Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ανάπτυξη διαφανούς επίστρωσης με βάση τη νανοσύνθεση χαλκού-γραφένιου με αντιιική δράση έναντι του ιού της γρίπης

 


Ανάπτυξη διαφανούς επίστρωσης με βάση τη νανοσύνθεση χαλκού-γραφένιου με αντιιική δράση έναντι του ιού της γρίπης

(Σ.Ι. Ασκητής : Αυτό το άρθρο δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα.Παρόλα αυτά , παρατίθεται σε άλλα άρθρα ως πηγή πληροφοριών)



Σύνοψη

Οι αναπνευστικές λοιμώξεις από ιούς RNA αποτελούν μια από τις σημαντικότερες επιβαρύνσεις για την παγκόσμια υγεία και οικονομία.

Ιοί όπως η γρίπη ή οι κορονοϊοί μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων ή μολυσμένων επιφανειών.

Μια αποτελεσματική αντιιική επίστρωση μπορεί να μειώσει σημαντικά τη βιωσιμότητα των σωματιδίων του ιού στο εξωτερικό περιβάλλον, μειώνοντας έτσι το ποσοστό μετάδοσής τους.

Σε αυτή την εργασία, ελέγξαμε μια σειρά νανοσωματιδίων και το συνδυασμό αυτών για αντιιική δράση με βάση την Νανο-Λουσιφεράση χρησιμοποιώντας τον εξαιρετικά ευαίσθητο ιό αναφοράς - τον ιό της γρίπης Α.

 Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα διαλογής, εντοπίσαμε ενα νανοσυνδυασμό χαλκού-γραφένιου (Cu-Gr) που εμφανίζει ισχυρή αντιιική δράση.

Ο εκτεταμένος υλικός και βιολογικός χαρακτηρισμός αυτής της νανοσύνθεσης υπέδειξε μια μοναδική αρχιτεκτονική του μετάλλου του οξειδίου να είναι ένθετο σε φύλλο απο γραφένιο-που μπορεί να αδρανοποιήσει τα σωματίδια του ιού μόνο εντός 30 λεπτών κατα την προεπώαση και στη συνέχεια παρεμποδίζει την είσοδο αυτών των σωματιδίων ιού στο κύτταρο ξενιστή.


Σχόλια

  1. Καλό κι αυτό! Επαναφέρουν τον μύθο πως οι ιοί μεταδίδονται πάνω σε επιφάνειες για να δικαιολογήσουν τους ψεκασμούς επίστρωσης επιφανειών με «έξυπνη σκόνη» (Smart Dust) από νανορομπότ που όμως καταλήγουν στο …αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου όπου παρεμποδίζουν δήθεν την είσοδο του ιού στο «κύτταρο του ξενιστή»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου