Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Τα Ethnic Avatars της Softbank και οι κατ' οίκον επισκέψεις στο Metaverse

 


by Raul Diego ,

 07/09/2021


ΛΟΣ AΝΤΖΕΛΕΣ, ΚΑΛΙΦOΡΝΙΑ - Πολύ σύντομα «ο καθένας θα έχει ένα avatar για να αντιπροσωπεύει τον εαυτό του», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της εταιρείας DNABlock που δημιουργεί τρισδιάστατα avatars , ο Anthony Kelani. 

«Η Pixar για ανθρώπους», όπως περιγράφει την εταιρεία του, «θα επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν, να εκτελούν και να δημοσιεύουν στο Μetaverse».

Την Τρίτη, η νεοσύστατη επιχείρηση ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από το νέο Opportunity Fund της Softbank (το οποίο έχει ως γνώμονα την ποικιλομορφία), απο τον συνιδρυτή του Twitch, Kevin Lin και μερικούς άλλους επενδυτές που επικεντρώνονται στην επίτευξη της «επόμενης γενιάς» του Διαδικτύου.

Είναι μια σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά τις τεχνολογικές επενδύσεις, αλλά είναι μέρος μιας συνεχούς και συντονισμένης προσπάθειας για τη δημιουργία του εικονικού οικοσυστήματος που συνδυάζει την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR), την Εικονική Πραγματικότητα (VR), τα τυχερά παιχνίδια και τις εμπορικές συναλλαγές σε «ένα μεγάλο, διάχυτο στρώμα δικτύου», στο οποίο οι διάφοροι τομείς της οικονομίας που μεταναστεύουν σήμερα σε στυλ προσφοράς υπηρεσιών «πρώτα ψηφιακά»  θα μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα με τους δυνητικούς πελάτες τους.

[Σ.Ι. Ασκητής: Το στυλ "πρώτα ψηφιακά" αναφέρεται στη μετατόπιση της κουλτούρας ενός οργανισμού από την προτίμηση των παραδοσιακών καναλιών στην προτεραιότητα των ψηφιακών καναλιών όπως μια εφημερίδα που πλέον πουλάει προτίστως διαδικτυακά και έπειτα σε έντυπη μορφή.]

Εξάλλου, το Μetaverse είναι νεκρό αν κανείς δεν συχνάζει στο εμπορικό κέντρο που έχει σχεδιαστεί με pixel δίπλα απο το αλφαριθμητικό σιντριβάνι.

Ο Kelani αντιλαμβάνεται ότι για να πετύχει η έννοια του Μetaverse, πρέπει να ζει σε αυτό ένας πληθυσμός που να είναι ανεξάρτητος από οποιαδήποτε συγκεκριμένη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή από avatars που συνδέονται με συγκεκριμένες μάρκες παιχνιδιών.

Μια τέτοια προσέγγιση «δεν είναι επεκτάσιμη», λέει, προσθέτοντας ότι «για να επιτευχθεί η επέκταση στο Μetaverse, πρέπει να έχετε μια κοινότητα ανεξάρτητων δημιουργών».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία DNABlocks δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη εργαλείων δημιουργίας avatar που αντικατοπτρίζουν τις μειονότητες - οι οποίες, σύμφωνα με έρευνες της Pew για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ακτιβισμό, αντιπροσωπεύουν τη μερίδα του λέοντος στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες. 

«Το Μetaverse πρέπει να αντιπροσωπεύει τους πάντες», λέει ο Kelani.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Softbank Opportunity Fund Shu Nyatta συμφωνεί, αλλά διευκρινίζει ότι «πέρα από τη δημιουργία νέων χώρων για να συνδεθούμε μεταξύ μας, δημιουργεί επίσης νέες ροές εσόδων».

Ψηφιακή έκδοση του ηθοποιού Rob McElhenney από το DNABlock

Επιτρέποντας στους ανθρώπους να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό «αντίγραφο του εαυτού τους» σε μόλις 40 δευτερόλεπτα, ο Nyatta επισημαίνει ότι το DNABlocks καταργεί τα εμπόδια που μπορεί να έχουν παρόμοια εργαλεία απο άποψης δεξιοτήτων και ανοίγει την πόρτα σε οποιονδήποτε «να συμμετάσχει εύκολα στο Μetaverse». 

