Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

«Ψηφιακό Δίδυμο» - Τι είναι;


IBM


Τι είναι ένα «Ψηφιακό Δίδυμο;»

Ένα ψηφιακό δίδυμο είναι μια εικονική αναπαράσταση ενός αντικειμένου ή συστήματος που καλύπτει τον κύκλο ζωής του, ενημερώνεται από δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιεί προσομοίωση, μηχανική μάθηση και συμπεράσματα για να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων.


Πώς λειτουργεί ένα «Ψηφιακός Δίδυμος;»

Το ψηφιακό δίδυμο είναι ένα εικονικό μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια ένα φυσικό αντικείμενο. 

Το αντικείμενο που μελετάται - για παράδειγμα, μια ανεμογεννήτρια - είναι εξοπλισμένο με διάφορους αισθητήρες που σχετίζονται με ζωτικούς τομείς λειτουργικότητας. Αυτοί οι αισθητήρες παράγουν δεδομένα σχετικά με διάφορες πτυχές της απόδοσης του φυσικού αντικειμένου, όπως η παραγωγή ενέργειας, η θερμοκρασία, οι καιρικές συνθήκες και άλλα. Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια αναμεταδίδονται σε ένα σύστημα επεξεργασίας και εφαρμόζονται στο ψηφιακό αντίγραφο. 

Μόλις ενημερωθεί με αυτά τα δεδομένα, το εικονικό μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση προσομοιώσεων, τη μελέτη ζητημάτων απόδοσης και τη δημιουργία πιθανών βελτιώσεων, όλα με στόχο τη δημιουργία πολύτιμων πληροφοριών - οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να εφαρμοστούν ξανά στο αρχικό φυσικό αντικείμενο.


Εφαρμογές:

Τα ψηφιακά δίδυμα χρησιμοποιούνται ήδη εκτενώς στις ακόλουθες εφαρμογές


  
Εξοπλισμός παραγωγής ενέργειας


Σε Δομές και τα συστήματά τους


Λειτουργίες παραγωγής


Υπηρεσίες υγείας


Αυτοκινητοβιομηχανία


Αστικός σχεδιασμός

Σχόλια