Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ένα καθολικό εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς ( pan-coronavirus universal vaccine)



Ένα καθολικό εμβόλιο κατά των κορονοϊών είναι δυνατό, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέδριο την Παρασκευή, λέγοντας ότι πιστεύει ότι η χρηματοδότηση για νέες έρευνες θα μπορούσε να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

«Μπορούμε να έχουμε πολύ φιλόδοξους στόχους: Ένα καθολικό εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς ( pan-coronavirus universal vaccine), δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος της παγκόσμιας υγείας κατά τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. «Σαν ένα καθολικό εμβόλιο γρίπης.»

Η ταχεία ανάπτυξη των εμβολίων κατά του Covid-19 τροφοδότησε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο που θα προσφέρει επίσης προστασία από ένα ευρύ φάσμα παρόμοιων ιών: όπως αυτούς που προκάλεσαν τη νόσο SARS ή MERS. Χιλιάδες κορονοϊοί υπάρχουν στις νυχτερίδες και οι ιολόγοι ανησυχούν ότι υπάρχουν κι άλλοι που θα μπορούσαν να περάσουν στον ανθρώπινο πληθυσμό και να προκαλέσουν μια άλλη πανδημία.

Ένα τέτοιο εμβόλιο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους επιστήμονες να αντιμετωπίσουν τις νέες παραλλαγές του ιού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, είπε ο Gates.

Σχόλια