Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Επιστημονικά δεδομένα ή φήμες;


Τα αξιώματα του Koch: Έχουν Aποδειχθεί για ιούς;


Τα αξιώματα του Koch

1. Ο μικροοργανισμός πρέπει να βρεθεί σε αφθονία σε όλους τους οργανισμούς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά δεν πρέπει να βρεθεί σε υγιής οργανισμούς.

2. Ο μικροοργανισμός πρέπει να απομονωθεί από τον άρρωστο οργανισμό και να καλλιεργηθεί σε καθαρή καλλιέργεια.(όχι με αντιβιοτικά)

3. Ο καλλιεργημένος μικροοργανισμός πρέπει να προκαλεί ασθένεια όταν εισάγεται σε ένα υγιή οργανισμό.

4. Ο μικροοργανισμός πρέπει να απομονωθεί εκ νέου από τον εμβολιασμένο, ασθενή πειραματικό ξενιστή και να ταυτοποιηθεί ως ταυτόσημος με τον αρχικός ειδικός αιτιολογικό παράγοντα.

Αργότερα τα αξιώματα του Κώχ βελτιώθηκαν και προσαρμόστηκαν για ιούς σύμφωνα με τον Rivers


Τα 6 κριτήρια του Rivers

1. Απομόνωση του ιού από τον ασθενή ξενιστή

2. Καλλιέργεια ιού σε κύτταρα του ξενιστή (όχι σε κύτταρα πιθήκου)

3. Απόδειξη της δυνατότητας φιλτραρίσματος

4. Παράγεται η ίδια ασθένεια στην καλλιέργεια

5.  Ο ιός πρέπει να απομονωθεί εκ νέου. Επαναπομόνωση του ιού

6. Ανίχνευση μιας συγκεκριμένης ανοσοαπόκρισης στον ιό. 


Τι λείπει από τον Rivers;

Το γενετικό υλικό (DNA, RNA) δεν αναφέρεται σε οποιοδήποτε κριτήριο !!!


Τι είπε ο ίδιος ο Rivers;

• ''… τώρα είναι δυνατό να έχεις μια εξαιρετική απόδειξη ότι ένας οργανισμός είναι η αιτία μιας ασθένειας χωρίς την πλήρη ικανοποίηση των αξιωμάτων του [Koch's]. "

• ''… ιδιαίτερα αυτές [ασθένειες] που προκαλούνται από ιούς, η τυφλή προσκόλληση στα αξιώματα του Koch's μπορεί να λειτουργούν ως εμπόδιο αντί για βοήθεια. "

• ''Είναι προφανές ότι τα αξιώματα του Koch δεν έχουν ικανοποιηθεί από ιογενείς ασθένειες. "

• ''Πρώτον, δεν είναι υποχρεωτικό να αποδείξεις την παρουσία ενός ιού σε κάθε περίπτωση της νόσου που προκαλείται από αυτήν. "

• ''Οι Ιοί, είτε είναι παράσιτα είτε κατασκευές αυτοκαταλυτικών διεργασιών, που συνδέονται στενά με τα κύτταρα ξενιστές… ''

• ''… με εμβολιασμό υλικού…από ασθενείς με τη φυσική ασθένεια '' (όχι με εμβολιασμό, απο κύτταρα καλλιέργειας πιθήκων)

• ''Εάν τα εμβολιασμένα ζώα αρρωσταίνουν ή πεθάνουν με χαρακτηριστικό τρόπο, (όχι να αποκτήσουν δερματικά προβλήματα) και, εάν η ασθένεια σε αυτά μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε ζώο μέσω εμβολιασμού με αίμα ή γαλακτώματα των εμπλεκόμενων ιστών (όχι με κύτταρα καλλιέργειας) απαλλαγμένοι από συνηθισμένα μικρόβια ή παράσιτα κάποιος είναι αρκετά σίγουρος ότι η ασθένεια στα πειραματόζωα προκαλείται από από ιό."

Rivers, T. M. J. Bacteriol. 33, 1–12 (1937)

Αρκετά σίγουρος, όχι βέβαιος.


ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ;

Εστω ικανοποιήθηκαν τα κριτήρια του Rivers;

Κατά το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, όταν η πρώτη έρευνα που κάναμε έδειξε ότι ο SARS-CoV-2 δεν ήταν απομονωμένος και δεδομένου ότι αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι το έπραξαν βασίζονταν σε «απομονώσεις» προηγούμενων «ανθρώπινων κοροναϊών», αρχίσαμε να κάνουμε μια εμπεριστατωμένη ανασκόπηση αυτών των ''απομονωμένων προϊόντων''.

