Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ ἐβδελυγμένοις» [ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ]



«τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ ἐβδελυγμένοις». (Αποκ. 21,8)


Ποιοι είναι αυτοί οι εβδελυγμένοι; Κατά λέξη θα πεί, οι σιχαμένοι.

Προσέξτε με εδώ. Σας παρακαλώ αυτό το σημείο, δηλαδή αυτή την περίπτωση ανθρώπων να την προσέξουμε. Ο εβδελυγμένος είναι αυτός που έχει επάνω του βδέλυγμα, σίχαμα. Αυτό που λέμε, τον σιχαίνομαι αυτόν τον άνθρωπο, τον σιχαίνομαι. 

Δηλαδή θα το μεταφράσουμε έτσι: Οι σιχαμένοι. Ποιοι είναι αυτοί αυτοί οι σιχαμένοι; Τον χαρακτηρισμό τον δίνει ο Θεός. Δέν μπορώ εγώ να πώ τον άλλον ότι είναι σιχαμένος. Τον χαρακτηρισμό το δίνει ο Θεός. Ποιος είναι ο σιχαμένος; Είναι εκείνος ο οποίος έχει βρώμικα ρούχα, είναι άπλυτος. Ποιός είναι αυτός ο σιχαμένος; Ακούστε αγαπητοί μου. Υπάρχουν οι εξής έννοιες εβδελυγμένου ανθρώπου, σιχαμένου.


Η πρώτη.Είναι όταν ο πιστός άνθρωπος, ο βαπτισμένος καταφρονήσει τον Θεό και έρθει σε επαφή με την ειδωλολατρία ή τα ειδωλολατρικά έθιμα. Αυτός είναι σιχαμένος. Διότι η ειδωλολατρία είναι βδέλυγμα, είναι σίχαμα. Ο Θεός απεχθάνεται, σιχαίνεται την ειδωλολατρία. Συνεπώς ο μετερχόμενος ειδωλολατρία είναι εβδελυγμένος είναι σιχαμένος.

 Αλλά για να το προσέξουμε. Εάν κάνεις βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος και γίνεται Μασόνος, εφόσον η Μασονία είναι άλλη θρησκεία και δή ειδωλολατρική, διότι μετέρχεται μυστήρια ειδωλολατρικά. Όπως είναι τα μυστήρια τα Ελευσίνια, τα Ορφικά, τα μυστήρια της Ίσιδος και ό,τι άλλα μυστήρια, διότι το λέγουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι έχουν δανειστεί απ' όλα αυτά τα μυστήρια, στοιχεία και τα οποία χρησιμοποιούν, αποκαλύπτουν δέ προοδευτικά στην ανάβαση του μυουμένου από βαθμό σε βαθμό.Όλοι δέ οι βαθμοί μυήσεως, το ξέρετε, είναι 33. Μπορεί ίσως του πρώτου βαθμού να μην καταλαβαίνει πολλά πράγματα, αλλά όσο προχωρεί η μύηση τόσο περισσότερο είναι κατανοητή αυτή η μύηση πιά μέσα στα μυστήρια τα ειδωλολατρικά. Έτσι, αν κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος γίνει Μασόνος είναι εβδελυγμένος.

Το αστείο, είναι, ότι θεωρούν οι Μασόνοι τους μή Μασόνους ακαθάρτους και εβδελυγμένους. Το αστείο του πράγματος. Άν είναι αστείο. Άν είναι αστείο.

 Έχετε πάει ποτέ σε καρνάβαλο αγαπητοί μου; Ή σε καρναβαλικά πανηγύρια; Ο άνθρωπος που πηγαίνει είναι εβδελυγμένος.

Ακόμη ό,τι άλλο, όπως είναι οι αναστενάρηδες. Πηγαίνουμε να δούμε τους αναστενάρηδες. Είμαστε εβδελυγμένοι. Διότι εκεί έχουμε ένα κατάλοιπο των Ορφικών μυστηρίων. Και γενικά είδατε πόση διαφήμιση γίνεται, όταν κάνουμε, δήθεν τάχα για την παράδοση, αναβίωση παλιών ειδωλολατρικών εθίμων; 

Εάν μετέχουμε σ' αυτά τα έθιμα, τα ειδωλολατρικά, αναμφισβήτητα είμαστε εβδελυγμένοι. Δέν θέλει πιό πολύ φιλοσοφία για να το καταλάβουμε. Θυμηθείτε όταν οι Εβραίοι επιστρέφουν στην γή της επαγγελίας, πως πλανήθηκαν και πήγαν και έφαγαν σε γειτονικό τους λαό, στους Μαδιανίτες, που τους παρέσυραν, έφαγαν θυσίες που προσφέρονταν εις τον Βεελφεγώρ και έπεσαν στην πορνεία. Έπεσαν δηλαδή σε τελετές ειδωλολατρικές και ο Θεός τους τιμώρησε σκληρά. Κάτι ανάλογο λέει ο Θεός δια του προφήτου Ώσηε. Λέγει: «αὐτοὶ εἰσῆλθον πρὸς τὸν Βεελφεγὼρ καὶ ἀπηλλοτριώθησαν εἰς αἰσχύνην» (Ωσ. 9,10)

