Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Generation Equality:« Για το 50% του πληθυσμού, που αξίζει το 50% της δύναμης»



Τι είναι το φόρουμ για την γενιά της ισότητας;


Το Generation Equality Forum είναι μια παγκόσμια συγκέντρωση για την ισότητα των φύλων, που συγκλήθηκε από τον ΟΗΕ UN Women και συμπροεδρεύεται από τη Γαλλία και το Μεξικό, με τη στενή συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών. Το φόρουμ θα είναι μια παγκόσμια δημόσια συζήτηση για την επείγουσα δράση και την λογοδοσία για την ισότητα των φύλων. Επιδιώκει να γιορτάσει τη δύναμη του ακτιβισμού για τα δικαιώματα των γυναικών, της φεμινιστικής αλληλεγγύης και της ηγεσίας των νέων για την επίτευξη ριζικών αλλαγών.


Η συγκέντρωση θα προσφέρει μια ζωτική ευκαιρία για να χαράξουμε το μονοπάτι της προόδου και να επιταχύνουμε τον ρυθμό εφαρμογής των δεσμεύσεων για την ισότητα των φύλων που έγιναν στο Πεκίνο το 1995 . Το Φόρουμ θα ενεργοποιήσει τον καθορισμό της φεμινιστικής ατζέντας και την έναρξη συνασπισμών δράσης που θα έχουν συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους και χρηματοδότηση, σχετικά με την ισότητα των φύλων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα Φόρουμ έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2021, ξεκινώντας από την Πόλη του Μεξικού από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου και θα κορυφωθούν στο Παρίσι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2021.






Παγκόσμια επιτάχυνση


Κάθε περιοχή δίνει ορατότητα και ορμή στο Generation Equality Forum κινητοποιώντας τους δικούς της περιφερειακούς φορείς (regional stakeholders) για την πραγματοποίηση του οράματος του φόρουμ - με έμφαση στην καλύτερη και ισχυρότερη ανοικοδόμηση (build back better) μετά τον COVID-19. Χρησιμοποιώντας μια βασική προσέγγιση, αυτά τα παγκόσμια σχέδια επιτάχυνσης αντικατοπτρίζουν το πλαίσιο και τις ειδικές ανάγκες κάθε περιοχής. Θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και θα κινητοποιήσουν περισσότερους ανθρώπους πάνω στην ατζέντα του Φόρουμ, παρουσιάζοντας τις πιο καινοτόμες και απλές καθημερινές γυναίκες καθώς και τις δράσεις της νεολαίας για τις ανάγκες της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων και των δράσεων για τον COVID-19.

Αυτές οι εργασίες θα ενισχύσουν την προώθηση των περιφερειακών δεσμεύσεων πολλών ενδιαφερομένων (stakeholders) που θα ανακοινωθούν στο Φόρουμ του Παρισιού.








 

 *****************

Θρησκείες για την ειρήνη: Μια Συζήτηση για τον Επαν-οραματισμό της Πίστης και την Ανοικοδόμηση του Ανθρωπισμού.


«H Nageeba Hassan, μέλος του ΔΣ του Δικτύου των Γυναικών της Πίστης της Ουγκάντας αναλογίζεται την ηγεσία των γυναικών κατά τη διάρκεια του Covid-19: Ως πιστές γυναίκες, πηγαίναμε πόρτα-πόρτα για να ακούσουμε ενεργά και να υπηρετήσουμε αυτούς που υπέστησαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την πανδημία». 


«Την πρώτη φορά που η Αϊτή είχε ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές στις 16/12/1990 ήταν όταν επικεφαλής του κράτους ήταν μια γυναίκα».


«Μπορούμε να φέρουμε την επανάσταση στον ανθρωπισμό επιστρέφοντας πίσω στην ουσία της υπηρεσίας και δίνοντας δύναμη στις γυναίκες. Αυτή η υπηρεσία γεννήθηκε εντός των θρησκευτικών χώρων.»



Σχόλια