Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το ισραηλινό «παιχνίδι πολέμου» βλέπει τα παιδιά να υποφέρουν από το ανθεκτικό στέλεχος COVID στα εμβόλια

 


Reuters,

Writing by Dan Williams, Editing by Timothy Heritage and Giles Elgood


Ιερουσαλήμ, 11 Νοεμβρίου (Reuters)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και οι ανώτεροι συνεργάτες του έμειναν την Πέμπτη σε ένα πυρηνικό καταφύγιο διοίκησης για να προσομοιώσουν μια επιδημία απο μια ανθεκτική παραλλαγή του COVID-19 στα εμβόλια - στην οποία τα παιδιά είναι ευάλωτα - περιγράφοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως «τον επόμενο πόλεμο».

Το Ισραήλ θα ενημερώσει τους ξένους ηγέτες την επόμενη εβδομάδα για τα ευρήματα της άσκησης, είπε (ο Ναφτάλι Μπένετ), αναφέροντας τον Βρετανό Μπόρις Τζόνσον ως έναν από τους ομολόγους του με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή.

Ο Μπένετ δήλωσε ότι για να ενισχυθεί η πρόκληση της μονοήμερης άσκησης, δεν του δόθηκαν συγκεκριμένα σενάρια για τη φανταστική κρίση διάρκειας 10 εβδομάδων που θα ξεκινούσε κατά τη διάρκεια των διακοπών, τον Δεκέμβριο.

Το σενάριο ορίζει ότι ένα φανταστικό στέλεχος, το «Ωμέγα», παρακάμπτει τα εμβόλια που το Ισραήλ κυκλοφόρησε φέτος με ρυθμούς ρεκόρ. 

Απο τη μετάλλαξη «Ωμέγα» αρρωσταίνουν επίσης τα παιδιά - που σε μεγάλο βαθμό γλίτωσαν από τον πραγματικό ιό - προκαλώντας μαζικές νοσηλείες και κλείσιμο σχολείων.

«Αυτό που έμαθα είναι ότι αν προετοιμάζεστε για τον επόμενο πόλεμο και όχι για τον προηγούμενο πόλεμο - για την επόμενη πανδημία και όχι για την προηγούμενη πανδημία - τοτε αυτό σημαίνει ότι θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Μπένετ στο Reuters από τις εγκαταστάσεις του καταφυγίου, στους λόφους της Ιερουσαλήμ.

«Το κύριο μάθημα είναι: Να κινηθείτε γρήγορα, να κινηθείτε σκληρά».

Στο πλαίσιο της προσομοίωσης, ο Μπένετ είπε ότι διέταξε τα ισραηλινά παιδιά - συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων δικών του - να περιοριστούν στα σπίτια τους, κατα τη διάρκεια που η κυβέρνηση είχε κλείσει τα σύνορα και συζητούσε με την Παλαιστινιακή Αρχή, τους αξιωματούχους της Γάζας και την Ιορδανία.

«Σε αντίθεση με ένα «παιχνίδι πολέμου», ένα «παιχνίδι πανδημίας» δεν είναι μυστικό. Αντιθέτως, θέλουμε να μοιραστούμε τις πληροφορίες», δήλωσε ο Μπένετ.

Το Ισραήλ κατασκεύασε το καταφύγιο ονόματι «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης» πριν από μια δεκαετία, λόγω της ανησυχίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις ανταλλαγές πυραύλων με τον Λίβανο και τη Γάζα.

Ο Bennett δήλωσε ότι ο ίδιος και οι βοηθοί του θα μπορούσαν να διαχειριστούν το Ισραήλ «επ' αόριστον» από το καταφύγιο σε οποιαδήποτε μεγάλη κρίση.

Σχόλια