Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Ισραήλ θα επιτρέπει στους κατόχους του «Green Pass» να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους



Τα άτομα που δεν έχουν κάνει εμβόλιο COVID θα παραμείνουν σε lockdown.

Το Ισραήλ θα επιτρέπει σύντομα στους κατόχους «Green Pass» που έχουν κάνει το εμβόλιο του COVID-19 να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, σε αθλητικές διοργανώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα παραμείνουν σε lockdown.

Το σύστημα δύο βαθμίδων θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή και όσοι έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από covid-19 θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό στο τηλέφωνό τους, το οποίο θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την ζωή τους κανονικά.
 
«Περίπου το 43% των Ισραηλινών πολιτών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και τη BioNTech, και το υπουργικό συμβούλιο έκανε κινήσεις  για να επιτρέψει στα εμπορικά κέντρα, τις υπαίθριες αγορές, τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες να ανοίξουν ξανά το επόμενο Σαββατοκύριακο, μειώνοντας σταδιακά τους αμφιλεγόμενους περιορισμούς που εισήγαγε στα τέλη Δεκεμβρίου », αναφέρει το RT .

Ωστόσο, για τα άτομα που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, το lockdown θα συνεχιστεί επ 'αόριστον, καθιστώντας de facto υποχρεωτική τη λήψη του εμβολίου.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προέτρεψε όσους είναι ηλικίας άνω των 50 ετών και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να εμβολιαστούν.

«Εάν αυτοί οι 570.000 άνθρωποι άνω των 50 εμβολιαστούν, δεν θα είναι απλά το τελευταίο lockdown, θα τελειώσουμε με τον Covid, τελεία… Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο σε εμβολιασμούς · θα είμαστε οι πρώτοι που θα ανακάμψουν από τον κορονοϊό », είπε.

Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινοί που δεν εμβολιάζονται θα  δουν την ταυτότητά τους να μπαίνει σε μια λίστα των τοπικών αρχών σύμφωνα με μια νέα πρόταση.

Όπως τονίσαμε χθες , παρόλο που αρχικά ορκίστηκαν να μην εισαγάγουν διαβατήριο εμβολιασμών, οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν τώρα ότι θα απαιτείται για διεθνή ταξίδια, ενώ αρνούνται επίσης να αποκλείσουν και ένα εγχώριο διαβατήριο εμβολιασμών που θα απαιτείται για την είσοδο σε δημόσιους χώρους, εστιατόρια και μπαρ.

Σχόλια