Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Ο Τόνι Μπλερ ζητά τα διαβατήρια εμβολιασμού ωστε να αποτραπεί ένα νέο lockdown


Ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι τα διαβατήρια Covid ενίσχυσαν τη λήψη εμβολίων και βοήθησαν στον έλεγχο του ιού στην Ευρώπη.

By

Sarah Newey, GLOBAL HEALTH SECURITY CORRESPONDENT and 

Paul Nuki, GLOBAL HEALTH SECURITY EDITOR


Ο Τόνι Μπλερ προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εισαγάγει τα διαβατήρια εμβολιασμού για εγχώρια χρήση, αλλιώς θα κινδυνεύσει να μπει σε νέο lockdown.

Σε ένα νέο έγγραφο πολιτικής με συστάσεις για την αποτροπή της πανδημίας τον ερχόμενο χειμώνα, ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε το  Covid Pass ως «την κεντρική πολιτική που απαιτείται για την αποφυγή περαιτέρω lockdowns».

«Η χρήση του Covid Pass μπορεί να εξυπηρετήσει δύο σκοπούς - την παροχή κινήτρων για εμβολιασμό και τη μείωση της μετάδοσης», αναφέρει η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο από το Tony Blair Institute for Global Change.  

«Είναι το μόνο εργαλείο που μας επιτρέπει να δείξουμε ότι όσοι έχουν τον ιό και πρέπει να μείνουν στο σπίτι είναι όντως στο σπίτι - και ότι όσοι είναι απαλλαγμένοι από τον ιό μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα».

Ο κ. Μπλερ είναι από καιρό ενεργός υποστηρικτής των διαβατηρίων εμβολίων, τόσο για εσωτερική χρήση όσο και για τη διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών. Η έκθεση επισημαίνει τη Γαλλία, η οποία ιστορικά αντιμετώπιζε προβλήματα διστακτικότητας όσον αφορά τα εμβόλια, ως μια επιτυχημένη ιστορία που αποδεικνύει τη χρησιμότητά τους.

Η Γαλλία έχει σήμερα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της εμβολιασμένο από ό,τι το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε αργότερα.

«Σύμφωνα με το γραφείο του [Γάλλου] πρωθυπουργού, 12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί από τότε που ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την εισαγωγή του διαβατηρίου εμβολιασμού για τον Covid τον Ιούλιο», αναφέρει η νέα έκθεση. «Αν και οι απόψεις είναι ανάμεικτες, φέρεται να είναι η άποψη πολλών γιατρών ότι η απαίτηση του διαβατηρίου εμβολιασμού για τον Covid ισοπέδωσε την καμπύλη της πανδημίας αυτό το καλοκαίρι».

Ο κ. Μπλερ λέει ότι ένα παρόμοιο σύστημα εδώ θα εξασφάλιζε ότι ένα άτομο χωρίς να νοσεί απο Covid θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα δημοσίως, ακόμη και αν τα κρούσματα αυξάνονταν. Αυτό το βήμα, προσθέτει, «πρέπει να γίνει επειγόντως για να δοθεί στις επιχειρήσεις η εμπιστοσύνη ότι η αποφυγή περαιτέρω lockdowns είναι κάτι περισσότερο από μια φιλοδοξία - αλλά είναι εφικτή».

Το 26σέλιδο έγγραφο έρχεται μετά την παρουσίαση από τον Μπόρις Τζόνσον του «Φθινοπωρινού και Χειμερινού Σχεδίου» του σε δύο μέρη για την καταπολέμηση του Covid την Τετάρτη. Αν και ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει πρόσθετα μέτρα, ένα σύστημα διαβατηρίου εμβολίων - το οποίο δεν είναι δημοφιλές μεταξύ των απλών βουλευτών των Τόρις - θα επιβληθεί μόνο στο πλαίσιο του υπάρχοντος «σχεδίου Β» του.

Η κυβέρνηση απέφυγε επίσης να επαναφέρει εντολές για μάσκες προσώπου ή εντολή για εργασία από το σπίτι - και αντ' αυτού βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε αναμνηστικά εμβόλια, στην εξάπλωση των εμβολίων μεταξύ των παιδιών και στο σύστημα ελέγχου / ανίχνευσης για να κρατήσει τον ιό υπό έλεγχο.

Η προσέγγιση αυτή επικρίθηκε έντονα από το Ινστιτούτο Tony Blair, το οποίο προειδοποιεί ότι «τα περιθώρια ελιγμών στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι περιορισμένα» και προτείνει ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να ακολουθήσει αποσπασματικές τακτικές χωρίς το σωστό σχέδιο».

Για να διατηρηθεί το ποσοστό των ασθενών με Covid στην εντατική κάτω από το 25% και να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του NHS, απαιτούνται περισσότερα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού, αναφέρει το έγγραφο. Σε αυτά περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους, μη αεριζόμενους χώρους.

Το έγγραφο καλεί επίσης να δοθεί εκ νέου έμφαση στις προσπάθειες εμβολιασμού του πλανήτη, προειδοποιώντας ότι η μείωση της μετάδοσης παγκοσμίως είναι απαραίτητη για να «μειωθεί ο Covid-19 σε μια διαχειρίσιμη ενδημική κατάσταση». 

____

Σ.Ι. Ασκητής : Να θυμηθούμε τις δηλώσεις που έκαναν σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ο Tedros Adhanom και η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

___

Ο Tedros Adhanom, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλάει για τα διαβατήρια εμβολιασμού, 14/09/2021:

«Μελλοντικά όταν η εμβολιαστική κάλυψη αυξηθεί παγκοσμίως, μπορεί να συζητηθεί τα διαβατήρια εμβολιασμού να χρησιμοποιηθούν ως προϋπόθεση για ταξίδια.
Και γι' αυτό βοηθάμε τις χώρες που εργάζονται πάνω στα διαβατήρια εμβολιασμού, έτσι ώστε να έχουμε ένα ενιαίο σύστημα όταν χρειαστεί το διαβατήριο εμβολιασμού και όταν είναι καιρός να το χρησιμοποιήσουμε.»



___

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, 21/05/2021 :

«Το σύστημα της ευρωπαϊκής πύλης που δημιουργούμε για τα κράτη - μέλη δίνει τη δυνατότητα και σε τρίτες χώρες να συνδεθούν ωστε να είναι διαλειτουργικό με άλλες χώρες - τρίτες χώρες - εκτός της Ε.Ε.»



___

Άγιος Παϊσιος :

«Κι ενώ τα σημεία των καιρών φαίνονται ξεκάθαρα - το "θηρίο" στης Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφίξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ. "Η κάρτα, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγίσματος" τι φανερώνουν;
Δυστυχώς το ράδιο μόνο παρακολουθεί τι καιρό θα έχουμε.»


Σχόλια