Αποξενώθηκαν σε πράγματα που είναι άξια ντροπής. Έμ, βέβαια, όταν, τί να σας πώ, ντρέπομαι τ' αυτιά σας, ντρέπομαι αυτά που γίνονται σε κάποια πανηγύρια για να δείξουν τα όργανα της γονιμότητας της φύσεως και τα περιφέρουν τα όργανα αυτά, αϊδοία και τα λοιπά για να δείξουν την γονιμότητα. Φρίκη! Φρίκη! Γι' αυτό τα λέει ο Θεός. «εἰσῆλθον πρὸς τὸν Βεελφεγὼρ» που είναι ο θεός της γονιμότητος, και απαλλοτριώθηκαν σε αισχύνη. Αποξενώθηκαν από 'μένα και έπεσαν σε πράγματα τα οποία είναι άξια ντροπής. Και έγιναν οι εβδελυγμένοι ώς οι αγαπημένοι. Δηλαδή έγιναν οι εβδελυγμένοι αυτοί που πρώτα για μένα ήσαν οι αγαπημένοι. Βλέπετε;

 

Δεύτερον.Εβδελυγμένοι είναι όσοι μετέρχονται παρά φύσιν πράξεις. Γενετήσιες κυρίως. Και με τον τρόπον αυτόν κακοποιούν και προσβάλλουν την ίδια την φύση. Όχι κακοποιούν και προσβάλλουν τον νόμο του Θεού, αλλά προσβάλλουν και κακοποιούν την ίδια τη φύση. Σήμερα οι παρά φύσιν πράξεις έχουν φτάσει σε τέτοια έκταση και σε τέτοια αναισχυντία πού μπορούμε να πούμε, αποτελούν όλα αυτά ένα σημάδι των εσχάτων. Το λέει αυτό ο άγιος Ιερώνυμος και στηρίζεται πάνω ακριβώς στους λόγους του Κυρίου. Ο ίδιος ο Κύριος είπε εκεί «ὡς ἐγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις Λώτ·» τότε στα Σόδομα και τα Γόμορα, «κατὰ τὰ αὐτὰ ἔσται» τα ίδια θα γίνουν, «ᾗ ἡμέρᾳ» κατά την οποία, «ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἀποκαλύπτεται» όταν θα έλθει ο υιός του ανθρώπου, θα έλθει ο Χριστός, τα ίδια πράγματα θα γίνονται. (Λουκ. 17, 28/30)

Βέβαια εκεί έχει ευρύτερο χαρακτήρα. Εκείνη την ξενοιασιά των Σοδομιτών. Φύτευαν, οικοδομούσαν, εμπορεύοντουσαν, αλλά και ζούσαν και τις αμαρτίες τους. Δηλαδή μ' άλλα λόγια, ευδαιμονισμός, -αυτό που έχει τόσο πολύ η εποχή μας- ευδαιμονισμός και σαρκολατρεία σε βαθμό διατροφής. Φοβερό, φοβερό. Όταν, -λέει ο άγιος Ιερώνυμος- όταν θα γίνει το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας πολύ πάνω στη γή, τότε θα έλθει ο Χριστός είς τον κόσμο. Και το αμάρτημα αυτό μπολιάζεται διαρκώς και επεκτείνεται σε ευρείες μάζες. Προσέξτε αγαπητοί μου, πρόσεξε αγαπητοί μου, να μας φυλάει ο Θεός. Αναμφισβήτητα αυτοί που ακούνε λόγο Θεού είναι απαλλαγμένοι πιστεύω από αυτά τα αμαρτήματα. Αλλά να μας φυλάξει ο Θεός. Να φυλάξει ο Θεός και τα παιδιά σας. Ωστόσο όλοι αυτοί θεωρούνται εβδελυγμένοι.

Εβδελυγμένοι τρίτον είναι και όσοι τίθονται στην υπηρεσία του θηρίου ή του Αντιχρίστου ή του Ψευδοπροφήτου. Όπως είναι, η συνύπαρξη χριστιανικής και μαρξιστικής ιδιότητος. Όποιος θα 'θελε να είναι μαρξιστής κατά συνείδηση και χριστιανός κατά συνείδηση, είναι αδιανόητο πράγμα αυτό, είναι αδιανόητο πράγμα αυτό, το ένα είναι υλισμός και αθεΐα και το άλλο είναι ό,τι είναι ο Χριστιανισμός. Αυτά τα δύο πράγματα όποιος θα ήθελε να τα συμβιβάσει μέσα του και να τα ζήσει, αυτός μπαίνει στην υπηρεσία του Αντιχρίστου. Του θηρίου. Ή του Ψευδοπροφήτου. 

Και συνεπώς είναι κι' αυτός εβδελυγμένος.

Απόσπασμα από την 89η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης

« Ιερά Αποκάλυψις ».

Όλες οι ομιλίες του βιβλίου « Αποκάλυψις » εδώ 



Ασπάλαθος 



Σχόλια