Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

ΟΗΕ : «Αξιοποίηση του blockchain για τη βιώσιμη ανάπτυξη : Προοπτικές και προκλήσεις»



Σχετικά με την UNCTAD

Η UNCTAD  ( Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη ) είναι μέρος της Γραμματείας του ΟΗΕ και δρά ως ένα μόνιμο διακυβερνητικό όργανο που ιδρύθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1964.

Είναι υπόλογοι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο, αλλά έχουν τα δικά τους μέλη, ηγεσία και προϋπολογισμό.

Είναι επίσης μέρος της Ομάδας Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε ποια είναι η θέση της UNCTAD ανάμεσα στα στα άλλα μέρη  των Ηνωμένων Εθνών  ΕΔΩ .




Ακολουθεί απόσπασμα απο την Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNCTAD),24η σύνοδος,17-21 Μαϊου 2021, Έγγραφο E/CN.16/2021/3

«Η παρούσα έκθεση εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες και η διεθνής κοινότητα θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία blockchain για να συμβάλουν στις αναπτυξιακές προτεραιότητες και στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.
Παρουσιάζονται οι μεγάλες δυνατότητες συμβολής της τεχνολογίας blockchain στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Επί του παρόντος, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της καινοτομίας έχει επικεντρωθεί σε χρηματοοικονομικές εφαρμογές και κερδοσκοπικά οφέλη σε «κρυπτοαξίες».
Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με την έλλειψη κανονισμών και τον γρήγορο ρυθμό της καινοτομίας, αποτελεί συνταγή για χρηματοπιστωτικές «φούσκες» και κρίσεις.
Η τεχνολογία blockchain είναι δυνητικά μια τεχνολογία-κλειδί σε ένα νέο τεχνολογικό παράδειγμα αυξανόμενης αυτοματοποίησης και ενοποίησης του φυσικού και του εικονικού κόσμου, μαζί με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η επεξεργασία γονιδίων.
Παρόμοιες στιγμές σε προηγούμενες τεχνολογικές επαναστάσεις προσέφεραν ευκαιριακά πλαίσια σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες να καλύψουν το χαμένο έδαφος και σε άλλες να προχωρήσουν μπροστά.
Οι κυβερνήσεις και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς στις αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει επομένως να επιδιώξουν να ενισχύσουν τα συστήματα καινοτομίας για να κατευθύνουν την καινοτομία της τεχνολογίας blockchain προς εφαρμογές χωρίς αποκλεισμούς, σε βιώσιμες εφαρμογές και να τοποθετήσουν στρατηγικά τις χώρες τους ώστε να επωφεληθούν από αυτό το νέο κύμα τεχνολογικών αλλαγών.»


Σχόλια