Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«Τατουάζ» απο γραφένιο ελέγχει τον ιδρώτα σε διαβητικούς και εγχύει φάρμακα (22/03/2016)

 


 ANTHONY CUTHBERTSON 

 22/03/2016


Το ηλεκτρονικό δερματικό επίθεμα μπορεί να ανιχνεύει τα επίπεδα γλυκόζης μέσω ηλεκτροχημικών αισθητήρων και να χορηγεί φάρμακα μέσω μικροβελόνων.

δημιουργήθηκε ένας νέος τύπος εύκαμπτου δερματικού επιθέματος από το "θαυματουργό υλικό" γραφένιο, ικανό να ανιχνεύει τα επίπεδα γλυκόζης των διαβητικών και να χορηγεί φάρμακα, αν χρειαστεί.

Το ηλεκτρονικό επίθεμα, που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ στην Κορέα και της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικών MC10, θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταμορφώσει τις θεραπείες για τους πάσχοντες από διαβήτη.

Οι σημερινές μέθοδοι περιλαμβάνουν τεστ με τρύπημα στο δάχτυλο που μπορεί να είναι άβολα, επεμβατικά και μερικές φορές επώδυνα.

Το επίθεμα, το οποίο μοιάζει με τατουάζ όταν τοποθετείται στο δέρμα, παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης μέσω μικροσκοπικών αισθητήρων για τον ιδρώτα.

Εάν ανιχνευθούν υψηλά επίπεδα, ενεργοποιούνται οι μικροβελόνες για την παροχή του φαρμάκου Metformin.

Σε δοκιμές σε ποντίκια με διαβήτη τύπου ΙΙ, το επίθεμα κατάφερε να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Dae-Hyeong Kim, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν γραφένιο για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου, καθώς το υλικό είναι εύκαμπτο και πολύ λεπτό.Προστέθηκαν χρυσές καρφίτσες για να μπορούν να διαβάζουν τα επίπεδα γλυκόζης.

Το γραφένιο, το οποίο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά σε εργαστήριο από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ το 2004, έχει ανακηρυχθεί ως θαυματουργό υλικό λόγω των αξιοσημείωτων ιδιοτήτων και των τεράστιων δυνατοτήτων του.Το υλικό πάχους ενός ατόμου αποτελείται από άτομα άνθρακα σε ένα κυψελοειδές πλέγμα που είναι 200 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι, πιο αγώγιμο από το χαλκό και τόσο εύκαμπτο όσο το καουτσούκ.

Αυτές οι ιδιότητες θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία των πάντων, από τεχνητούς αμφιβληστροειδείς χιτώνες μέχρι ηλιακές κυψέλες εσωτερικού χώρου.

«Εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι ψάχνουν για εφαρμογές γραφενίου που θα το κάνουν να περάσει στην επικρατούσα χρήση», δήλωσε στο Newsweek σε πρόσφατη συνέντευξή του ο καθηγητής Ravi Silva, ερευνητής γραφενίου στο Πανεπιστήμιο του Surrey.

«Επιτέλους τώρα φτάνουμε στο σημείο όπου αυτές οι εφαρμογές θα πραγματοποιηθούν».

Σχόλια