Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Διεπαφή Εγκεφάλου Χρησιμοποιεί Μικροσκοπικές Βελόνες

 


by Al Williams

Συχνά μαθαίνουμε τα νέα από την ερευνητική επιστημονική κοινότητα και σκεφτόμαστε: «Θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε κι εμείς αυτό». 
Αλλά η τελευταία διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής από μια διεθνή ομάδα, στην οποία συμμετέχει και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, μας τρομάζει. 
Χρησιμοποιεί μια σειρά από μικροσκοπικές βελόνες που διαπερνούν το δέρμα αλλά παραμένουν πολύ μικρές για να τις ανιχνεύσουν τα νεύρα σας. 
Σωστά. Υποθέτουμε ότι πρέπει να είναι αποστειρωμένες, αλλά όπως και να 'χει, δεν θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε μια συστοιχία πλέγματος βελόνων για να τις προσαρμόσουμε στον εγκέφαλό σας.

Φαίνεται ότι η μαλακή συσκευή είναι άνετη και επειδή είναι πολύ ελαφριά δεν επηρεάζεται από θόρυβο, αν ο χρήστης ανοιγοκλείνει τα μάτια ή κινείται με άλλο τρόπο. 
Κοιτάζοντας τη φωτογραφία των ηλεκτροδίων, φαίνονται φοβερά μυτερά, αλλά υποθέτουμε ότι είναι μεγεθυμένα αρκετές φορές, αφού η ανάρτηση αναφέρει ότι δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.


Με τη χρήση μηχανικής μάθησης, οι άνθρωποι ήταν σε θέση να ελέγχουν εργασίες εικονικής πραγματικότητας με μεγάλη ακρίβεια - περίπου 93%. 
Ο έλεγχος αντικειμένων μέσω εγκεφαλικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η πρόκληση ήταν πάντα να βρεθεί ένας εύκολος και ισχυρός τρόπος για να διαβάζονται αρχικά τα εγκεφαλικά κύματα. Προφανώς, αυτού του είδους η τεχνολογία θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει την προσαρμοστική τεχνολογία (adaptive technology) όπου η χρήση παραδοσιακών μεθόδων ελέγχου δεν είναι εφικτή.

Έχουμε δει την μέθοδο του εγκεφαλικού ελέγχου να χρησιμοποιείται για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου
Έχουμε δει ακόμη και ένα Arduino να συμμετέχει στην διαδικασία.

Σχόλια