Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Βρετανία : Παρακολούθηση εμβολίων COVID-19 μέσω Βlockchain

 Τα βρετανικά νοσοκομεία χρησιμοποιούν blockchain για την παρακολούθηση εμβολίων COVID-19


ΛΟΝΔΙΝΟ (Reuters) 

Δύο βρετανικά νοσοκομεία χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain  για να κρατήσουν ιστορικό σχετικά με την αποθήκευση και διανομή των ευαίσθητων στη θερμοκρασία εμβολίων για τον COVID-19 , δήλωσαν την Τρίτη οι εταιρείες που ξεκίνησαν αυτό το πρόγραμμα  - ένα καινούριο πρόγραμμα  παγκοσμίως.

Δύο νοσοκομεία, στο κέντρο της Αγγλίας στο Stratford-upon-Avon και στο Warwick, επεκτείνουν τη χρήση ενός κατανεμημένου αρχείου, ένα παρακλάδι του blockchain, για την παρακολούθηση εμβολίων και φαρμάκων χημειοθεραπείας έως την παρακολούθηση των ψυγείων που αποθηκεύουν τα εμβόλια COVID-19.

Η τεχνολογία blockchain θα ενισχύσει τη διατήρηση αρχείων και την ανταλλαγή δεδομένων σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού, δήλωσε η εταιρεία  Everyware, η οποία παρακολουθεί τα εμβόλια και άλλες θεραπείες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), μαζί με την εταιρεία Hedera με έδρα το Τέξας, η οποία ανήκει σε εταίρους όπως η Alphabet της Google και η IBM.

Τα υλικοτεχνικά εμπόδια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ταχεία διανομή εμβολίων COVID-19, αλλά έχουν οδηγήσει στην άνθηση των επιχειρήσεων που πωλούν τεχνολογία για την παρακολούθηση των αποστολών από τον καταψύκτη του εργοστασίου έως και τον εμβολιασμό.

Τα εμβόλια των Pfizer Inc και BioNTech, για παράδειγμα, πρέπει να αποστέλλονται και να αποθηκεύονται σε εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες ή σε ξηρό πάγο και μπορεί να διατηρηθούν σε τυπικές θερμοκρασίες ψυγείου μόνο έως πέντε ημέρες.

Άλλα εμβόλια, όπως της Moderna Inc, δεν χρειάζονται τέτοια ψυχρή αποθήκευση και επομένως είναι ευκολότερο να χορηγηθούν.

«Μπορούμε να επαληθεύσουμε απολύτως τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει από κάθε συσκευή», δήλωσε ο Tom Screen του Everyware σε μια συνέντευξη. «Διασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα είναι ακριβή στην πηγή τους και μετά από αυτό το σημείο μπορούμε να επαληθεύσουμε ότι δεν άλλαξαν ποτέ, ότι δεν έχουν παραβιαστεί ποτέ.»

Οι εταιρείες από τη χρηματοδότηση έως τα εμπορεύματα έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξουν το blockchain, ένα ψηφιακό αρχείο που επιτρέπει την ασφαλή και πραγματική καταγραφή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με την ελπίδα για ριζικές περικοπές του κόστους και μεγαλύτερα  κέρδη.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα, με λίγα έργα να επιτυγχάνουν τον επαναστατικό αντίκτυπο που ανακοινώθηκε από τους υποστηρικτές.

Ο Tom Screen της Everyware είπε, οτι ενώ θα ήταν δυνατόν να παρακολουθούνται τα εμβόλια χωρίς blockchain, τα χειροκίνητα συστήματα αυξάνουν τον κίνδυνο λαθών.

Το σύστημα «θα μας επιτρέψει να αποδείξουμε τη δέσμευσή μας για ασφαλή φροντίδα των ασθενών», δήλωσε ο Steve Clarke, διευθυντής ηλεκτρο-βιολογικής ιατρικής μηχανικής στο South Warwickshire NHS.

Δείτε και : 
Τι συμβαίνει με τη Φάση 4 στα εμβόλια Covid-19 ;



Σχόλια