Η επένδυση της ιαπωνικής δύναμης επιχειρηματικών κεφαλαίων στην εταιρεία (DNABlocks) που απαριθμεί την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Blockchain και το "Fashiontech" μεταξύ των ειδικοτήτων της είναι ελάχιστη - αλλά σίγουρα θα συνδυαστεί με τις πολύ μεγαλύτερες συμμετοχές της σε συναφείς εταιρείες τεχνολογίας υγείας, οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης των λεγόμενων ψηφιακών θεραπευτικών τεχνολογιών και των οποίων η επιτυχία εξαρτάται εξίσου από τη μαζική μετανάστευση στο Μetaverse.

[..]

Σύγκρουση των Avatars

Προς το παρόν, ο κόσμος του ψηφιακού καταναλωτισμού με τα Avatars που υπόσχεται το Μetaverse και οι αναδυόμενες τεχνολογίες τηλεϊατρικής και τηλεπαρακολούθησης δεδομένων φαίνονται να απέχουν πολύ μεταξύ τους.
Αλλά αυτό είναι μόνο μια προσωρινή ψευδαίσθηση, αφού και τα δύο συγκλίνουν με ανησυχητικά γρήγορο ρυθμό. Και ένα ενοποιημένο ψηφιακό οικοσύστημα - όπου ο γιατρός σας και ο αγαπημένος σας ηθοποιός είναι και οι δύο εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή και υπάρχουν στον ίδιο χώρο Εικονικής Πραγματικότητας (VR) - δεν είναι τόσο μακρινό όσο φαίνεται.

[..]

Η πρόσφατη εξαγορά της εφαρμογής διαλογισμού Headspace από τον όμιλο Blackstone και η συγχώνευσή της με την εταιρεία Ginger (η οποία δημιουργήθηκε από το MIT / Massachusetts Institute of Technology) για τη δημιουργία της μεγαλύτερης κινητής πλατφόρμας στον κόσμο με παροχή υπηρεσιών  στην ψυχική υγεία κατά παραγγελία (on-demand / Σ.Ι. Ασκητής: Είναι κατα παραγγελία διοτι προσφέρει συνομιλία με έναν «εκπαιδευμένο προπονητή συμπεριφορικής υγείας» εντός δευτερολέπτων σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους)  αποδεικνύει πόσο κοντά έρχονται αυτοί οι δύο κόσμοι - και με εταιρείες όπως η DNABlock να καθιστούν τη διαδικασία δημιουργίας μιας εικονικής ταυτότητας (με πλήρη εθνοτικά χαρακτηριστικά που θα αντικατοπτρίζουν τον εαυτό σας) πρακτικά αβίαστη, το Μetaverse φαίνεται να εκδηλώνεται μπροστά στα μάτια μας και να μας καλεί να εισέλθουμε.

Η DNABlock ανοίγει επίσης το δρόμο για τη σύνδεση των avatars με το Blockchain μέσω του κρυπτονομισματικού παιχνιδιού Chain Clash (play-to-earn / πληρώνεστε με κρυπτονομίσματα παίζοντας), του οποίου η καινοτομία είναι ένα νέο πρωτόκολλο παιχνιδιών στο Blockchain ονόματι Proof-of-Clash.

Εν τω μεταξύ, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Blockchain σε τμήματα του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο με συνεργασίες όπως αυτή μεταξύ της IBM και της Moderna για το ιατρικό πιστοποιητικό Digital Health Pass της πρώτης. 

Οι επενδύσεις της Softbank στην τεχνολογία Blockchain είναι σημαντικές.
Mαζί με τις επενδύσεις της στην ψηφιακή θεραπευτική και στη γονιδιωματική έρευνα ανταγωνίζονται εκείνες του ομίλου Blackstone, ο οποίος κατέχει σήμερα τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων DNA στον κόσμο. 

Με την τεχνολογία για την αποθήκευση και τη διακίνηση γονιδιωματικών δεδομένων στο Blockchain να ξεπερνά τα αρχικά εμπόδια που παρουσιάζονται από το τεράστιο μέγεθος των δεδομένων σε σύγκριση με τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές, το μόνο εμπόδιο που στέκεται στον δρόμο για ένα Ψηφιακό Δίδυμο του φυσικού κόσμου ενωμένο με το Metaverse  που έχει σχεδιαστεί για να επωφεληθεί από την ίδια την ύπαρξή μας, είναι να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική μας φύση ως κληρονόμους ενός τεράστιου, μυστηριώδους και ζωντανού σύμπαντος.

Σχόλια