Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» συναντά το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (IoB) : χειραγώγηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς με αυταρχική επιτήρηση

 


Η ιχνηλάτηση επαφών δεν είναι μόνο για τον εντοπισμό ιών, αλλά είναι ένα εργαλείο κοινωνικής πίστωσης για την παρακολούθηση των θλιβερών ενός έθνους: προοπτική

the sociable

Καθώς η δικτύωση ανθρώπων και μηχανών δείχνει να υπόσχεται απίστευτες προοπτικές για τη βελτίωση γενικότερα της υγείας και ευημερίας για τις επόμενες γενιές, το Διαδίκτυο των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB) κινδυνεύει επίσης να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κράτος επιτήρησης, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος.

Το Διαδίκτυο των Σωμάτων «μπορεί να προκαλέσει ανακαλύψεις στην ιατρική γνώση [...] Ή μπορεί να επιτρέψει ένα κράτος επιτήρησης με πρωτοφανή διείσδυση και συνέπειες». - RAND Corporation report

Μετά την έναρξη της ατζέντας για  τη «μεγάλη επανεκκίνηση» (Great Reset), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) πίεσε για την παγκόσμια υιοθέτηση του «Διαδικτύου των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB), το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να επιτρέψει τη δημιουργία ενός αυταρχικού μηχανισμού επιτήρησης που μπορεί να χειραγωγεί την ανθρώπινη συμπεριφορά για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας RAND, το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) «θα μπορούσε να προκαλέσει ανακαλύψεις στην ιατρική γνώση [...] Ή θα μπορούσε να επιτρέψει μια κατάσταση επιτήρησης με πρωτοφανή διείσδυση και συνέπειες».




Το οικοσύστημα ονόματι «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) αποτελεί μέρος της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης (4IR / Fourth Industrial Revolution) που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF) επιθυμεί να αξιοποιήσει για την ατζέντα της «μεγάλης επανεκκίνησης» (Great Reset).

«Μια θετική πλευρά της πανδημίας είναι ότι έδειξε πόσο γρήγορα μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας [...] Οι πληθυσμοί έδειξαν σε συντριπτικό βαθμό προθυμία να κάνουν θυσίες.» - Klaus Schwab, Διευθυντής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF)

Η λεγόμενη ατζέντα της «μεγάλης επανεκκίνησης», η οποία σχεδιάστηκε πριν από πέντε χρόνια και ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, υπόσχεται να μας δώσει έναν «καλύτερο κόσμο» με μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ισότητα, αν συμφωνήσουμε να «ανανεώσουμε όλες τις πτυχές των κοινωνιών και των οικονομιών μας - από την εκπαίδευση μέχρι τα κοινωνικά συμβόλαια και τις συνθήκες εργασίας».

Τέτοιες ριζικές αλλαγές θα απαιτούσαν μια πλήρη αλλαγή στη σκέψη και τη συμπεριφορά μας, και ποιος άλλος τρόπος είναι καλύτερος για να τροποποιηθεί η συμπεριφορά μας από το να παρακολουθείται κάθε μας κίνηση μέσω ενός συνδεδεμένου δικτύου ψηφιακών συσκευών παρακολούθησης;

Σύμφωνα με την RAND, «η μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και η ευρεία διάδοση του IoB σε smartphones και συσκευές - ορισμένες από τις οποίες μπορεί να συλλέγουν δεδομένα εν αγνοία του χρήστη - θα αυξήσουν την ψηφιακή παρακολούθηση των χρηστών σε ένα ευρύ φάσμα συμπεριφορών».

«Η αυξημένη υιοθέτηση του IoB μπορεί επίσης να αυξήσει τους παγκόσμιους γεωπολιτικούς κινδύνους, επειδή τα κράτη επιτήρησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα IoB για την επιβολή αυταρχικών καθεστώτων». - RAND Corporation report

Παραδείγματα Internet of Bodies, RAND Corporation

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF) υποστηρίζει πλήρως την ευρεία υιοθέτηση του «Διαδικτύου των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB), παρά την αναγνώριση των τεράστιων ηθικών ανησυχιών που συνεπάγεται η ύπαρξη «ενός άνευ προηγουμένου αριθμού αισθητήρων που συνδέονται, εμφυτεύονται ή καταπίνονται στο ανθρώπινο σώμα για την παρακολούθηση, την ανάλυση, ακόμη και την τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος και της συμπεριφοράς».