Συγκεκριμένα, εξετάσαμε την υποτιθέμενη εργασία απομόνωσης ύποπτων ανθρώπινων κοροναϊών 229Ε (λέγεται ότι έχει απομονωθεί το 1965), OC43 (το 1967), SARS-CoV (το 2003), NL63 (το 2004), HKU1 (το 2005) και MERSCoV (το 2012). Και αυτά ήταν τα αποτελέσματα:


Coronavirus 229Ε

Άρθρο αναφοράς: Dorothy Hamre και John ProcknowΈνας νέος ιός που απομονώνεται από την ανθρώπινη αναπνευστική οδό. Πρακτικά της Εταιρείας Πειραματικής Βιολογίας και Ιατρικής, 121: 1: 190-193. 1 Ιανουαρίου 1966.

Δεδομένου ότι οι συγγραφείς αναφέρονται σε άλλα άρθρα για να εξηγήσουν τη μέθοδο απομόνωσης – την οποία ονομάζουν Complement Fixation – συμβουλευτήκαμε ένα άρθρο αναφοράς για αυτήν τη μέθοδο: αυτό των Janet W. Hartley et al.

''Complement Fixation και δοκιμασία ιστοκαλλιέργειας για ιούς λευχαιμίας ποντικού PNAS, 53 (5): 931-938, Μάιος 1965''. Αυτή είναι μια διαδικασία που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, που χρησιμοποιεί την αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος για να ανιχνεύσει το ένα ή το άλλο. Στην περίπτωση που αντιμετωπίζουμε, ο στόχος ήταν να ανιχνευθούν τα αντιγόνα του υποτιθέμενου νέου ιού, αλλά, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, απαιτούνται ειδικά αντισώματα που όμως δεν μπορούν να ληφθούν την πρώτη φορά που ανιχνεύεται ένας ιός γιατί έως τότε είναι άγνωστος.


Coronavirus OC43

Άρθρο αναφοράς: Paul Lee. Μοριακή επιδημιολογία ανθρώπινου κοροναϊού OC43 στο Χονγκ Κονγκ. Διατριβή για το Τμήμα Μικροβιολογίας, Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, Αύγουστος 2007. Το HKU Scholars Hub.

Αυτό που θεωρήθηκε ιικό RNA εξήχθη από καλλιέργειες χωρίς καμία απόδειξη ότι το RNA ανήκει σε έναν ιό. Το εργαλείο που χρησιμοποιείται – ένα κιτ QIAamp – αφαιρεί τα αντιδραστήρια, τους αναστολείς και τους μολυσματικούς παράγοντες, αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να προσδιορίσει από πού προέρχεται το εξαγόμενο RNA.

Και δεν υπάρχουν έλεγχοι. Εν συνεχεία ενισχύεται με PCR και προσδιορίζεται η γενετική αλληλουχία υποθέτοντας (!) Ότι είναι γενετικές πληροφορίες ενός συγκεκριμένου ιού. Τέλος, ο συγγραφέας εικάζει για τις μεταλλάξεις, τους ανασυνδυασμούς, τους γονότυπους, τη μοριακή εξέλιξη, τα στελέχη και άλλη ορολογία που μεταδίδει την ιδέα – μη αποδεδειγμένη – ότι ένας ''ιός'' δουλεύει.


SARS-CoV Coronavirus

Άρθρο αναφοράς: J. S. M. Peiris και άλλοι. Ο κοροναϊός ως πιθανή αιτία του SARS. Lancet 361: 1319-25, Απρίλιος 2003.

Δεν υπάρχει αναφορά στον καθαρισμό στο άρθρο. Δεν υπάρχει καν αναφορά για φιλτράρισμα ή φυγοκέντρηση. Αναφέρεται μόνο ότι ''οι ιοί απομονώθηκαν σε εμβρυϊκά ηπατικά κύτταρα πιθήκου από ρινοφαρυγγικές αναρροφήσεις και βιοψίες πνευμόνων δύο ασθενών''.

Δεν υπάρχουν έλεγχοι. Η μόνη αναφορά είναι για μια ''κυτταροπαθητική επίδραση'' που αποδίδεται σε έναν ιό και ότι έγινε PCR για γνωστούς ιούς και ρετροϊούς χωρίς να ληφθούν θετικά αποτελέσματα. Τέλος, η RT-PCR έγινε με ''τυχαίους εκκινητές'' και ανιχνεύθηκε μια ακολουθία ''άγνωστης προέλευσης'' στην οποία βρίσκεται ''μια αδύναμη ομολογία με την οικογένεια coronaviridiae''. Στη συνέχεια, σχεδίασαν εκκινητές για αυτήν την ακολουθία και κατά τη δοκιμή 44 δειγμάτων από ασθενείς με SARS μόνο 22 ήταν θετικά.


