Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Οι ηγέτες του κόσμου: Το πρώτο Hackathon των «Συμφωνιών του Αβραάμ»


Η λέξη Hackathon αποτελεί ένα νεολογισμό που προέρχεται από τις λέξεις Hack + Marathon (Μαραθώνιος), με τη λέξη "Hack" να έχει την έννοια του "διερευνητικού προγραμματισμού" και όχι της παράνομης διαδικτυακής δραστηριότητας, όπως έχει επικρατήσει σήμερα. Το Hackathon ή hack day ή hackfest αναφέρεται σε μια εκδήλωση διάρκειας συνήθως 24-48 ωρών κατά την οποία συναντιώνται προγραμματιστές και γενικότερα άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ανήκουν στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεποικινωνιών (ΤΠΕ) και συνεργάζονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτότυπων ιδεών. Οι ιδέες αυτές μπορούν να κινούνται προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση που ορίζεται από τους διοργανωτές, από τη δημιουργία παιχνιδιών μέχρι τη ρομποτική και από την υγεία μέχρι το περιβάλλον και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας στην πόλη. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί ο στόχος του Hackathon καθεαυτός να είναι η δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά. Μπορεί, επίσης, ένα Hackathon να περιστρέφεται γύρω από κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία, γλώσσα προγραμματισμού, Framework, Λειτουργικό Σύστημα, API κλπ, ή ακόμα και να διοργανώνεται από κάποια εταιρία για τη βελτίωση των προϊόντων της - άλλωστε Hackathons διοργανώνουν κατά καιρούς και μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft, το Facebook ή παλαιότερα η Yahoo! κ.α. Το κουμπί "Like" όπως και το Chat του Facebook αποτελούν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των αποτελεσμάτων ενός "εσωτερικού" Hackathon μιας εταιρίας. Πηγή 



ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;

Είμαστε οι  ηγέτες του αύριο! Γινόμαστε παγκόσμιοι και χακάρουμε για το καλό! 


Μέχρι πρόσφατα, η σύνδεση μεταξύ των εθνών μας ήταν ένα μακρινό όνειρο, έως σήμερα. Από πού ξεκινάμε; Πώς μπορούμε να γνωρίσουμε τους νέους μας φίλους από την άλλη πλευρά; Και ακόμα καλύτερα, πώς διαμορφώνουμε γόνιμες και ουσιαστικές διασυνδέσεις;


Αυτή η μοναδική εικονική εκδήλωση δημιουργεί μια πλατφόρμα για την σύνδεση και την συνεργασία μεταξύ νέων και ταλαντούχων επαγγελματιών από τα έθνη μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουμε για τοπικά, εθνικά και παγκόσμια θέματα και θα βρούμε δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις για αυτά.

https://www.uae-isr.online/hackathon/

******

Είμαστε παλιοί γείτονες.

Είμαστε νέοι φίλοι. 

Είμαστε οι ηγέτες του αύριο.


Συγκεντρώνουμε νέους από όλη την περιοχή μέσω διαφορετικών πρωτοβουλιών. Δημιουργήσαμε αυτήν τη συνεργασία λόγω παλιών ονείρων. Πάντα πιστεύαμε στο να ζούμε με ευήμερια και ειρήνη. Οι πρόσφατες «Συμφωνίες του Αβραάμ» αποτέλεσαν τον καταλύτη για να ανακαλύψουμε ο ένας τον άλλο.

Από παλαιοί γείτονες χωρίς σχέσεις, γίναμε φίλοι. Έχουμε τη δύναμη να οδηγήσουμε τους ανθρώπους μας σε ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε, οι ηγέτες του αύριο.


https://www.uae-isr.online/


*******

Μάιος 2015

Κέντρο εκπαιδεύει μέλη της φυλής Δαν για θέσεις καριέρας στον τομέα υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ.


Την τελευταία δεκαετία οι Ισραηλινές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έχουν γίνει οι πιο δημοφιλείς χώροι εργασίας στην τοπική αγορά. Οι υπάλληλοί τους έχουν την πιο πολλά υποσχόμενη σταδιοδρομία και υψηλές αμοιβές. Αυτό το εργασιακό περιβάλλον έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση των Αιθιόπων Ισραηλινών στην αγορά εργασίας , με ανεργία δύο φορές υψηλότερη από το γενικό ποσοστό και υψηλότερα ποσοστά φτώχειας από το μέσο όρο. Οι Αιθίοπες Ισραηλινοί εργάζονται στις πιο χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας στην αγορά.

Με τα χρόνια, οι νεαροί Ισραηλινοί Αιθίοπες περιθωριοποιήθηκαν. Σπρώχθηκαν στην άκρη από την κοινωνία και μετατράπηκαν σε σχεδόν «αόρατα» όντα . Αυτή η συνεχιζόμενη διάκριση παρακίνησε τον Απρίλιο χιλιάδες από αυτούς τους νέους να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Η έκταση αυτής της οργής, που εκφράστηκε επίσης με βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία στην καρδιά του Τελ Αβίβ, εξέπληξε την ισραηλινή κοινή γνώμη.

Ωστόσο, παρά το κοινωνικοοικονομικό τους μειονέκτημα, οι νέοι Αιθίοπες δεν είναι πρόθυμοι να παραιτηθούν από το ισραηλινό όνειρο υψηλής τεχνολογίας. Κορυφαίες προσπάθειες πάνω  σε αυτόν τον τομέα γίνονται από το κέντρο τεχνολογικής εκπαίδευσης Αιθιόπων Ισραηλινών Tech-Career , που ιδρύθηκε το 2004 από έναν Αιθίοπα Ισραηλινό τον Asher Elias. Το κέντρο στοχεύει να εκπαιδεύσει τους νέους Αιθιοπικής καταγωγής σε αυτά τα επαγγέλματα υψηλής τεχνολογίας που είναι τα πιο περιζήτητα.

Ο Elias επιβεβαιώνει ότι η ζήτηση από τη νεολαία της (επίσημα αναγνωρισμένης) φυλής Δαν για επαγγελματική κατάρτιση πάνω στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας αυξάνεται κάθε χρόνο: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι από την κοινότητά μας ενδιαφέρονται να ενσωματωθούν σε αυτόν τον κλάδο. Το βλέπω κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα συνέδριο υψηλής τεχνολογίας. Σε κάθε τέτοιο faire ή συνέδριο υψηλής τεχνολογίας βλέπετε όλο και περισσότερους Αιθίοπες μέσα στις διάφορες ομάδες εργασίας ».




Σχόλια