- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Αναρτήθηκε από
Ασκητής
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Η νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη του κορονοϊού επηρεάζει περισσότερο τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί σε σχέση από αυτά που δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και του μεγαλύτερου πάροχου υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο και εξακολουθεί να απαιτεί ομότιμη αξιολόγηση , εξέτασε 400 άτομα που είχαν θετικό τεστ κορονοϊού παρότι είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer / BioNTech και συνέκρινε τον επιπολασμό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης B.1.351, σε ίδιο αριθμό ανεμβολίαστων ατόμων.
«Βρήκαμε ένα δυσανάλογα υψηλότερο ποσοστό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στα ατόμα που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις, σε σύγκριση με την ανεμβολίαστη ομάδα », δήλωσε ο Adi Stern του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. «Αυτό σημαίνει ότι η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη μπορεί σε κάποιο βαθμό, να διαπεράσει την προστασία του εμβολίου.»
Όχι μόνο διαπερνά την προστασία του εμβολίου της Pfizer, αλλά η μετάλλαξη επηρεάζει αποκλειστικά εκείνους που έχουν εμβολιαστεί (περίπου οκτώ φορές περισσότερο) σε σχέση με τους ανεμβολίαστους - 5,4% έως 0,7%.
Ο Στερν είπε ότι το αποτέλεσμα προκάλεσε έκπληξη, με βάση μεγαλύτερα πρότυπα.
«Με βάση τα πρότυπα του γενικού πληθυσμού, θα περιμέναμε μόνο ένα κρούσμα της ΝΑ μετάλλαξης, αλλά είδαμε οκτώ», δήλωσε ο Stern στους Times of Israel . «Προφανώς, αυτό το αποτέλεσμα δεν με χαροποίησε.»
Η ΝΑ μετάλλαξη είναι γενικά σπάνια, και προκαλεί μόνο το 1% περίπου όλων των λοιμώξεων από κορονοϊούς.
«Ακόμα κι αν η ΝΑ μετάλλαξη διαπερνά την προστασία του εμβολίου, δεν έχει εξαπλωθεί ευρέως στον πληθυσμό», πρόσθεσε ο Stern.
Η μελέτη δεν έχει περάσει ακόμη ομότιμη αξιολόγηση, αλλά ο διευθυντής και καθηγητής του Clalit Research, ο Ran Balicer, δήλωσε ότι η μελέτη εξακολουθεί να είναι σημαντική καθώς είναι «η πρώτη στον κόσμο που βασίζεται σε δεδομένα του πραγματικού κόσμου».
Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διευκρίνισε ότι η μελέτη επικεντρώθηκε στο εμβόλιο της Pfizer, το οποίο έκανε το 53% των 9,3 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ και παρέλειψε το εμβόλιο της Moderna, το οποίο χρησιμοποιείται σπάνια στη χώρα. Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας είναι κάτω των 16 ετών οπότε δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.
Η μελέτη δεν είχε επίσης σκοπό να επικεντρωθεί στη συνολική αποτελεσματικότητα των εμβολίων, καθώς έγινε συγκεκριμένα σε εκείνους που είχαν θετικό τεστ για τον κορονοϊό.
Δείτε και:
Οι 10 Μηχανισμοί Πρόκλησης Βλάβης απο τα εμβόλια Covid ( Ελληνικοί Υπότιλοι )
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου