Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα εφαρμόσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα βασισμένο στο Blockchain για τη βελτίωση των διαδικασιών ιατρικού εφοδιασμού

Η Consensus Networks χρησιμοποιεί το IoTeX Blockchain  για την παρακολούθηση της υγείας 700.000 ναυτών και πεζοναυτών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε πραγματικό χρόνο.



By Erhan Kahraman,

For Cointelegraph


Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να διερευνά την τεχνολογία Blockchain για τη βελτίωση των λειτουργιών του.

Τον Μάιο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων με την Consensus Networks για την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης εφοδιασμού με τεχνολογία Blockchain, ονόματι HealthNet.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Blockchain IoTeX με έμφαση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT / Internet of Things), έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ και μετράει τις ημέρες για την πιλοτική εφαρμογή του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μοιράστηκε με την Cointelegraph, η Consensus Networks έχει ως στόχο να παρέχει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και υλικοτεχνική υποστήριξη για σχεδόν 700.000 ναύτες και πεζοναύτες, μέσω της πλατφόρμας HealthNet.

Ο προγραμματιστής επέλεξε το IoTex Blockchain για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ασφάλειας και για να είναι επεκτάσιμη η χρήση του για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Nathan Miller, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Consensus Networks, δήλωσε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 50% και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είναι ικανοποιημένο με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής. 

Πρόσθεσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα «συμμετάσχει μαζί με άλλους εταίρους που ενδιαφέρονται για την πλατφόρμα HealthNet - που έχει ως βάση λειτουργίας το Blockchain ».

Τα πιλοτικά προγράμματα για τη βελτίωση των απαρχαιωμένων και αναποτελεσματικών συστημάτων περιλαμβάνουν την ιατρική υλικοτεχνική υποδομή, τη ζήτηση φαρμακευτικών προϊόντων, την πρόβλεψη της ζήτησης προϊόντων αίματος και τις προμήθειες χειρουργικών προθέσεων - και  ιατρικού εξοπλισμού.

Ο Miller προέβλεψε ότι η ιατρική βιομηχανία είναι έτοιμη να ανανεώσει τα συστήματά της με λύσεις που βασίζονται στο Blockchain, προσθέτοντας:

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι σήμερα οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Ford, διαθέτουν καλύτερο δίκτυο για τη διασφάλιση της υγείας των οχημάτων τους στο συνεργείο ή στο δρόμο, από ότι ο ιατρικός τομέας για την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων.»

Το HealthNet δεν είναι ένα έργο αποκλειστικά για το Πολεμικό Ναυτικό, υπογράμμισε ο Miller. 

Θα βοηθήσει τους ιατρικούς φορείς να χρησιμοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον δεδομένων και μια διασύνδεση για την παρακολούθηση των ιατρικών προμηθευτών - από τον κατασκευαστή μέχρι και τον ασθενή, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης και η σπατάλη.

«Για παράδειγμα, θα είναι σπουδαίο για τους οίκους ευγηρίας, βοηθώντας στη λήψη καλύτερης φροντίδας χωρίς να μετακινούνται ή να να τους μετακινούν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης», εξήγησε ο Miller. «Το σύστημα θα βοηθήσει στην παρακολούθηση της υγείας τους - στην πρόβλεψη των αναγκών τους και στην τακτοποίησή τους - ώστε να μην χρειάζεται να επισκέπτονται κλινικές».

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει πειραματιστεί στο παρελθόν με την τεχνολογία Blockchain. Η Πολεμική Αεροπορία ήταν ένα από τα πρώτα παραρτήματα που σύναψε σύμβαση με μια νεοσύστατη επιχείρηση για σύστημα βασισμένο στο Blockchain

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χορήγησε στην εταιρία Simba Chain 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μιας ασφαλούς πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η εταιρία Simba έχει λάβει άλλα 1,5 εκατομμύρια δολάρια το 2021 για να δημιουργήσει μια μέθοδο βασισμένη στο Blockchain, για να είναι δυνατή η ανίχνευση της ζήτησης για κρίσιμα εξαρτήματα στρατιωτικών όπλων.


Σ.Ι.Ασκητής : περισσότερα για το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» θα βρείτε εδώ



Παράθεση σχετικών βίντεο για το Blockchain












Σχόλια