Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους υπαλλήλους του Βατικανού



ΡΩΜΗ - Το Βατικανό παίρνει πολύ σοβαρά τη στάση του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ του εμβολίου: Οποιοσδήποτε υπάλληλος του Βατικανού που αρνείται να εμβολιαστεί χωρίς σοβαρό ιατρικό λόγο κινδυνεύει να απολυθεί.

Το διάταγμα της 8ης Φεβρουαρίου που υπεγράφη από τον κυβερνήτη του κράτους της Πόλεως του Βατικανού πυροδότησε έντονη συζήτηση την Πέμπτη, καθώς οι διατάξεις του υπερβαίνουν κατά πολύ τον εθελοντικό χαρακτήρα των εμβολιασμών για τον COVID-19 στην Ιταλία και σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου.

Το διάταγμα ανέφερε την ανάγκη προστασίας των υπαλλήλων του Βατικανού στο χώρο εργασίας τους, καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από την συμβουλευτική επιτροπή COVID-19 του Φραγκίσκου, που ανέφεραν ότι κάποιος φέρει ηθική ευθύνη να εμβολιαστεί «δεδομένου ότι η άρνηση του εμβολίου μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους ». 

Το διάταγμα αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του Βατικανού που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν χωρίς διαπιστωμένο ιατρικό λόγο κινδυνεύουν με κυρώσεις έως και «τη λύση της σχέσης εργασίας». Το Βατικανό είναι μια απόλυτη μοναρχία στην καρδιά της Ρώμης που λειτουργεί ανεξάρτητα από την ιταλική νομοθεσία.


Το Βατικανό, το οποίο απασχολεί περίπου 5.000 υπαλλήλους, πρόκειται να γίνει ίσως η πρώτη χώρα που ολοκλήρωσε την εκστρατεία εμβολιασμού των ενηλίκων, αφότου η υγειονομική υπηρεσία του ξεκίνησε να εμβολιάζει το προσωπικό και τις οικογένειές τους στις αρχές Ιανουαρίου με εμβόλια της Pfizer. Ο ίδιος ο Φραγκίσκος έχει κάνει τη δεύτερη δόση.

Σχόλια