Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το τυρί στη φάκα

 Ισραήλ: Τέλος οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους



Έχοντας εμβολιάσει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του, το Ισραήλ άρχισε να ανοίγει εκ νέου την οικονομία του ως μέρος της τελικής φάσης άρσης των περιορισμών λογω της πανδημίας.
Οι περισσότερες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού σε εστιατόρια, επιτρέπονται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Θα πρέπει να παρουσιάσουν το λεγόμενο Green Pass, ένα πάσο δηλαδή που αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Πρόκειται για μια ιδέα που υποστηρίζεται πλήρως από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Αυτή είναι μια υπέροχη μέρα, ανοίγουμε εστιατόρια με το πράσινο διαβατήριο, ζωντανεύουν. Πρέπει να προσέξουμε τον εαυτό μας, πρέπει να φορούμε μάσκες, να κρατούμε τις αποστάσεις που χρειάζονται οι άνθρωποι, κοινωνική απόσταση. Αλλά, εμείς βγαίνουμε από αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αυτές οι υπηρεσίες θα παραμείνουν απαγορευμένες για όσους δεν εμβολιάζονται.

«Είναι μια αγχωτική κατάσταση γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να τους χειριστούμε όλους. Ζητάμε από κάθε επισκέπτη που έχουμε εδώ αν έκανε το εμβόλιο ή αν είναι εντάξει για να καθίσει μέσα», λέει ο ιδιοκτήτης μια καφετέριας.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που τα πάντα ξανανοίγουν και ελπίζω πραγματικά ότι οι άνθρωποι θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να καθόμαστε σε καφετέριες. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό», λέει ένας ηλικιωμένος.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ 1.734 κρούσματα του κορονοϊού και 33 νέους θανάτους ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων τουλάχιστον με την πρώτη δόση ξεπέρασε το 50%.

Πηγή


(σ.ι. Τέλος οι περιορισμοι (με μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις να παραμένουν) για λίγο. Έρχονται τα κλιματικά lockdowns. )

Σχόλια