Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Όρος του Ναού


Οι Ισραηλινοί έποικοι ζητούν την κατεδάφιση του Θόλου του βράχου, λέει αξιωματούχος


Οι ισραηλινές αρχές έκαναν μετρήσεις στο Θόλο του Βράχου, ενώ οι Ισραηλινοί έποικοι ζητούν την κατεδάφισή του, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διευθυντής του Τζαμιού Al-Aqsa σείχης Omar Al-Kiswani.

Ο Al-Kiswani περιέγραψε αυτό που γίνεται στο Τζαμί Al-Aqsa και στον Θόλο του Βράχου ως μια «επικίνδυνη μέτρηση».

Μιλώντας με το τοπικό Παλαιστινιακό Ραδιόφωνο Al-Quds , ο Al-Kiswani εξήγησε: «Εξετάζουμε σοβαρά τη συμπεριφορά της ισραηλινής κατοχής μέσα στο Τζαμί Al-Aqsa. Πιστεύουμε ότι παίρνουν μετρήσεις για μια ξένη εταιρεία και δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτό.»

Επιπλέον, ανέφερε ότι η ισραηλινές αρχές εργάζονται για να ανακαλέσουν την κυριαρχία του Υπουργείου Awqaf  (ισλαμικό βακούφι) στο Τζαμί Al-Aqsa, επισημαίνοντας ότι η ισραηλινή κατοχή επιβάλλει αυστηρά μέτρα στους Παλαιστινίους με το πρόσχημα του κορονοϊού, ενώ διευκολύνει την επιδρομές των εποίκων.

«Το Τζαμί Al-Aqsa δεν είναι ευθύνη μόνο των Παλαιστινίων και των Ιορδανών, αλλά όλων των Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με τον Al-Kiswani, τονίζοντας ότι όλες οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να πάρουν κοινή απόφαση να σταματήσουν τον εξιουδαϊσμό του Τζαμιού Αλ Άκσα .

Πηγή



Η Διεθνής Ένωση Μουσουλμάνων Ακαδημαϊκών (IUMS) εξέφρασε την Πέμπτη την καταδίκη και την απόρριψή της για τον«επιθετικό» Ισραηλινο εξιουδαϊσμό της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ και του Τζαμιού Αλ-Άκσα, ανέφερε το Anadolu . Οι ακαδημαϊκοί ζήτησαν την προστασία της πόλης και του τζαμιού ενόψει ενός τέτοιου «φρικτού εγκλήματος».

Η ένωση έκανε αυτά τα σχόλια μετά από τοπικές αναφορές σχετικά με τις νέες ανασκαφές του ισραηλινού κράτους κοντά στο τείχος των δακρύων  στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Αυτά τα έργα, επιμένει η ένωση, είναι μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ να εξιουδαϊσει την πλατεία μπροστά από το τείχος δίπλα στο Χαράμ αλ Σαρίφ του Al-Aqsa.

Η ένωση πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές αρχές κατοχής εμποδίζουν πολίτες έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ να εισέλθουν στο Τζαμί Al-Aqsa με το πρόσχημα των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊου. Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύονται το κλείσιμο για να κάνουν αλλαγές στην περιοχή. «Απορρίπτουμε κάθε  απόπειρα [του Ισραήλ] να κλέψει περισσότερη παλαιστινιακή γη και να αλλάξει την ταυτότητα της ιερής πόλης».

Η ένωση κάλεσε τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, «ιδίως τις χώρες που παραμένουν πιστές στο παλαιστινιακό ζήτημα και δεν έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το Ισραήλ», καθώς και τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να προστατεύσουν το τζαμί Al-Aqsa και την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ από αυτές τις  επαναλαμβανόμενες και «προκλητικές» επιθέσεις με στόχο τη διαγραφή της ταυτότητας της πόλης.

Οι Παλαιστίνιοι δεσμεύονται για την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης με βάση τα διεθνή ψηφίσματα και την νομιμότητα. Η προσάρτηση της  Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ το 1981 παραμένει παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Την Τετάρτη, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ενάντια στα «σχέδια του Ισραήλ να διαιρέσει τον χώρο στο Τζαμί Al-Aqsa και να αφαιρέσει την αποκλειστική διαχείριση του ιερού τόπου από το Ισλαμικό Βακούφι». Η δήλωση έγινε μετά από μια εισβολή Ισραηλινών επιθεωρητών, που προστατεύονταν από αστυνομικούς, με σκοπό να τοπογραφήσουν όλα τα μέρη του Τζαμιού Al-Aqsa.

Πηγή

Σχόλια