Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ ἐβδελυγμένοις καὶ φονεῦσι» [ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ]


Τέταρτον. Οι φονείς. Ποιοί είναι οι φονείς τώρα. «τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ ἐβδελυγμένοις καὶ φονεῦσι»(Αποκ. 21,8). 

Είναι οι πάσης φύσεως και μορφής φονιάδες.

Πρώτα-πρώτα είναι οι κοινοί δολοφόνοι. Είναι αυτοί που σκοτώνουνε. Σκοτώνουν τον άλλον άνθρωπο. Οι κοινοί δολοφόνοι. Οι κοινοί εγκληματίες. 

Δεύτερον, είναι όλοι εκείνοι οι λυμεώνες, οι καταστροφείς της ειρήνης, και δημιουργούν εμπόλεμες καταστάσεις. 

Τρίτον, είναι εκείνοι που σκοτώνουν τον εαυτό τους. Οι αυτοκτονούντες. 

Τέταρτον, είναι αυτοί που καταστρέφουν την υγεία των ανθρώπων και συνεπώς πεθαίνουν οι άνθρωποι γρήγορα, είτε έμμεσα είτε άμεσα για να κερδίζουν χρήματα. Έχουν δηλαδή μπροστά στα μάτια τους το κέρδος. Και δέ λογαριάζουν την υγεία των άλλων ανθρώπων. Και συντομεύεται η ζωή του άλλου ανθρώπου, των άλλων ανθρώπων, μόνο και μόνο για να βάλουν αυτοί στην τσέπη τους χρήματα. 

Και πέμπτον, όλοι εκείνοι που προβαίνουν στις εκτρώσεις των εμβρύων. 

 Βέβαια όλα αυτά που σας είπα τώρα, θα μου πείτε, και οι κοινοί δολοφόνοι; Και αυτοί αφού εκθιάζουμε σήμερα τους δράκους και λέμε ζήτω ο δράκος, γιατί όχι; Όλοι αυτοί, έχουν τους λόγους τους και τις δικαιολογίες τους και τις θέσεις τους. Ιδίως η τελευταία περίπτωση, ότι, γιατί είναι φόνος μία έκτρωση; Γιατί είναι φόνος μία έκτρωση απλούστατα. 

Διότι, Άμα συλλήψει, άμα άνθρωπος. Πώς θέλεις να δείς τον άνθρωπο; Να τον δείς έτοιμο, ολόκληρο, να σου πεί "καλημέρα μαμά καλημέρα μπαμπά;" Και τότε θα είναι άνθρωπος; Όταν ήδη φτιάχνεται, κτίζεται, δομείται μέσα στα σπλάχνα της μάνας του ο μέλλον άνθρωπος, αυτός δέν είναι άνθρωπος; Είναι ολόκληρος άνθρωπος. Είναι πλήρης άνθρωπος. Πλήρης, με τη διαφορά, πως η πληρότητά του δέν φαίνεται ακόμη. Αλλά είναι πλήρης άνθρωπος. Ό,τι θα πάρει, θα πάρει μόνο τροφή για να ξεδιπλωθεί. Κατά τ' άλλα είναι δυνάμει πλήρης, πλήρης, πλήρης άνθρωπος. Γι' αυτό λέμε, άμα συλλήψει άμα άνθρωπος. Την στιγμή που συλλαμβάνεται στα σπλάχνα μιας γυναικός ένας άνθρωπος, είναι άνθρωπος. Από την στιγμή εκείνη. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε αγαπητοί μου ότι και οι εκτρώσεις είναι φόνος.

Απόσπασμα από την 89η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης

« Ιερά Αποκάλυψις ».


Όλες οι ομιλίες του βιβλίου « Αποκάλυψις » εδώ


Ασπάλαθος 

Σχόλια