Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Εμβόλιο πριν από κάθε ταξίδι



Επιστήμονες: Μπορεί να χρειαστεί εμβολιασμός πριν από κάθε ταξίδι διακοπών. 

«Το είδος των κριτηρίων που θα μπορούσαν να εισαχθούν… όταν κάποιος ταξιδεύει διεθνώς για ένα σύντομο ταξίδι, για παράδειγμα για να πάει διακοπές, να εμβολιάζεται κάθε φορά για αυτή την περίσταση, για το συγκεκριμένο ταξίδι.»


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν υπονοήσει ότι οι άνθρωποι ίσως χρειαστεί να κάνουν εμβόλιο covid όχι μία φορά, ούτε δύο φορές, αλλά ΚΑΘΕ φορά που θέλουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρα τους.

Οι επιστήμονες δημοσίευσαν μια έκθεση στο Royal Society Journal την περασμένη εβδομάδα όπου παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για το πόσο αποτελεσματικά ή μακροχρόνια είναι τα τρέχοντα εμβόλια, και έτσι είναι πιθανό οι χώρες να απαιτούν έναν πρόσφατο εμβολιασμό.

Το να διενεργούνται συνεχόμενοι εμβολιασμοί όταν δεν υπάρχει ένδειξη για το πόσο αποτελεσματικοί είναι, ή ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες μπορεί να ακούγεται εντελώς παρανοϊκό, αλλά αυτό προτείνουν.

Μιλώντας στην Telegraph  , ο Επιδημιολόγος Christopher Dye, κορυφαίος συγγραφέας αυτής της έκθεσης δήλωσε: «Εάν πιστεύαμε ότι η διάρκεια της προστασίας ήταν για κάποιους μήνες, τότε το είδος των κριτηρίων που θα μπορούσαν να εισαχθούν (δεν λέμε ότι θα έπρεπε) όταν κάποιος ταξιδεύει διεθνώς για ένα σύντομο ταξίδι, για παράδειγμα για διακοπές, να εμβολιάζεται κάθε φορά για αυτή την περίσταση, για το συγκεκριμένο ταξίδι. »

Οι επιστήμονες δήλωσαν επίσης ότι τα διαβατήρια εμβολιασμών είναι «εφικτά», αλλά μόνο όταν μπορέσουν να συμφωνηθούν παγκόσμια πρότυπα.

«Ένα αποτελεσματικό σύστημα διαβατηρίων εμβολιασμών που θα επέτρεπε την επιστροφή στις δραστηριότητες που υπήρχαν προ του Covid, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών χωρίς να διακυβεύεται η προσωπική ή η δημόσια υγεία, πρέπει να πληροί ένα σύνολο απαιτητικών κριτηρίων», δήλωσε ο Dye.

Άλλοι συγγραφείς της μελέτης θέλουν τα διαβατήρια covid, για τα οποία ο υπουργός εμβολίων της βρετανικής κυβέρνησης έχει επανειλημμένα  δηλώσει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό, «να διερευνηθούν πλήρως».

Η καθηγήτρια Melinda Mills προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο σύστημα «θα μπορούσε κατά λάθος να κάνει διακρίσεις ή να επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες», προσθέτοντας «Η επιθυμητή χρήση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ένα ευρύ φάσμα νομικών και ηθικών ζητημάτων».


«Είναι κυριολεκτικά ένα διαβατήριο για να επιτρέπονται τα διεθνή ταξίδια ή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό για να επιτρέπει στους κατόχους του μεγαλύτερες ελευθερίες;» αναρωτήθηκε η καθηγήτρια Mills.

«Χρειαζόμαστε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις πολλές  πτυχές ενός διαβατηρίου εμβολίων, από την ανοσία έως την προστασία της ιδιωτικής ζωής, των δεδομένων, τις τεχνικές προκλήσεις και τη δεοντολογία και τη νομιμότητα του τρόπου με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί», πρόσθεσε η Mills.

Καθώς πολλοί  προωθούν επίμονα τα διαβατήρια εμβολιασμού, η Silkie Carlo, διευθύντρια της ομάδας πολιτικών ελευθεριών Big Brother Watch, έγραψε μια σημαντική προειδοποίηση για το ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε σαν την Κίνα, μια δυστοπία υψηλής τεχνολογίας όπου οι πολίτες επιδεικνύουν τις ψηφιακές τους ταυτότητες- διαβατήρια εμεβολιασμού και το βιολογικό σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης  για να αγοράσουν μισό λίτρο γάλα, ή αναγνώριση προσώπου εγκεκριμένη από την κυβέρνηση για ένα ποτήρι μπύρας.


Σχόλια