Ήρθε η ώρα για το Διαδίκτυο των σωμάτων (Internet of Bodies / IoB). Αυτό σημαίνει τη συλλογή των σωματικών μας δεδομένων μέσω συσκευών που μπορούν να εμφυτευτούν, να καταποθούν ή απλώς να φορεθούν, δημιουργώντας τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία. - Xiao Liu, WEF

Γνωρίζοντας ότι το Διαδίκτυο των Σωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση στα πιο ευαίσθητα δεδομένα υγείας, οικονομικών και συμπεριφοράς κάθε ανθρώπου στον πλανήτη, η ελίτ του Νταβός «προτρέπει τους ενδιαφερόμενους από όλους τους τομείς, τις βιομηχανίες και τις γεωγραφικές περιοχές να συνεργαστούν για τον μετριασμό των κινδύνων, προκειμένου να απελευθερωθεί πλήρως το δυναμικό του Διαδικτύου των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB)», σύμφωνα με έκθεση απο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF) τον Ιούλιο του 2020.

«Μετά το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things / IoT), το οποίο μεταμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, ταξιδεύουμε και εργαζόμαστε συνδέοντας καθημερινά αντικείμενα στο Διαδίκτυο, ήρθε η ώρα για το Διαδίκτυο των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB)», έγραψε η Xiao Liu, συνεργάτης του Κέντρου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (4IR / Fourth Industrial Revolution) του Παγκόσμιου Οικονομικoύ Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF).

«Αυτό σημαίνει συλλογή των φυσικών μας δεδομένων μέσω συσκευών που μπορούν να εμφυτευτούν, να καταποθούν ή απλώς να φορεθούν, δημιουργώντας τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία».

Αν νομίζετε ότι η ιδέα πίσω από τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών είναι μόνο για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από ιούς, ξανασκεφτείτε το.

Αλλά ενώ «η πρόσβαση σε τεράστιους χείμαρρους βιομετρικών δεδομένων που μεταδίδονται σε ζωντανή ροή θα μπορούσε να προκαλέσει ανακαλύψεις στην ιατρική γνώση ή στην κατανόηση της συμπεριφοράς», η RAND Corporation προειδοποιεί ότι το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) θα μπορούσε επίσης «να επιτρέψει μια κατάσταση επιτήρησης με πρωτοφανή διείσδυση και συνέπειες».

Σύμφωνα με το RAND, «η αυξημένη υιοθέτηση του Διαδικτύου των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB) μπορεί επίσης να αυξήσει τους παγκόσμιους γεωπολιτικούς κινδύνους, επειδή τα κράτη επιτήρησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα απο το IoB για την επιβολή αυταρχικών καθεστώτων».

Για παράδειγμα, πρόκειται για το ίδιο οικοσύστημα που επιτρέπει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) να συλλέγει δεδομένα DNA από τον πληθυσμό των Ουιγούρων, ώστε το αυταρχικό καθεστώς να μπορεί να κατασκοπεύει, να φυλακίζει και να στειρώνει μια ολόκληρη εθνοτική μειονότητα, μεταξύ άλλων τρομερών φρικαλεοτήτων.


Αλλά αν θέλετε να δείτε πώς το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) ταιριάζει σε μια μεγάλη επανεκκίνηση, όπως αυτή που διαφημίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF), κοιτάξτε το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας, το οποίο «χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες συγκεντρωμένων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων υγείας, σχετικά με τα άτομα για να καθορίσει την αξιοπιστία τους και να δώσει κίνητρα για επιθυμητές συμπεριφορές», σύμφωνα με το RAND.

Ένας πληθυσμός που γνωρίζει ότι παρακολουθείται θα αλλάξει τη συμπεριφορά του για να συμμορφωθεί με τους κανόνες και οι πολίτες του θα αστυνομεύσουν τον εαυτό τους.