Coronavirus NL63.

Άρθρο αναφοράς: Lia van der Hock και άλλοιΑναγνώριση νέου ανθρώπινου κοροναϊού. Nature Medicine, 10, 4 Απριλίου 2004.

Οι συγγραφείς δηλώνουν ότι ''η ταυτοποίηση άγνωστων παθογόνων με τη χρήση εργαλείων μοριακής βιολογίας είναι δύσκολη επειδή η αλληλουχία στόχος δεν είναι γνωστή, έτσι ώστε να μην μπορούν να σχεδιαστούν συγκεκριμένοι εκκινητές PCR''.

Αυτό που χρησιμοποίησαν είναι ένα εργαλείο που ανέπτυξαν οι ίδιοι που ονομάζονται VIDISCA το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, δεν απαιτεί προηγούμενη γνώση της ακολουθίας!


Είναι πιθανό αυτό;; 

Ας δούμε πώς λειτουργεί: πρώτα προετοιμάζεται η καλλιέργεια και υποτίθεται ότι υπάρχει ένας ιός λόγω των ενδείξεων της ''κυτταροπαθητικής επίδρασης''. Η καινοτομία που εισάγεται με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι προστίθενται ''περιοριστικά ένζυμα'', ένζυμα που κόβουν τα μόρια νουκλεϊνικού οξέος σε ορισμένες θέσεις και πάντα με το ίδιο μήκος. Με αυτόν τον τρόπο, εάν μετά τη δράση αυτών των ενζύμων παρατηρούν πολλά θραύσματα DNA ή RNA που είναι τα ίδια ή αρκετά παρόμοια, συμπεραίνουν ότι προέρχεται από έναν ιό, δεδομένου ότι το γονιδίωμα του ξενιστή θα παρουσίαζε τυχαίες περικοπές, ενώ το γονιδίωμα του ιού μεγάλο αριθμό αντιγράφων που είναι τα ίδια λόγω της αντιγραφής του ιού. Και είναι σωστή μια τέτοια έκπτωση; Φυσικά και όχι!

Αυτή η υπόθεση (η οποία προσθέτει στην προηγούμενη υπόθεση ότι υπάρχει ιός) δεν λαμβάνει υπόψη ότι υπάρχουν ''σωματίδια που μοιάζουν με ιό'', ''σωματίδια που μοιάζουν με ρετροϊό'', ''ενδογενείς ρετροϊοί''''εξωσώματα'', ''εξωκυτταρικά'' σωματίδια και ακόμη και μιτοχονδριακό DNA. 

Σε αντίθεση, υπάρχει ένα πλήθος σωματιδίων που έχουν τα ίδια αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά σε μεγάλες ποσότητες με τους ''ιούς'' και ως εκ τούτου μπορούν να παραποιήσουν τα αποτελέσματα παράγοντας μεγάλο αριθμό πανομοιότυπων αντιγράφων όταν κόβονται από ένζυμα όπως αναγνωρίζεται σε ένα άρθρο της τεχνικής VIDISCA με τίτλο Enhanced bioinformatic proSling του VIDISCA libraries for virus detection and Discovery.

Δημοσιεύτηκε στον τόμο 263 του Virus Research στις 2 Απριλίου 2019, και οι συγγραφείς του Cormac M. Kinsella et al.-αναγνωρίζουν ότι ''δεν αναμένεται κανένας πλεονασμός από το νουκλεϊκό οξύ του υποβάθρου του ξενιστή  στην εισαγωγή στο VIDISCA  εκτός από την περίπτωση σωματιδίων που έχουν  χαρακτηριστικά που μοιάζουν με ιούς, δηλαδή υψηλούς αριθμούς αντιγράφων όπως στο μιτοχονδριακό DNA''.

Πού όπως είδαμε παραπάνω υπάρχουν αρκετά τέτοια σωματίδια


Coronavirus HKU1.

Άρθρο αναφοράς: Patrick C. Y. Woo και άλλοι. ''Χαρακτηρισμός και πλήρης ακολουθία γονιδιώματος ενός νέου Coronavirus, Coronavirus HKU1, από ασθενείς με πνευμονία.'' Δημοσίευση της ιολογίας, 79, 2, Ιανουάριος 2005.

Το άρθρο ξεκινά απίστευτα με τις εξής λέξεις: ''Παρά την εκτενή έρευνα σε ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, δεν έχει εντοπιστεί μικροβιολογική αιτία σε σημαντικό ποσοστό ασθενών. Το RNA εξάγεται από μη καθαρισμένες καλλιέργειες.''

