »


Η έρευνα θα διευθύνεται από ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και το Στάνφορντ, καθώς και από επαγγελματίες από τη Microsoft.


«Τους τελευταίους 11 μήνες των άνευ προηγουμένου κρίσεων, από την πανδημία έως την φυλετική βαρβαρότητα, έχουμε νιώσει τη συλλογική θλίψη και τη σημασία του να επικεντρωθούμε στις φωνές, τις ιστορίες και την ηγεσία των Μαύρων, των Αυτόχθονων και των έγχρωμων ανθρώπων ώστε να φτάσουμε σε ένα νέο πρότυπο στη συνείδησή μας παγκοσμίως », λέει η Δρ. Dalya Perez η οποία είναι critical race theorist και equity strategist της Microsoft, ανήκει στην ερευνητική ομάδα της μελέτης και είναι έγχρωμη Εβραία.


«Οι Έγχρωμοι Εβραίοι, πολλοί από εμάς βρισκόμασταν στο περιθώριο των γενικών εβραϊκών θεσμών. Αυτή η μελέτη στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση των ιστοριών και των εμπειριών σχετικά με τη διασταύρωση του ρατσισμού και της εβραϊκής ζωής των έγχρωμων Εβραίων. Αυτό το έργο δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμο και επίκαιρο. Στους έγχρωμους Εβραίους , λέμε ότι είναι καιρός για ορατότητα, για φωνή και για δεδομένα - για εμάς και από εμάς. »









Σχόλια