Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Εμβόλια στη σαλάτα σας; Επιστήμονες καλλιεργούν φυτά γεμάτα με φάρμακα για να αντικαταστήσουν τις ενέσεις



SEPTEMBER 16, 2021


Riverside, California - Οι εμβολιασμοί μπορεί να είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν πρόκειται για ενέσεις. Τι θα λέγατε λοιπόν αν μπορούσατε να αντικαταστήσετε την επόμενη ένεση με μια σαλάτα; 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ριβερσάιντ εργάζονται πάνω σε μια μέθοδο για την καλλιέργεια βρώσιμων φυτών που φέρουν το ίδιο φάρμακο με ένα εμβόλιο mRNA.
Το εμβόλιο COVID-19 είναι ένα από τα πολλά εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA) για την καταπολέμηση των ιών. 
____

[σ.ι. Ασκητής : Για το άνωθεν σχόλιο του συγγραφέα οτι «το εμβόλιο COVID-19 είναι ένα από τα πολλά εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA) για την καταπολέμηση των ιών», να θυμηθούμε οτι
  • Πριν από τη δοκιμή Φάσης 3 για το (εμβόλιο) mRNA-1273  και (του εμβολίου) μιας άλλης εταιρείας, δεν είχε διεξαχθεί ποτέ δοκιμή Φάσης 3 στην οποία το mRNA να είναι το κύριο δραστικό συστατικό.Δεν υπήρξε ποτέ και ενδέχεται να μην υπάρξει ποτέ ένα προϊόν που να διατίθεται στο εμπόριο στο οποίο το mRNA να είναι το κύριο δραστικό συστατικό. Εμβόλιο της Moderna για τον Covid-19, σελίδα 69)
  • Επί του παρόντος, το mRNA θεωρείται προϊόν γονιδιακής θεραπείας από τον FDA. ( Εμβόλιο της Moderna για τον Covid-19, σελίδα 70) ]



____

Λειτουργούν διδάσκοντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν και να επιτίθενται σε μια συγκεκριμένη μολυσματική ασθένεια. 

Δυστυχώς, τα εμβόλια mRNA πρέπει να παραμένουν σε ψυχρή αποθήκευση μέχρι τη χρήση τους, διαφορετικά χάνουν τη σταθερότητά τους. Η ομάδα του UC-Riverside λέει ότι αν επιτύχει, το κοινό θα μπορούσε να τρώει εμβόλια mRNA φυτικής προέλευσης - τα οποία θα μπορούσαν επίσης να επιβιώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Χάρη σε μια επιχορήγηση ύψους 500.000 δολαρίων από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, οι ερευνητές επιδιώκουν τώρα την επίτευξη τριών στόχων. 
Πρώτον, η ομάδα θα προσπαθήσει να επιτύχει τη μεταφορά του DNA που θα περιέχει τα mRNA εμβόλια σε φυτικά κύτταρα - όπου θα μπορεί να γίνει η αντιγραφή. 
Στη συνέχεια, οι συγγραφείς της μελέτης θέλουν να δείξουν ότι τα φυτά μπορούν πράγματι να παράγουν αρκετό mRNA για να αντικαταστήσουν μια παραδοσιακή ένεση. 
Τέλος, η ομάδα θα πρέπει να καθορίσει τη σωστή δόση που θα πρέπει να τρώνε οι άνθρωποι για να αντικαταστήσουν σωστά τους εμβολιασμούς.

«Το ιδανικό θα ήταν μόνο ένα φυτό να παράγει αρκετό mRNA για να εμβολιάσει ένα άτομο», λέει ο Juan Pablo Giraldo, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βοτανικής και Φυτικών Επιστημών του UCR, σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

«Δοκιμάζουμε αυτή την μέθοδο με σπανάκι και μαρούλι και έχουμε μακροπρόθεσμους στόχους να την καλλιεργούν οι άνθρωποι στους δικούς τους κήπους», προσθέτει ο Giraldo. «Οι αγρότες θα μπορούσαν επίσης τελικά να καλλιεργούν ολόκληρα χωράφια με αυτό».

Τα φυτά είναι ικανά να αναπτύσσουν περισσότερα εμβόλια

Ο Giraldo και μια ομάδα επιστημόνων από το UC-San Diego και το Carnegie Mellon University λένε ότι το κλειδί για την παραγωγή βρώσιμων εμβολίων είναι οι χλωροπλάστες. Πρόκειται για μικρά όργανα στο εσωτερικό των φυτικών κυττάρων που βοηθούν στη μετατροπή του ηλιακού φωτός σε ενέργεια.

«Είναι μικροσκοπικά εργοστάσια που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και παράγουν ζάχαρη και άλλα μόρια που επιτρέπουν στο φυτό να αναπτυχθεί», εξηγεί ο Giraldo. «Είναι επίσης μια ανεκμετάλλευτη πηγή για την παραγωγή επιθυμητών μορίων.»

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι δυνατόν οι χλωροπλάστες να εκφράζουν γονίδια που δεν αποτελούν φυσικό μέρος του εν λόγω φυτού. 
Η ομάδα του Giraldo το πέτυχε αυτό στέλνοντας γενετικό υλικό μέσα σε ένα προστατευτικό περίβλημα σε φυτικά κύτταρα.

Στη νέα μελέτη, ο Giraldo συνεργάστηκε με την καθηγήτρια Nicole Steinmetz του UC-San Diego για να χρησιμοποιήσει τη νανοτεχνολογία ωστε να μεταφέρει περισσότερο γενετικό υλικό στους χλωροπλάστες.

«Η ιδέα μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τα φυσικά νανοσωματίδια, δηλαδή τους ιούς των φυτών, για τη μεταφορά γονιδίων στα φυτά», λέει ο Steinmetz. 
«Αυτό συνεπάγεται κάποια (γενετική) μηχανική επεξεργασία ώστε τα νανοσωματίδια να πάνε στους χλωροπλάστες και επίσης να μην είναι μολυσματικά προς τα φυτά».

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους άρχισα να δραστηριοποιούμαι στη νανοτεχνολογία ήταν για να μπορέσω να την εφαρμόσω στα φυτά και να δημιουργήσω νέες τεχνολογικές λύσεις. Όχι μόνο για τρόφιμα, αλλά και για προϊόντα υψηλής αξίας, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα», προσθέτει ο Giraldo.


Σχόλια