Και χρησιμοποιείται ένα PCR με γονίδια κορανοϊού. Για την αλληλούχιση χρησιμοποιούν δύο βάσεις δεδομένων πρωτεϊνών που οργανώνονται σε οικογένειες, τομείς και λειτουργικές τοποθεσίες PFAM και INterProScan– σε συνδυασμό με δύο προγράμματα υπολογιστών που εκτελούν ''προβλέψεις'' για το πώς πρέπει να συνδυαστούν τα νουκλεοτίδια. 

Το κείμενο προσθέτει: ''Οι αλληλουχίες συναρμολογήθηκαν και επεξεργάστηκαν χειροκίνητα για να παράγουν μια τελική αλληλουχία του ιικού γονιδιώματος''. Και για άλλη μια φορά δεν υπάρχουν έλεγχοι.


MERS-CoV Coronavirus

Άρθρο αναφοράς: Ali Moh Zaki και άλλοι. ''Απομόνωση ενός νέου Coronavirus από έναν άνδρα με πνευμονία στη Σαουδική Αραβία.'' The New England Journal of Medicine, 367: 19, Νοέμβριος 2012.

Το γενετικό υλικό εξάγεται απευθείας από το υπερκείμενο της καλλιέργειας και το δείγμα πτυέλων με ένα εργαλείο που ονομάζεται High Puré Viral Nucleic Acid Kit και στη συνέχεια δοκιμάζεται με διαφορετικά PCR για διάφορους γνωστούς μικροοργανισμούς. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στον καθαρισμό και δεν υπάρχουν έλεγχοι.

Εν ολίγοις, αυτό που είχε γίνει με τους πρώτους κοροναϊούς – και με πολλούς άλλους υποτιθέμενους ιούς – είναι η καλλιέργεια υποτιθέμενων μολυσμένων ιστών – και οποιαδήποτε ''κυτταροπαθητική επίδραση'' αποδόθηκε στην παρουσία ενός ιού μόνο – και στη συνέχεια είτε λαμβάνονται κάποιες πρωτεΐνες οι οποίες χωρίς οποιαδήποτε δοκιμή θεωρούνται ''αντιγόνα ιού'' και όταν αυτά τα ''αντιγόνα'' ανιχνεύονται σε καλλιέργειες, αυτό ερμηνεύεται ως ''απομόνωση'', ή εξάγονται θραύσματα νουκλεϊκών οξέων με την προϋπόθεση ότι ανήκουν σε έναν ιό.

Για να πάμε να δούμε το 2003 με τον SARS στη δημοσίευση του Nature.

Είναι σημαντικό γιατί ο Sars Cov συσχετίζεται και συγκρίνεται με τον ιό που υποτίθεται προκαλεί την Κοβίντ 19.

''Koch's postulates fulfilled for SARS virus''

''Τα αξιώματα του Koch πληρούνται για τον ιό SARS''


15 Μαίου 2003

Koch's postulates fulfilled for SARS virus


Αναγράφει η δημοσίευση ''Τα πρώτα τρία [Rivers] κριτήρια - απομόνωση ιού από νοσούντες ξενιστές, καλλιέργεια σε κύτταρα ξενιστή και απόδειξη της δυνατότητας φιλτραρίσματος - έχουν τηρηθεί για τον SCV από διάφορες ομάδες 2,3,4,5''

Ενώ στην επικεφαλίδα της δημοσίευσης αναγράφεται ο Κώχ πήγαμε ξαφνικά χωρίς καμία αναφορά στον Rivers. 

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

''Ειδικά: να χωρίζεις μία ουσία από μια άλλη ουσία ώστε να ληφθεί καθαρή ή σε ελεύθερη μορφή"




Τι θεωρούμε και ονομάζουμε ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ τώρα.




Δημοσιεύσεις που ''πληρούσαν τα 3 κριτήρια'' του Rivers 1-3

1. Poutanen SM et al. Identification of Severe Acute Respiratory Syndrome in CanadaN Engl J Med 2003; 348:1995-2005

2. Drosten C et al. Identification of a Novel Coronavirus in Patients with Severe Acute Respiratory Syndrome, N Engl J Med 2003; 348:1967-1976

3. Ksiazek T et alA Novel Coronavirus Associated with Severe Acute Respiratory Syndrome, N Engl J Med 2003;348:1953-1966

4. Peiris JS et alCoronavirus as a possible cause of severe acute respiratory syndrome, Lancet 2003; 361: 1319–25.( την αναφέραμε και προηγούμενα. Σχεδίασαν εκκινητές για αυτήν την ακολουθία μετά την ''απομόνωση''και κατά τη δοκιμή 44 δειγμάτων από ασθενείς με SARS μόνο 22 ήταν θετικά.


