Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το πρώτο εθνικό συνέδριο Shabbaton των έγχρωμων Εβραίων στην επέτειο του θανάτου του George Floyd



Σε όλη την Αμερική, οι άνθρωποι των οποίων η ζωή άλλαξε όταν σκοτώθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, σχεδιάζουν να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του, αυτόν τον μήνα.

Η οικογένεια του Floyd κάνει κινήσεις ώστε η 25η Μαΐου να επαναπροσδιοριστεί ως η «Ημέρα του Διαφωτισμού», εξαιτίας των πολλών ανθρώπων που αφυπνίστηκαν πάνω στα ζητήματα της φυλετικής αδικίας, βλέποντας τα πλάνα του Floyd να ξεψυχά κάτω από το γόνατο ενός αστυνομικού στην Μινεάπολη. Συναυλίες και δημόσιες εκδηλώσεις θα τιμήσουν την κληρονομιά του.

Και σε μια συγκέντρωση-ορόσημο των έγχρωμων Εβραίων  που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες Εβραίοι θα αξιοποιήσουν μια παράδοση χιλιετιών και θα απαγγείλουν το πένθιμο Kaddish για τον Floyd.

Σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, την Πέμπτη είναι η επέτειος της δολοφονίας του Φλόιντ - και η περίοδος που οι Εβραίοι συνήθως παρευρίσκονται στο μνημόσυνο του θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου και απαγγέλουν μια πένθιμη προσευχή μαζί με άλλους Εβραίους.

Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Shabbaton των Έγχρωμων Εβραίων, μια πρωτοποριακή σύγκληση των έγχρωμων Εβραίων σε μια εποχή που οι Εβραϊκοί θεσμοί και οι κοινότητες παλεύουν να βεβαιωθούν ότι αυτοί συμπεριλαμβάνονται.

Το σχέδιο για το Shabbaton ξεκίνησε πριν από τη δολοφονία του Floyd, αλλά το τραγικό συμβάν το έκανε πολύ πιο κρίσιμο, σύμφωνα με την επικεφαλής διοργανώτρια της εκδήλωσης, Harriette Wimms, μια Αφροαμερικανή ψυχολόγο που ζει στη Βαλτιμόρη.

«Ως έγχρωμοι Εβραίοι αισθανθήκαμε ότι αυτήν την επέτειο, είναι σημαντικό να ανυψώσουμε το έργο της φυλετικής δικαιοσύνης που γίνεται σε όλη τη χώρα και επίσης να εξυψώσουμε τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ», δήλωσε η Wimms γνωστή ως «Harriette Mevakeshet» στους εβραϊκούς κύκλους και η οποία είναι μια ανερχόμενη kohenet- Εβραία ιέρεια, που σπουδάζει στο Kohenet Hebrew Priestess Institute.

Εκτός από το μνημόσυνο το Shabbaton θα περιλαμβάνει μια σειρά προγραμμάτων για την οικοδόμηση της κοινότητας για τους έγχρωμους Εβραίους, τις οικογένειές τους και τους υποστηρικτές τους. Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει γιόγκα, τέχνες, μελέτη της Τορά και συνομιλίες σχετικά με θέματα όπως η επούλωση τραυμάτων, η ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα  και το τι μπορούν να κάνουν οι λευκοί σύμμαχοι και οι πολυφυλετικές οικογένειες για να υποστηρίξουν τους έγχρωμους Εβραίους. [......]


[......] Η Wimms είπε ότι είναι ακόμα πολλοί αυτοί που αυτομάτως υποθέτουν ότι όποιος είναι Μαύρος ή Ασιάτης δεν είναι Εβραίος. Η οικοδόμηση μιας ποικιλόμορφης ηγεσίας μέσω του Shabbaton και άλλων προσπαθειών όχι μόνο θα βοηθήσει τους έγχρωμους Εβραίους να αισθανθούν ότι συμπεριλαμβάνονται, αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση των προκαταλήψεων της ευρύτερης κοινότητας.

«Είμαστε μέρος της κοινότητας, αλλά οι λευκοί Εβραίοι σπανίως έχουν δει έγχρωμους Εβραίους να πρωτοστατούν σε τελετές», δήλωσε η Wimms. «Οι λευκοί σύμμαχοι πρέπει να δουν τους έγχρωμους Εβραίους να απαγγέλουν τα λειτουργικά κείμενα και να ηγούνται και να οικοδομούν τον πνευματικό χώρο».

Σχόλια