Dr. Jacob Nordangard “Η Ανθρωπότητα σε Έκτακτη Ανάγκη”

Το τοπικό συμβούλιο της Σεούλ υιοθετεί δημόσια υπηρεσία στο Metaverse


BLOCKCHAIN, LAW AND REGULATION

By lmisthos,

10/11/2021


Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ (SMG) ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη τοπική κυβέρνηση στη Νότια Κορέα που δημιουργεί μια Metaverse πλατφόρμα.

Το κανάλι ανέπαφης επικοινωνίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια νέα αντίληψη για τις δημόσιες υπηρεσίες, με την ανάπτυξη της πλατφόρμας για τους κατοίκους της.

Η Νότια Κορέα είχε εγκρίνει στο παρελθόν ψηφιακές άδειες οδήγησης με βάση το Blockchain για τους πολίτες της το 2020. 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3,9 δισ. γουόν Ν. Κορέας (4,48 εκατ. AUD) και αποτελεί μέρος ενός δεκαετούς σχεδίου του δημάρχου Oh Se-hoon για την ψηφιοποίηση της πόλης.

Η πλατφόρμα με την προσωρινή ονομασία "Metaverse Seoul" αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022 - μέσα απο τρία στάδια υλοποίησης - και επιδιώκει να δημιουργήσει στο Metaverse λειτουργίες για τις οικονομικές, πολιτιστικές, τουριστικές, εκπαιδευτικές και δημόσιες υπηρεσίες εντός της πόλης.

Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, οι συγκεκριμένες δυνατότητες θα περιλαμβάνουν ένα εικονικό γραφείο του  δημάρχου, το εργαστήριο FinTech της Σεούλ, το Invest Seoul και το Seoul Campus Town - πριν από την έναρξη λειτουργίας του "Metaverse 120 Centre" το 2023, το οποίο είναι ένα εικονικό κέντρο δημόσιων υπηρεσιών .

Τα Avatars των δημοσίων υπαλλήλων στο Metaverse θα παρέχουν συμβουλές και υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης, μέσω του κέντρου δημόσιας διοίκησης στο δημαρχείο της Σεούλ.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ (SMG) σκοπεύει επίσης να εισαγάγει μια «Εικονική Τουριστική Ζώνη» για την προβολή σημαντικών τουριστικών αξιοθέατων, καθώς και για την αναδημιουργία χαμένων τουριστικών αξιοθέατων.

Από το 2023, κορυφαία φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Φαναριών της Σεούλ και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις θα μεταδίδονται διεθνώς στο Metaverse.

Μια πολιτική για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών οι οποίες θα υπερβαίνουν τους περιορισμούς του πραγματικού κόσμου, θα συνοδεύει το Metaverse και η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ (SMG) σχεδιάζει να επεκτείνει στο μέλλον αυτή την πλατφόρμα σε όλους τους τομείς της δημοτικής διοίκησης.

Μένει να δούμε αν ένα Μetaverse θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εργασίας των υπαλλήλων ή αν θα μειώσει το κόστος της αλληλεπίδρασης των κατοίκων με το Συμβούλιο.

Ενώ η Νότια Κορέα είναι από τις ελάχιστες κυβερνήσεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια εικονική πόλη, η δημοτικότητα των Μetaverse πλατφορμών φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς.

Παραμένουμε αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί σχετικά με το κατά πόσον οι λειτουργίες που θα δημιουργηθούν στο Μetaverse θα βελτιώσουν τις αλληλεπιδράσεις των κατοίκων με την κυβέρνηση, καθώς τα ζητήματα UX (User Experience / για τις διαδικασίες σχεδιασμού για τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη) που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι εγγενώς πιο περίπλοκα από εκείνα που φαίνεται να υποβαθμίζονται τακτικά στις τρέχουσες διεπαφές των κυβερνητικών ιστότοπων.


Σχόλια