Δημοσίευση Poutenan

• Δεν απομονώθηκε ιός: ''εξέταση ρουτίνας της άμεσης ιολογίας όλων των δειγμάτων αναπνευστικών και κοπράνων ολοκληρώθηκε σε 9 από τους 10 ασθενείς, αποδίδοντας αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό περιελάμβανε και αρνητική ηλεκτρονική μικροσκοπική εξέταση. " Αποκτήθηκε μόνο γενετικό υλικό

• Δεν καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστές, αντ 'αυτού χρησιμοποίησαν κύτταρα Vero (επιθήλιο νεφρού πιθήκου)

• Δεν αποδείχθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος, αλλά χρησιμοποιήθηκαν διάφορες εξετάσεις διαλογής, screening tests για την παρουσία βακτηρίων και άλλων ιοών, έδειξαν παρουσία μετα-πνευμοϊού σε 4 ασθενείς.


Δημοσίευση του γνωστού μας Drosten

• Δεν απομονώθηκε ιός, λήφθηκε μόνο γενετικό υλικό, παρατηρήθηκαν ''παραμυξοϊικά σωματίδια'' σε ένα δείγμα στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

• Δεν καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστών, αλλά χρησιμοποιήθηκαν Κύτταρα Vero (επιθηλιακά κύτταρα νεφρού πιθήκου)

• Δεν αποδείχθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος, αλλά χρησιμοποιήθηκαν διάφορες εξετάσεις διαλογής, screening tests για την παρουσία βακτηρίων και άλλων ιών


Δημοσίευση Ksiazek

• Δεν απομόνωσαν κανένα ιό, έλαβαν μόνο γενετικό υλικό

• Δεν καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστές, αντ 'αυτού χρησιμοποίησε το "Vero E6, NCIH292, MDCK, LLC-MK2 και B95-8 κύτταρα, και σε απογαλακτισμένα ποντίκια ICR… ''

• Δεν αποδείχθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος, αλλά χρησιμοποιήθηκαν διάφορες εξετάσεις διαλογής screening tests για την παρουσία βακτηρίων και άλλων ιών


Δημοσίευση Peiris

• Δεν απομονώθηκε ιός, πήραν μόνο γενετικό υλικό

• Δεν καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστών, αλλά σε εμβρυϊκά ηπατικά κύτταρα πιθήκου από ρινοφαρυγγικές αναρροφήσεις και βιοψίες πνευμόνων δύο ασθενών

• Δεν αποδείχθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος, αλλά χρησιμοποιήθηκαν διάφορες εξετάσεις διαλογής screening tests για την παρουσία βακτηρίων και άλλων ιών

Τέλος, το RT-PCR έγινε με «τυχαίους εκκινητές» και ανιχνεύφθηκε μια ακολουθία ''άγνωστης προέλευσης'' στην οποία βρίσκεται ''μια αδύναμη ομολογία με την οικογένεια coronaviridiae''. Στη συνέχεια, σχεδίασαν εκκινητές για αυτήν την ακολουθία και κατά τη δοκιμή 44 δειγμάτων από ασθενείς με SARS μόνο 22 ήταν θετικά.

Αφού όπως είδαμε στην δημοσίευση ότι 'Τα αξιώματα του Koch πληρούνται για τον ιό SARS'' 15 Μαίου 2003 κανένα κριτήριο δεν ικανοποίηθηκε, παρόλο τον ισχυρισμό τους, συνεχίζουν να αποδείξουν και τα υπόλοιπα κριτήρια του Rivers.

''Έχουμε εξετάσει τα τρία υπόλοιπα κριτήρια: παραγωγή συγκρίσιμων ασθενειών με το πρωτότυπο σε είδη ξενιστή ή ένα σχετικό είδος, η απομόνωση του ιού και ανίχνευση συγκεκριμένης ανοσοποιητικής απόκρισης στον ιό. "


Κριτήριο 4:

Δημιουργήστε την ίδια ασθένεια στον ξενιστή

• Δεν έλαβαν υλικό για εμβολιασμό από ασθενείς με φυσικές ασθένειες. ''Εμβολιάσαμε δύο μακάκους με VV-καλλιεργημένα κύτταρα SCV απομονωμένα (ήταν; γιατί όπως είδαμε πιο πάνω δεν ήταν απομονωμένα) από μια θανατηφόρα περίπτωση SARS. "

• Μόνο 1 από τους 2 εμβολιασμένους μακάκους ανέπτυξε αναπνευστικά συμπτώματα. Ο άλλος ανέπτυξε δερματικό εξάνθημα. Τα ευρήματα της παθολογίας των πνευμόνων ήταν επίσης διαφορετικά.