Έτσι, το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) είναι ένα εργαλείο που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλούς σκοπούς - μπορεί να φέρει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη προς όφελος όλων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση, τον εντοπισμό και την πρόληψη παγκόσμιων κρίσεων πριν εκδηλωθούν και μπορεί να μετατραπεί σε μηχανισμό χειραγώγησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα της παγκόσμιας ελίτ.

Η ιχνηλάτηση επαφών είναι επίσης ένα εργαλείο για τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο, με το οποίο παρακολουθούνται οι λεγόμενοι αξιοθρήνητοι ή ανεπιθύμητοι πολίτες ενός έθνους.
Σκεφτείτε την αστυνόμευση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης μέσω της ανίχνευσης επαφών - όχι μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά και μέσω τσιπ εντοπισμού που εμφυτεύονται στο ανθρώπινο σώμα.

Σήμερα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF) υποστηρίζει πλήρως τη χρήση του Διαδικτύου των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB) και υποστηρίζει ενεργά τα ψηφιακά διαβατήρια υγείας (CovidPass) και τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών (CommonPass).

Αν νομίζετε ότι η ιδέα πίσω από τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών είναι μόνο για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από ιούς, ξανασκεφτείτε το.

Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που κυριολεκτικά ειδοποιεί τους πολίτες - με μια προειδοποίηση όταν πλησιάζουν σε απόσταση 500 μέτρων κάποιον που έχει χρέη - σύμφωνα με την «Παγκόσμια Έκθεση Κινδύνων 2019» του Παγκόσμιου Οικονομικoύ Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF).

Η εφαρμογή έχει δημιουργήσει ουσιαστικά έναν χάρτη των «κακοπληρωτών οφειλετών», σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, και σας δείχνει την ακριβή τοποθεσία του οφειλέτη, αν και δεν είναι σαφές αν οι εμφανιζόμενες πληροφορίες περιλαμβάνουν όνομα ή φωτογραφία.

Έτσι, ενώ το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) προτρέπει σε μεγαλύτερη χρήση του Διαδικτύου των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB) και στον εντοπισμό επαφών, η τεχνολογία δεν είναι μόνο για τον εντοπισμό της εξάπλωσης ενός ιού.

Η ιχνηλάτηση επαφών είναι επίσης ένα εργαλείο για τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο, με το οποίο παρακολουθούνται οι λεγόμενοι αξιοθρήνητοι ή ανεπιθύμητοι πολίτες ενός έθνους.

Σκεφτείτε την αστυνόμευση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης μέσω της ανίχνευσης επαφών - όχι μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά και μέσω τσιπ εντοπισμού που εμφυτεύονται στο ανθρώπινο σώμα.

«Η ευρεία χρήση του Διαδικτύου των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σωματικής βλάβης, κατασκοπείας και εκμετάλλευσης δεδομένων από αντιπάλους» - έκθεση της RAND Corporation



Η έκθεση της RAND προειδοποίησε επίσης ότι «η ευρεία χρήση του Διαδικτύου των Σωμάτων (Internet of Bodies / IoB) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σωματικής βλάβης, κατασκοπείας και εκμετάλλευσης των δεδομένων από τους αντιπάλους.

«Δεν χρειάζεται πλέον να είστε πράκτορας της MI6 και να έχετε αποκτήσει ένα Walther PPK για να δολοφονήσετε κάποιον, αλλά αρκεί να αποκτήσετε πρόσβαση στις ιατρικές συσκευές του» - Richard Staynings, Cylera

Πράγματι, εάν κρατικά υποστηριζόμενοι χάκερς ή εγκληματικές οργανώσεις αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται από έναν στόχο υψηλού κύρους, οι χάκερς θα μπορούσαν απλώς να την απενεργοποιήσουν και να δολοφονήσουν τον στόχο τους.

Όπως δήλωσε κάποτε ο Richard Staynings, επικεφαλής στρατηγικής ασφάλειας της Cylera, στο The Sociable, «Δεν χρειάζεται πλέον να είστε πράκτορας της MI6 και να έχετε αποκτήσει ένα Walther PPK για να δολοφονήσετε κάποιον - αρκεί να αποκτήσετε πρόσβαση στις ιατρικές συσκευές του».

