Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Οι τρεις παράγοντες που βελτιώνουν τον κόσμο.

 Τρεις παράγοντες βελτιώνουν τον κόσμο σύμφωνα με τον Sir Ronald Cohen


Forbes ,

By Jeff McMahon ,

31/10/2021


Ο φιλάνθρωπος και επενδυτής - ο οποίος χρίστηκε ιππότης επειδή έφερε το επενδυτικό κεφάλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο - θεωρεί οτι τρείς παράγοντες θα βελτιώσουν τον κόσμο.

Ο Sir Ronald Cohen περιέγραψε αυτούς τους παράγοντες την περασμένη εβδομάδα σε ένα φόρουμ του University of Chicago’s Booth School of Business ονόματι «Το μέλλον του Καπιταλισμού».

«Υπάρχουν τρεις μεγάλες δυνάμεις που δρουν σήμερα στον κόσμο για να τον βελτιώσουν», δήλωσε ο Cohen.

1. Περιβαλλοντικές και κοινωνικές αξίες:

Υπάρχει η τάση, ιδίως μεταξύ των νέων, να αρνούνται να συνεργαστούν με εταιρείες που δεν σέβονται τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές τους αξίες, δήλωσε ο Cohen:

«Η πρώτη είναι μια μαζική αλλαγή αξιών, όπου οι νέοι, όπως πολλοί σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, αρνούνται να αγοράσουν τα προϊόντα πολλών εταιρειών - αρνούνται να εργαστούν για αυτές. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τον ευρύτερο πληθυσμό και δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους επενδυτές, οι οποίοι διοχετεύουν πλέον 40 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις ESG (Environmental, social, and governance system / Περιβαλλοντικό, κοινωνικό και διοικητικό σύστημα) για να επιτύχουν θεμιτά αποτελέσματα, καθώς και κέρδη. Αυτό είναι τεράστιο. Πρόκειται για το ήμισυ του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων επαγελλματικής φύσεως τα οποία διαχειρίζονται τα ιδρύματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Δεν είναι κάτι που περνάει στα ψιλά».


2. Τεχνολογικές καινοτομίες:

Οι κοινωνίες είναι πιο ικανές να έχουν θετικό αντίκτυπο, είπε ο Cohen, χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Μηχανική Μάθηση, την Επαυξημένη Πραγματικότητα, το Blockchain και το πάντρεμα του γονιδιώματος με την πληροφορική.

«Η δεύτερη μαζική αλλαγή που συντελείται για τη βελτίωση του κόσμου είναι τα άλματα στην τεχνολογία», είπε. «Μας δίνουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να προσφέρουμε αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο με τρόπους που η ανθρωπότητα προηγουμένως δεν μπορούσε ποτέ να σκεφτεί».


3. Μέτρηση επιπτώσεων:

Οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν στους παρατηρητές να εντοπίζουν καλύτερα τους κακούς παράγοντες - εταιρείες που ρυπαίνουν ή κάνουν διακρίσεις, για παράδειγμα - έτσι ώστε να μπορούν να επιβαρυνθούν με το κόστος των αρνητικών επιπτώσεων στην κοινωνία.

«Η τεχνολογία αυτή μας επιτρέπει σήμερα να μετράμε με λεπτομερή τρόπο, χάρη στην υπολογιστική ισχύ και τη διαθεσιμότητα των μεγάλων δεδομένων (Big Data), τις επιπτώσεις που δημιουργούν οι εταιρείες στο κλίμα, στον πλανήτη και στους ανθρώπους».


Για τη μεγιστοποίηση αυτών των τριών δυνάμεων, δήλωσε ο Cohen, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επιβάλουν τη διαφάνεια, απαιτώντας από τις εταιρείες να μετρούν και να γνωστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις:

«Το κρίσιμο βήμα που πρέπει να κάνουμε, είναι οι κυβερνήσεις να δώσουν εντολή για τη διαφάνεια στη μέτρηση των επιπτώσεων», δήλωσε. «Χρειαζόμαστε συνοχή των δεδομένων και μόνο οι κυβερνήσεις μπορούν να το επιβάλουν αυτό».

«Ο Sir Ronald Cohen θεωρείται ευρέως ο πατέρας των impact investment και του ευρωπαϊκού μετοχικού κεφαλαίου», δήλωσε η Carolyn Grossman, εκτελεστική διευθύντρια του Rustandy Center for Social Sector Innovation του University of Chicago Booth School of Business.


Ο Cohen ήταν συνιδρυτής της παγκόσμιας εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Apex Partners και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας χρηματοδότησης - impact investment ονόματι Social Finance στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομάδας Καθοδήγησης για το impact investment στο "Impact Weighted Accounts Initiative at Harvard Business School and the Portland Trust". Ανακηρύχθηκε ιππότης το 2001.


Σ.Ι. Ασκητής:

Για το Impact Ιnvesting (Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος – Ε.Π.Κ.Α) δείτε εδώ

Σχόλια