Κριτήρια 5 & 6:

Εκ νέου απομόνωση του ιού, Ειδική ανοσία

• Δεν απομονώθηκε εκ νέου ο ιός. Έκαναν γενετική δοκιμή και ανάμιξη με κύτταρα Vero.

• Η ''απόκριση αντισωμάτων'' που ισχυρίστηκαν δεν περιγράφεται ως ειδική στη δημοσίευση


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Εκπλήρωση των κριτηρίων στην ουσία.  Κριτήρια 0/6 !!!!


Τι γίνεται με την Covid-19;

Για να δούμε τις απομονώσεις στις δημοσιεύσεις του Sars Cov2.




Δεν έχει δημοσιευτεί αλλά ἐχει ανακοινωθεί στον τύπο.


Τι γίνεται με την Covid-19;

• Καμία μελέτη που ισχυρίστηκε ότι έκανε απομόνωση του ιού δεν πληρούσε τα πρώτα 3 κριτήρια του Rivers

• Καμία μελέτη δεν προσπάθησε να ικανοποιήσει τα κριτήρια 4 ή 5:

4. Παράγει την ίδια ασθένεια σε υγιή κύτταρα ξενιστή

5. Απομόνωση εκ νέου του ιού
Επομένως δεν προσπάθησαν καν να αιτιολογήσουν ότι αυτός ο ιός είναι ο αιτιώδης παράγοντας της Κοβίντ 19.

Δημοσίευση Zhou 

• Δεν απομονώθηκε ιός, λήφθηκε γενετικό υλικό μόνο

• Δεν καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστών, αλλά χρησιμοποιήθηκαν
«… Κύτταρα Vero και Huh7» μόνο από 1 από τους 7 ασθενείς

• Δεν αποδείχθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές επείγουσες ερωτήσεις για
απαντήσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερα κλινικά δεδομένα και δείγματα
για να επιβεβαιώσουμε εάν αυτός ο ιός είναι πράγματι ο παράγοντας αιτιολογίας για αυτή την επιδημία. "



Zhou Δημοσίευση: Ομολογία ακολουθίας

• ''Είναι σχεδόν πανομοιότυπoι μεταξύ τους και μοιράζονται 79,5% ταυτότητα ακολουθίας με τον SARS-CoV. "

Αλλά και οι άνθρωποι μοιράζονται γενετική ακολουθία με τους χιμπατζήδες

• Οι άνθρωποι μοιράζονται 96% ομολογία γενετικής αλληλουχίας
με τους χιμπατζήδες! 




Δημοσίευση Zhu

• Δεν απομονώθηκε ιός, έλαβαν μόνο γενετικό υλικό

• Δεν καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστών, αλλά χρησιμοποιήθηκαν
καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα

• Δεν αποδείχθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος (χρησιμοποιήθηκε μόνο
φυγοκέντρηση)
''Αν και η μελέτη μας δεν πληροί τα αξιώματα του Koch, οι αναλύσεις μας παρέχουν στοιχεία που σχετίζονται (implicating) με το 2019-nCoV στο ξέσπασμα του Γουχάν. "


Δημοσίευση Kim

• Δεν απομονώθηκε ιός, έλαβαν μόνο γενετικό υλικό
• Δεν καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστές, αλλά χρησιμοποιήθηκαν Vero κύτταρα συν αντιβιοτικά
• Δεν αποδείχθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος

Aλλά στην Κορεάτικη δημοσίευση του Κίμ στην εισαγωγή, (όχι στα συμπερασμάτα τους) κάνουν και ένα μεγάλο ατόπημα.Ενα ατόπημα που θα έπρεπε να αποσυρθεί αμέσως η δημοσίευση λόφω σοβαρής ηθικής παραβίασης.
Οπως είδαμε στα συμπεράσματα των άλλων 2 δημοσιεύσεων δεν κατέληξαν σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα.
Το να ισχυριστείς κάτι τέτοιο, ότι αυτός ο ιός είναι ο αιτιώδης παράγοντας, ενώ όλες οι πολιτικές και ολόκληρος ο κόσμος στηρίζεται στην μελέτη σου και εσύ δεν μπορείς αυτόν τον ισχυρισμό να τον στηρίξεις σε καμία επιστήμη και το ισχυρίζεσαι με ελαφρά την καρδία είναι εγκληματικό.