Εκτός από τους γεωπολιτικούς κινδύνους, η έκθεση της RAND προειδοποίησε ότι το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) θα μπορούσε επίσης «να αυξήσει τις ανισότητες στα αποτελέσματα της υγείας, όπου μόνο τα άτομα με οικονομικά μέσα έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές τις παροχές».

Ωστόσο, αυτό φαίνεται απίθανο σενάριο, επειδή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) δεν θέλει να βλέπει ένα έθνος να αποκτά υπερβολική δύναμη. Προτιμά την ισορροπία. Θέλει κάθε χώρα να ακολουθεί τους κανόνες. Θέλει μια τεχνοκρατική ουτοπία.

«Ο αυταρχισμός είναι ευκολότερος σε έναν κόσμο απόλυτης ορατότητας και ιχνηλασιμότητας, ενώ η δημοκρατία μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη» - Παγκόσμιου Οικονομικoύ Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF)

Ως εκ τούτου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) θα ήθελε να δει το «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) να ρυθμίζεται ομοιόμορφα σε όλο τον κόσμο, και η ελίτ του Νταβός ζητά συστηματικά την ηθική διακυβέρνησή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιτήρηση θα εξαφανιστεί.

Καθόλου.

Σημαίνει απλώς ότι όλοι θα κατασκοπεύονται εξίσου, αφού έχουν συναινέσει στα δρακόντεια μέτρα που μεταμφιέζονται ως εξυπηρέτηση του γενικότερου καλού.

Στην καρδιά του προγράμματος, το  «Διαδίκτυο των Σωμάτων» (Internet of Bodies / IoB) εξαρτάται από τη συλλογή τεράστιου όγκου βιομετρικών δεδομένων, τα οποία «θα επιτρέψουν νέες μορφές κοινωνικού ελέγχου», σύμφωνα με την έκθεση WEF Global Risks 2019.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) κατέληξε πριν από δύο χρόνια στο συμπέρασμα ότι «ο αυταρχισμός είναι ευκολότερος σε έναν κόσμο απόλυτης ορατότητας και ιχνηλασιμότητας, ενώ η δημοκρατία μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη».


Τώρα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) θέλει να εκμεταλλευτεί την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (Fourth Industrial Revolution / 4IR) στο πλαίσιο της ατζέντας για τη μεγάλη επανεκκίνηση (Great Reset) και έχει μαζική υποστήριξη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους παγκόσμιους ηγέτες και τους ισχυρούς της βιομηχανίας.

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής και διευθυντής του Παγκόσμιου Οικονομικoύ Φόρουμ (World Economic Forum  / WEF), είχε ήδη ζητήσει τη μεγάλη επανεκκίνηση (Great Reset) από το 2014 (βλ. παραπάνω βίντεο), αλλά αποφάσισε τον Ιούνιο του 2020 ότι φέτος ήταν η χρονιά για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο, επειδή η κρίση του κοροναϊού είχε παρουσιάσει ένα «σπάνιο αλλά στενό παράθυρο ευκαιρίας».

Και για να γίνει πραγματικότητα η παγκοσμιοποιημένη ουτοπία των ελίτ του Νταβός, θα απαιτηθεί καθολική εμπιστοσύνη στις ολοένα και πιο επεμβατικές χρήσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών.

Αν είστε πρόθυμοι να πιστέψετε ότι ένα παγκόσμιο, μη εκλεγμένο σώμα γραφειοκρατών με έδρα την Ελβετία έχει το συμφέρον σας στην καρδιά του - τότε είστε πρόθυμοι να δεχτείτε ότι η σωματική σας αυτονομία, η ιδιωτική σας ζωή και η ψυχική σας ελευθερία μπορεί να διακυβευθούν για να εξυπηρετηθεί το γενικότερο καλό.

----

Περισσότερα για τη Μεγάλη Επανεκκίνηση θα βρείτε εδώ

Περισσότερα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων θα βρείτε εδώ

Περισσότερα για το Διαδίκτυο των Σωμάτων θα βρείτε εδώ

Περισσότερα για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα βρείτε εδώ

Σχόλια