Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«Όταν ο πρόεδρος μιας εταιρείας μέσων ενημέρωσης όπως το..»

 


Greg Staley , 

2021-06-28

Ο πρόεδρος του Thomson Reuters Foundation είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer

(Σ.Ι. Ασκητής: ερμηνεία για τους όρους President και Chairman στα ελληνικά.

  • President : πρόεδρος - ως το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.
  • Chairman:  πρόεδρος - ο οποίος επιλέγεται από το διοικητικό συμβούλιο για να διευθύνει τις συνεδριάσεις του διoικητικού συμβουλίου και να ηγείται του διοικητικού συμβουλίου με άλλους τρόπους)

Ο Jim Smith, πρώην πρόεδρος/president (ως το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας) και διευθύνων σύμβουλος της Thomson Reuters και νυν πρόεδρος/chairman ( ο οποίος επιλέγεται από το διοικητικό συμβούλιο για να διευθύνει τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου και να ηγείται του διοικητικού συμβουλίου με άλλους τρόπους) του οργανισμού, είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer - μόνο που φέρει το όνομα James Smith.

Ο Robert Malone, ο δημιουργός των εμβολίων mRNA, ήταν ο πρώτος που δημοσίευσε το προφίλ του κ. Smith στο LinkedIn που έδειχνε τις συνδέσεις.

Το προφίλ στο LinkedIn που ανήρτησε ο κ. Malone αναφέρει ότι «ο Jim είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer Inc.».



Μετά από αυτό το tweet, φαίνεται ότι ο κ. Smith αφαίρεσε τη φωτογραφία του από το προφίλ του στο LinkedIn, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο δύσκολη τη σύνδεση. 

Ωστόσο, στις φωτογραφίες είναι το ίδιο πρόσωπο και ο "James Smith" που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer παραδέχεται ότι είναι ο πρόεδρος/chairman του ιδρύματος Thomson Reuters και πρώην πρόεδρος/president - επαληθεύοντας ότι πρόκειται πράγματι για τον ίδιο κ. Smith.

Ο κ. Smith είναι επίσης «μέλος του Διεθνούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ».


Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διψούν για αμερόληπτες πληροφορίες που μπορούν να εμπιστευτούν.

Όταν ο πρόεδρος μιας εταιρείας μέσων ενημέρωσης όπως το Reuters είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, πώς μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε μορφή προκατάληψης στην κάλυψη της εξάπλωσης του εμβολίου;

Πρέπει πραγματικά να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων εδώ; 

Πιστεύουν πραγματικά οι άνθρωποι ότι κάποιος μπορεί να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο ενός μεγάλου κατασκευαστή εμβολίων και να παρέχει αμερόληπτη κάλυψη του ίδιου εμβολίου;


Δεν νομίζω ότι μπορείτε να παραμείνετε αμερόληπτος - αλλά αυτή είναι μόνο η δική μου άποψη.

*Επικοινωνήσαμε με το Ίδρυμα Thomson Reuters σχετικά με τη σύνδεση, αλλά δεν λάβαμε κάποιο μήνυμα πριν από τη δημοσίευση αυτού του άρθρου.*


Σχόλια