Εισαγωγή δημοσίευσης Kim:

Πώς ξεκινά μια φήμη!
''Μετά τις πρώτες εστίες ανεξήγητων πνευμονιών στο Γουχάν της Κίνας, στα τέλη του 2019, ένας νέος κοροναϊός αναγνωρίστηκε ως αιτιώδης παράγοντας τον Ιανουάριο του 2020 [7]. "

[7] Paraskevis D et al. Πλήρης εξελικτική ανάλυση γονιδιώματος του νέου ιού (2019-nCoV) απορρίπτει την υπόθεση της εμφάνισης ως αποτέλεσμαμιας πρόσφατης  Εκδήλωσης ανασυνδυασμού. Infection, Genetics and Evolution 79 (2020)

Κάνουν αναφορά ότι έχει αποδειχθεί ο αιτιώδης παράγοντας της νόσου Κοβίντ ότι είναι ο novel corona virus (2019-nCoV) στην Ελληνική δημοσίευση, 
''Full-genome evolutionary analysis of the novel corona
virus (2019-nCoV) rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination Event''
η οποία είναι μια μελέτη που δεν έχει σχέση με την ταυτοποίηση ή την απομόνωση του ιού, αλλα είναι μια μελέτη που ελέγχει ολόκληρη τη γενετική ακολουθία και την συγκρίνει με την εξελικτική ανάλυση με άλλα είδη ιών, με τις γονιδιακές ακολουθίες άλλων ειδών.
Αυτή η μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει κανένα αιτιώδη παράγοντα της ασθένειας.

Για να δούμε την δημοσίευση Κίμ, δεν αναφέρει πουθενά για αιτιώδη παράγοντα.

• ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ''Ένας νέος κοροναϊός (2019-nCoV) σχετίζεται (η συσχέτιση δεν είναι ο αιτιώδης παράγοντας) με τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο και σοβαρή λοίμωξη από τον άνθρωπο ΠΟΥ πρόσφατα αναφέρεται από την πόλη Wuhan στην επαρχία Hubei στην Κίνα (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, 2020 · Hui et al., 2020).

• ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 
Τα μοναδικά γενετικά χαρακτηριστικά του 2019-nCoV και η πιθανή σχέση τους με χαρακτηριστικά του ιού και την μολυσματικότητα στον άνθρωπο μένει να διευκρινιστεί.

Με απλά λόγια, υπάρχει, είδαμε κάποια συσχέτιση αλλα δεν έχουμε αποδείξει τίποτα ακόμα, για το εαν αυτός ο συγκεκριμένος ιός είναι η αιτία για την κοβίντ 19.
Παρόλο που στην εισαγωγή τους αναφέρουν τον ιό ως αιτιώδη παράγοντα.
Για να δούμε και την δημοσίευση στον τύπο του McMaster University.




Πανεπιστήμιο McMaster: Η παραπλάνηση Συνεχίζεται!

• ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ''Η εμφάνιση ενός νέου coronavirus σε μια αγορά στο Γουχάν της Κίνας, τον Δεκέμβριο.Το 2019  "ενεργοποίησε την πανδημία" την πανδημία που είμαστε τώρα μάρτυρες σε 160 χώρες στον κόσμο."
Ενας μεγαλύτερος ισχυρισμός που πιθανότατα στηρίχτηκε στην Κορεάτικη δημοσίευση. 
Βλέπουμε ότι όταν μια φήμη και όχι επιστημονικό δεδομένο αρχίζει να εξαπλώνεται και άλλοι την μεταδίδουν μεγαλοποιώντας την στο μυαλό των ανθρώπων γίνεται η αλήθεια.

Για να συνοψίσουμε.

• Η Σύνδεση / Συσχέτιση (στα συμπεράσματα των 2 πρώτων μελετών)
• Άλλαξε σε "αιτιολογικός παράγοντας" (στην Εισαγωγή της τρίτης της Κορεάτικης μελέτης με ψεύτικα αποδεικτικά στοιχεία)
• Άλλαξε σε "ενεργοποίησε την πανδημία" (άρθρο από το πανεπιστήμιο McMaster )
• Χωρίς να παρέχονται πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία

Συμπεράσματα

• Παρά τον ισχυρισμό ότι η απομόνωση του SARS-CoV ικανοποιεί τα αξιώματα του Koch και ενώ στην συνέχεια επικαλείται τα κριτήρια Rivers,
δεν ικανοποεί ούτε ένα από τα 6 κριτήρια (Koch) το 2003

• Κανένα από τα κριτήρια του Rivers, δεν ικανοποιήθηκε για την COVID-19 (εκτός πιθανώς της συγκεκριμένης απόκρισης, ανοσία) το λιγώτερο σοβαρό κριτήριο)
• Οι φήμες και τα ψέματα τοποθετούν την COVID-19 ως την
αιτία πανδημίας χωρίς καμία απόδειξη.






