Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Great Reset: Από την «πανδημία» στην «κλιματική έκτακτη ανάγκη»


*********

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεσμεύτηκαν να αρχίσουν να αποκαλούν την «κλιματική αλλαγή» ως «κλιματική έκτακτη ανάγκη».


Ένας αριθμός σημαντικών ειδησεογραφικών πρακτορείων παγκοσμίως,  από το Scientific American και το The Columbia Journalism Review, έως τον Guardian και το Al Jazeera , υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν να αρχίσουν να αναφέρουν στα ρεπρτάζ τους την «κλιματική αλλαγή» ως «κλιματική επείγουσα ανάγκη». 

«Το Scientific American συμφώνησε με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον όρο «κλιματική έκτακτη ανάγκη» όταν καλύπτουν την κλιματική αλλαγή», ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Twitter, και ανέφερε ότι ελπίζουν να έχει αντίκτυπο σε όλο τον κλαδο των ΜΜΕ.

«Ζούμε σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης και θα το πούμε», διακύρηξε μια επικεφαλίδα του Scientific American που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Το δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι αυτή η κλιματική αλλαγή είναι «η μεγαλύτερη περιβαλλοντική έκτακτη ανάγκη που έπληξε τη γη εδώ και χιλιετίες» και ανακοίνωσε την αλλαγή της ονομασίας:

«Δεδομένων των περιστάσεων, το Scientific American συμφώνησε με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο «κλιματική έκτακτη ανάγκη» στα ρεπορτάζ για την κλιματική αλλαγή.

Το Scientific American αναφέρει ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία υπέγραψαν μια δήλωση «συντονισμένη από το Covering Climate Now , μια παγκόσμια δημοσιογραφική πρωτοβουλία με περισσότερα από 400 συνεργαζόμενα ΜΜΕ».

Σε όσους υπέγραψαν περιλαμβάνονται: 

  • Scientific American
  • Columbia Journalism Review
  • The Nation
  • The Guardian
  • Noticias Telemundo
  • Al Jazeera
  • Asahi Shimbun
  • La Repubblica

«Γιατί «κλιματική έκτακτη ανάγκη»; Επειδή οι λέξεις έχουν σημασία. Για να διατηρήσει την βιωσιμότητα του πλανήτη, η ανθρωπότητα πρέπει να αναλάβει δράση αμέσως », αναφέρει η δήλωση.

«Ο τρόπος που χειρίστηκαν τα ΜΜΕ τον Covid-19 είναι ένα χρήσιμο πρότυπο», συμβουλεύει η δήλωση, σημειώνοντας πώς τα ΜΜΕ μπόρεσαν να ελέγξουν το αφήγημα και να αναγκάσουν τους Αμερικανούς να συμμορφωθούν με τους κανόνες, χαρακτηρίζοντας την πανδημία ως «έκτακτη ανάγκη».

Ενώ η δήλωση δεν απαγορεύει ρητά τη χρήση του όρου «κλιματική αλλαγή», απαιτεί να αναφέρεται ως «κλιματική έκτακτη ανάγκη».

Ολόκληρη την δήλωση θα την δείτε εδώ: δήλωση




Πηγή 

Σχόλια