Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Βρετανία: Πιλοτική εφαρμογή «διαβατηρίου Covid-19» μέχρι τα τέλη Μαΐου…



Με δυο δωρεάν rapid tests την εβδομάδα και ορισμένης διάρκειας «διαβατήριο Covid-19» προχωρά η βρετανική κυβέρνηση σε άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορέσουν με το αποκαλούμενο διαβατήριο στις 15 Μαϊου να βρεθούν στο Γουέμπλεϊ για τον προγραμματισμένο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο πλαίσιο της πιλοτικής χρήσης του διαβατηρίου Covid.

Η πορεία των εμβολιασμών προχωρά με πάνω από τριάντα ένα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν λάβει την πρώτη δόση και πάνω από πέντε εκατομμύρια και με τις δυο δόσεις.

Στο διαβατήριο θα αναγράφεται αν έχει γίνει εμβολιασμός και πότε, αν έχει γίνει πρόσφατο τεστ και πότε, αν έχει αναπτυχθεί ανοσία εξαιτίας νόσησης το προηγούμενο εξάμηνο.

Η επιστροφή σε μεγάλα αθλητικά ή καλλιτεχνικά γεγονότα είναι ένα κρίσιμο στοίχημα που αφορά και την εστίαση.

Εξετάζονται μέτρα για τον καλύτερο εξαερισμό κλειστών χώρων καθώς και η διενέργεια τεστ στο κοινό πριν και μετά μια διοργάνωση, αθλητική ή καλλιτεχνική.

Σε λίγες μέρες, από τις 12 Απριλίου, παμπ, μπαρ, εστιατόρια ετοιμάζονται να υποδεχθούν εκ νέου τους πελάτες τους.

Όλο τον Απρίλιο και τον Μάιο το διαβατήριο Covid θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι μέχρι τον Ιούλιο όλοι οι ενήλικες που επιθυμούν να εμβολιαστούν στη Βρετανία θα το έχουν κάνει. Τότε θα είναι εφικτό να τεθεί σε εφαρμογή το αποκαλούμενο διαβατήριο.


 




Σχόλια