Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Ισραήλ θα αποτελέσει κομβικό σημείο της «κούρσας εξοπλισμών δεδομένων» της Google



Η Google ανακοίνωσε ότι δύο νέα υποθαλάσσια καλώδια, που θα εξασφαλίζουν γρήγορη μεταφορά δεδομένων για πολλά χρόνια, θα χρησιμοποιήσουν το Ισραήλ ως κεντρικό σημείο σύνδεσής τους.

Το ένα καλώδιο, που ονομάζεται «Μπλέ», θα συνδέει την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα με το Ισραήλ, ενώ το δεύτερο, το «Raman» (που πήρε το όνομά του από τον C.V. Raman, έναν φυσικό που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ το 1930), θα επεκταθεί προς την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και την Ινδία.

Τα δύο καλώδια θα συνδεθούν στην ξηρά. Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων CTech, το Μπλέ θα εισέλθει στο Ισραήλ στα ανοικτά της ακτής του Τελ Αβίβ και το Raman θα ξεκινήσει από τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας κοντά στη νότια πόλη Eilat. Η CTech ανέφερε ότι η ισραηλινή τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Bezeq ήταν η πλειοδότρια που θα προμηθεύσει το έδαφος για τη σύνδεση.

Αν και η ανακοίνωση αφορά αυτά τα  δύο καλώδια, σύμφωνα με την Haaretz στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα καλώδιο χωρισμένο σε δύο, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι ένα ισραηλινό καλώδιο διασχίζει τη Σαουδική Αραβία.

«Οι χρήστες της Google και οι πελάτες του Google Cloud θα επωφεληθούν από την αυξημένη χωρητικότητα και τη μειωμένη καθυστέρηση σε σημεία της περιοχής», αναφέρει η εταιρεία με έδρα το Mountain View σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπο της.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία στο παρελθόν έγραψε για το έργο, τα καλώδια αποτελούν μέρος της «κούρσας εξοπλισμών δεδομένων» μεταξύ του τεχνολογικού κολοσσού και των ανταγωνιστών της όπως το Facebook, οι οποίοι βασίζονται όλοι στη συνεπή και αξιόπιστη ροή δεδομένων προκειμένου να παρέχουν υπολογιστικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Πηγή


Σχόλια