Το ίδιο βίντεο στο κανάλι του Dr. Kaufman

(1) Πρώτον, παίρνει κάποιος δείγματα (αίμα, πτύελα, εκκρίσεις) από πολλά άτομα (π.χ. 500) με συμπτώματα που είναι μοναδικά και αρκετά συγκεκριμένα για να χαρακτηρίσουν μια ασθένεια. (όχι απο ένα ή δυο) Χωρίς ανάμιξη αυτών των δειγμάτων με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ιστό ή προϊόντα που περιέχουν επίσης γενετικό υλικό, ο ιολόγος φιλτράρει και με υπερφυγοκέντριση διαχωρίζει τις ουσίες, δηλαδή καθαρίζει το δείγμα. Αυτή η κοινή τεχνική ιολογίας, που έγινε εδώ και δεκαετίες για την απομόνωση βακτηριοφάγων (1) και των λεγόμενων γιγαντιαίων ιών σε κάθε εργαστήριο ιολογίας, στη συνέχεια επιτρέπει στον ιολόγο να αποδείξει με ηλεκτρονική μικροσκοπία χιλιάδες σωματίδια ίδιου μεγέθους και σχήματος. Αυτά τα σωματίδια είναι ο απομονωμένος και καθαρισμένος ιός.

Αυτά τα ίδια σωματίδια ελέγχονται για ομοιομορφία με φυσικές και / ή μικροσκοπικές τεχνικές. Μόλις προσδιοριστεί η καθαρότητα, τα σωματίδια μπορούν να χαρακτηριστούν περαιτέρω. Αυτό θα περιλαμβάνει την εξέταση της δομής, της μορφολογίας και της χημικής σύνθεσης των σωματιδίων. 

Στη συνέχεια, η γενετική τους σύνθεση χαρακτηρίζεται από την εξαγωγή του γενετικού υλικού απευθείας από τα καθαρισμένα σωματίδια και με τη χρήση τεχνικών γενετικής αλληλουχίας, όπως η αλληλουχία Sanger, που υπήρχαν επίσης εδώ και δεκαετίες. 

Στη συνέχεια, κάνουμε μια ανάλυση για να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά τα ομοιόμορφα σωματίδια είναι εξωγενή (εκτός) προέλευσης και όχι τα κανονικά προϊόντα διάσπασης των νεκρών και πεθαμένων ιστών. (2) (Από τον Μάιο του 2020, γνωρίζουμε ότι οι ιολόγοι δεν έχουν κανένα τρόπο να προσδιορίσουν εάν τα σωματίδια που βλέπουν είναι ιοί ή απλά φυσιολογικά προϊόντα διάσπασης νεκρών και πεθαμένων ιστών.) (3)

Απομόνωση, χαρακτηρισμός και ανάλυση βακτηριοφάγων από τη λίμνη αλοαλκαλίνης Elmenteita, KenyaJuliah Khayeli Akhwale et al, PLOS One, Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2019. 

Εάν έχουμε φτάσει τόσο μακριά, τότε έχουμε απομονώσει πλήρως, χαρακτηρίσει και αλληλουχίσει γενετικά ένα εξωγενές σωματίδιο ιού. Ωστόσο, πρέπει ακόμη να δείξουμε ότι σχετίζεται αιτιώδη με μια ασθένεια. Αυτό πραγματοποιείται εκθέτοντας μια ομάδα υγιών ατόμων (συνήθως χρησιμοποιούνται ζώα) σε αυτόν τον απομονωμένο, καθαρισμένο ιό με τον τρόπο με τον οποίο πιστεύεται ότι μεταδίδεται η ασθένεια. Εάν τα ζώα αρρωστήσουν με την ίδια ασθένεια, όπως επιβεβαιώνεται από κλινικά ευρήματα και αυτοψία, κάποιος έχει τώρα δείξει ότι ο ιός προκαλεί πραγματικά μια ασθένεια. Αυτό καταδεικνύει τη μολυσματικότητα και τη μετάδοση ενός μολυσματικού παράγοντα.

Κανένα από αυτά τα βήματα δεν έχει ακόμη επιχειρηθεί με τον ιό SARS-CoV-2, ούτε όλα αυτά τα βήματα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία για οποιονδήποτε αποκαλούμενο παθογόνο ιό. Η έρευνά μας δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη που δείχνει αυτά τα βήματα στην ιατρική βιβλιογραφία.


ΠΗΓΗ





Σχόλια