Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ὁ Ἀντίχριστος κατά τήν Ἁγ. Γραφήν καί τούς Πατέρας.

 


 Ιερή Αποκάλυψη

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος Μονής Στομίου


- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ No 57 - 
Ὁ Ἀντίχριστος κατά τήν Ἁγ. Γραφήν καί τούς Πατέρας.

Απόσπασμα της ομιλίας :


..Επί παραδείγματι ακούτε και δεν το ακούτε από μένα φυσικά, το έχετε ακούσει από πλείστα στόματα και θα το έχετε διαβάσει σε πάρα πολλά σημεία, πού λέγουν: ¨Ζούμε σε καιρούς Αντιχρίστου¨, ¨ζούμε σε χρόνους Αντιχρίστου¨. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι χοντρικά τοποθετούμε πάνω κάτω την εποχή μας. 
Αν είναι κοντά ή μακρυά η ημέρα του Κυρίου. Δεν αντίκειται λοιπόν εις το άγνωστο της ημέρας και της ώρας, όσα λένε. Γιατί ο Κύριος μίλησε περί της ημέρας και της ώρας. Τώρα εάν ο προσδιορισμός είναι γύρω στα 50 ή στα 100 χρόνια, αυτό είναι ένας προσδιορισμός κατά προσέγγιση.Που δίνει η ίδια η Αγία Γραφή τα σημάδια.
Ακούστε όμως τι λέει ο ίδιος ο Κύριος μετά από τον λόγον που είπε περι της ημέρας και της ώρας. 
Όταν έγινε ο κατακλυσμός, ήταν ο χρόνος του κατακλυσμού γνωστός, ή άγνωστος; 
Προφανώς ήτο άγνωστος. Ήτο και γνωστός και άγνωστος. Συγκεκριμένα ο χρόνος δεν ήταν άγνωστος.Στον Νώε τουλάχιστον. Αλλά η ημέρα και η ώρα ήταν άγνωστα, εις τόν Νώε. Εις τους εξω ανθρώπους παντελώς άγνωστα. Όλα. Ακούσατε το πώς.
Λέγοντας το ίδιο παράδειγμα ο Κύριος. "Οτι έδωσε εντολή ο Θεός εις τον Νώε να κατασκευάση την κιβωτό, και η κιβωτός κατασκευάζεται.Πόσα χρόνια κράτησε η κατασκευή της κιβωτού; E κατόν είκοσι χρόνια (120 χρόνια ), στα 120 χρόνια τί έβλεπαν οι άνθρωποι και περί τόν Νωε;
-Νώε τί φτιάχνεις;
-Μία κιβωτό.
-Τί να την κάνης; τι να είναι αυτό το πλεούμενο; τι πράγμα να είναι αυτό; Ένα πλοίο μεγάλο που οι διαστάσεις δίνονται από την ιδία Αγία Γραφή. 
Ο Θεός θα στείλη κατακλυσμό. Καί θα πνιγούν οι άνθρωποι επειδή είναι πολύ αμαρτωλοί.Και ο «Θεός μου είπε να κατασκευάσω αυτήν την κιβωτό, για να σωθώ εγώ και η οικογένειά μου¨.
 Κι έλεγαν οι σύγχρονοι του Νώε :¨ο Νώε γέρασε κι έχασε το μυαλό του. Τρελλάθηκε ο Νώε. Διότι δέν επίστευαν.

Τί ήταν λοιπόν τα 120 χρόνια κατασκευής της κιβωτού ;
120 χρόνια κήρυγμα μετανοίας. 

Αλλά όταν ήρθαν τα 120 χρόνια, λέγει ο ίδιος ο Κύριος, όταν εισήλθε Νώε εις την κιβωτόν, τότε άρχισε ο κατακλυσμός. Μόλις μπήκε στην κιβωτό. Ο Θεός του είπε: ¨ Σήμερα θα μπής στην κιβωτό¨. Μπήκε μέσα ο Νώε. Μάλιστα, ετοίμασε τα ζώα μέσα,μ' όλη του την άνεση, έβαλε όλα τα ζώα μέσα.Σε πολλά ζευγάρια..Αναφέρει και τα ζευγάρια η Αγία Γραφή. Έβαλε τροφές, έβαλε, εφοδίασε μέσα,κι όταν όλα τα τελείωσε ,του λέγει ο Θεός ¨Τώρα μπές μέσα και κλείσε την πόρτα¨. Και μόλις μπήκε μέσα,άρχισε να βρέχη.Γιά τον Νώε ήταν άγνωστος ο περίπου χρόνος; ..

..Υπάρχει λοιπόν αὐτῇ ἡ κατάστασις.Ἑξ' ἄλλου τί εἶναι αυτό πού λέει ο Δανιήλ ο προφήτης," καί ὑπονοήσει αλλοιὦσαι χρόνοις καί νόμον." Αλλοιώσαι νόμον. αλλοιώση τόν νόμον, Είναι ἡ τρίτη διαϑήκη. οι Πατέρες καί οἱ ἅγιοι τής ἐκκλησίας θα ϑεωρούνται ξεπερασμένοι. 

Σᾶς εἰπα μέ μελαγχολικό τρόπο, μήπως ο ἀντίχριστος κάθεται καί σέ χριστιανικούς λαούς; 
Τὰ ἀναφέρει ἀγαπητοί μου ο ἱερός Χρυσόστομος αὑτό: ἀλλά μέ ποιά έννοια; Ὄχι μέ τήν ἔννοια ὅτι θα καϑήση τότε ο ἀντίχριστος. 
Αφοῦ λέγει ο ἅγιος Κύριλλος"μῆ γένοιτο," τέτοιο πράγμα. Ὄχι. Αλλά μέ τῆν ἔννοια τῶν υπηρετών τοῦ ἀντιχρίστου.

Ὅταν ὑπάρχουν οικουμενισταί κληρικοί ή μασσώνοι, ἡ μασσωνίζοντες ἦ αἱρετικοί, ορθόδοξοι πού είναι κρυμμένοι, δέν φαίνονται,μά εἴναι, εἴτε πατριάρχαι εἶναι αυτοί,εἴτε επίσκοποι είναι, δέν ξέρω τί είναι,εἴτε ἀρχιμανδρίται, πρεσβύτεροι, δέν ξέρω «τι εἴναι, διάφοροι, ὅ,τι εἶναι, ,και οἱ ἄνθρωποι  αυτοί λέγουν πράγματα αιρετικά, ὅπως επί παραδείγματι, "οι Ιεροί κανόνες εἶναι ξεπερασμένοι,τό Πηδάλιο δέν έχει καμμιά σημασία καί αξία,οι νηστείες νά καταργηθούν,η εγκράτεια ϑεωρείται παρωχημένο πράγμα. 
Σήμερα ζούμε σέ μία νέα εποχή,πρέπει τούς νέους μας νά τούς δούμε μέ ἄλλο μάτι, μπορούν νά ζούν τήν γενετήσια ζωῇ κλπ κλπ. 

Πέστε μου, μήπως καί στὴν Ορϑόδοξη Εκκλησία κάϑονται ὄργανα τοῦ ἀντιχρίστου;...



Ολόκληρη η ομιλία στο κάτωθι βίντεο :



Σχόλια